Rusų sprendimas: teisėjas Hulko dėl rasės neįžeidė

Brazilijos rinktinės puolėjo Hulko teisėjas Rusijoje rasistiškai neįžeidinėjo. Taip nusprendė Rusijos futbolo sąjungos (RFU) etikos komitetas, nagrinėjęs Sankt Peterburgo „Zenit“ žvaigždės pareiškimą, kad arbitras Aleksejus Matjuninas anglų kalba jį įžeidinėjo dėl rasės.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

2015-02-06 18:25, atnaujinta 2018-01-13 21:58

28 metų futbolininkas tikino, kad įžeidinėjamas buvo per „Zenit“ rungtynes su Saransko „Mordovia“ klubu lapkritį, taip dar smarkiau įsukdamas Rusijos futbolo įvaizdį darkantį uraganą.

RFU etikos komiteto vadovas Vladimiras Lukinas pabrėžė, kad tarp Hulko ir A.Matjunino įvyko rimtas asmeninis konfliktas, tačiau nėra jokių įrodymų, kad futbolininkas buvo įžeidinėjamas dėl rasės.

D.Matjuninas neigė kaltinimus.

„Neįmanoma nustatyti, ką tiksliai teisėjas sakė Hulkui“, – pranešime teigė V.Lukinas. Jis pabrėžė, kad teisėjas ateityje turėtų laikytis statuto, nepažeisti garbingo žaidimo principo.

Hulkas buvo įspėtas, kad daugiau nediskutuotų su teisėjais.

D.Matjuninas 2011-aisiais buvo nušalintas metais dėl kaltinimų rasistiniais keiksmais. Tuomet juos teisėjas adresavo futbolininkui iš Kaukazo regiono. Beje, vėliau ši bausmė buvo pakeista.

Penktadienį RFU priimtas sprendimas nesumažino įtampos, kuri kyla artėjant 2018 metų pasaulio futbolo čempionatui. Rusija yra ne kartą pabrėžusi, kad kovoja su rasizmu arba tai, kad jo stadionuose nėra, bet skandalai rodo ką kitą.

Rugsėjį Hulkas buvo įžeidinėjamas Maskvos „Spartak“ sirgalių, kurie skandavo beždžionių ūbavimą mėgdžiojančios garsus.

Du žaidėjai iš Afrikos – Maskvos „Dynamo“ gynėjas Chrisas Samba ir „Rostov“ saugas Gueloras Kaku Kanga – šį sezoną sulaukė bausmių, nes sirgaliams rodė įžeidžiančius gestus. Beje, jie taip padarė, nes futbolo sirgaliai juos įžeidinėjo dėl rasės.

Rusijos čempionė Maskvos CSKA komanda buvo priversta sužaisti visus tris Čempionų lygos grupės etapo mačus tuščiame stadione, nes UEFA skyrė klubui tokią baudą dėl rasistinio sirgalių elgesio ir smurto stadione.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.