Afrikos čempionai paaiškėjo per dramatišką 11 metrų seriją

Dramblio Kaulo Kranto vartininkas Boubacaras Barry įmušė lemiamą 11 metrų baudinį, prieš tai atlaikęs varžovo smūgį Afrikos Nacijų taurės finale Pusiaujo Gvinėjoje.

Afrikos Nacijų taurės varžybų finale Dramblio Kaulo Kranto rinktinė po 11 metrų baudinių 9:8 įveikė Ganos komandą.<br>AP nuotr.
Afrikos Nacijų taurės varžybų finale Dramblio Kaulo Kranto rinktinė po 11 metrų baudinių 9:8 įveikė Ganos komandą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 9, 2015, 12:53 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 6:46 PM

Po dviejų kėlinių rezultatas buvo 0:0, o per baudinių loteriją Dramblio Kaulo Kranto komanda palaužė Ganos futbolininkus 9:8.

Įvykiai per baudinių seriją kompensavo žiūrovams kiek nuobodžias rungtynes.

Ganos futbolininkai per 11 metrų baudinių serija pirmavo 2:0, kai Dramblio Kaulo Kranto žaidėjai vienas po kito mušė į skersinį ir pro šalį.

Tačiau tada B.Barry ėmėsi darbo. Jis atlaikė vieną smūgį, o kitą Ganos atstovas prašovė.

Dramblio Kaulo Kranto 35 metų vartininkas du kartus krito ant žemės po baudinių, rodydamas, kad jam traukia koją mėšlungis.

Bet kai labiausiai reikėjo, jo koja buvo pasirengusi.

11 metrų baudinių serijai pasiekus kulminaciją B.Barry atlaikė Ganos vartininko Razako Braimaho smūgį.

O tada pats stojo ir įmušė auksinį 11 metrų baudinį.

Futbolo žvaigždžių pilna Dramblio Kaulo Kranto šalis tik antrą kartą tapo Afrikos taurės nugalėtojais. „Drambliai“ pastarąjį dešimtmetį dusyk žaidė finale, bet abu kartus pralaimėjo po 11 metrų baudinių.

Vienintelį kartą Dramblio Kaulo Krantas triumfavo 1992 metais.

Šiame turnyre „drambliai“ žaidė be karjerą rinktinėje baigusio Didier Drogba, bet komanda turėjo „Manchester City“ žvaigždes Yaya Toure ir Wilfriedą Bony.

W.Bony prašovė per 11 metrų baudinį, Y.Toure – pataikė.

Dramblio Kaulo Kranto rinktinę į auksą atvedė treneris Herve Renard'as, 2012 metais laimėjęs Afrikos taurę su Zambijos rinktine.

Ganos rinktinę nuo 2014 metų gruodžio 1 dienos treniruoja Avramas Grantas.

Vadovaujant šiam treneriui Londono „Chelsea“ pateko į Čempionų lygos finalą 2008 metais, bet pralaimėjo ten po 11 metrų baudinių.

Prieš finalą, paklaustas kaip rengiasi 11 metrų baudinių serijai, A.Grantas juokavo: „Paskambinau Johnui Terry patarimo“.

J.Terry prašovė 2008 metais ir po kelių dienų A.Grantas buvo atleistas iš „Chelsea“ pareigų.

Šįkart didžiausias nelaimėlis buvo Ganos vartininkas R.Braimahas, neatmušęs nė vieno 11 metrų baudinio, o galiausiai ir pats neįmušęs.

Ne tik jis, bet ir dar keli Ganos futbolininkai sekmadienio vakarą lijo ašaromis.

Bronzos medalius iškovojo Kongo futbolininkai.

Jie šeštadienį mažajame finale per 11 metrų baudinių seriją 4:2 pranoko Pusiaujo Gvinėją. Per rungtynių 90 min. komandos įvarčių neįmušė, o pratęsimas mače dėl trečiosios vietos nebuvo žaidžiamas.

Tai buvo prasta savaitė turnyro šeimininkams. Jie pralaimėjo pusfinalyje Ganos rinktinei 0:3 ir buvo nubausti 100 tūkst. dolerių bauda už sirgalių sukeltą chaosą per tas rungtynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.