Sirgalių prikeltas „Kaunas“ mankština raumenis

Pernai Lietuvos aukščiausiojoje futbolo lygoje Kauno miesto vardo nebuvo, o 2015-ųjų sezoną ten pradės jau dvi komandos: „Spyris“ ir „Stumbras“. Tačiau šiuo skaičiumi iš elito žemėlapio ilgam išnykusi laikinoji sostinė apsiriboti neketina.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius („Lietuvos rytas“)

Feb 14, 2015, 11:48 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 5:22 AM

Į A lygą pretenzijų reiškia ir garsiosios žalia ir geltona spalvos.

Tiesa, 2012 metais išnykęs ir sirgalių prikeltas F.B.K „Kaunas“ dar turi raumenis pamankštinti balandžio pradžioje startuosiančioje LFF 1-ojoje lygoje.

„Mūsų tikslas išlieka vienas – grįžti į A lygą, bet konkrečiai tvirtinti, ar mėginsime ten žaisti kitąmet, galėsiu po sezono. Šiuo metu visos mūsų mintys sukasi apie būsimą sezoną“, – sakė F.B.K „Kauno“ klubo vadovas Valdas Knyzelis.

Jis pabrėžė, kad „Kauno“ komanda 1-ojoje lygoje užtrukti nenori, tad per pasirengimą planuoja susitikimus ir su A lygos ekipomis.

„Praėjusių metų sezonas mus įpareigojo žengti aukščiau. Manau, jog per dvejus metus, praleistus LFF 2-osios lygos Pietų zonoje, jau spėjome paragauti visko ir pasimokyti iš savo klaidų. Buvo svarbu neužsisėdėti 2-ojoje lygoje. Taip pat bus ir čia, – kalbėjo V.Knyzelis. – Laikomės savo strategijos, kurios tikslas vėl sugrįžti į šalies futbolo elitą.“

Tapo vėl žinomi ir girdimi

V.Knyzeliui po praėjusio sezono teko nemenkai paplušėti – išaugus reikalavimams prireikė nemenkos dokumentų šūsnies, o klubui dar buvo būtina susirasti vaikų grupę, be kurios kelias į 1-ąją lygą būtų uždarytas. „Kaunui“ šiemet teko ieškoti ir daugiau lėšų.

„Mūsų rėmėjų ratas plečiasi. Tai džiugina, tačiau nesėdime rankų sudėję ir aktyviai dirbame, kad jų pritrauktume dar daugiau. O sporte pinigų niekada nebūna pakankamai, visada norisi daugiau, nes tai leidžia suburti geresnę komandą“, – sakė V.Knyzelis.

F.B.K „Kaunas“ dar nežino, kokio dydžio biudžetą turės prieš sezono pradžią, tačiau V.Knyzelis aukso aruodų nesitiki. „Tikimės turėti vidutinį lygos biudžetą“, – sakė jis.

Klubo vadovas teigė, kad „Kauno“ komandos žingsnis aukščiau atvėrė platesnį potencialių rėmėjų ratą – ekipa sulaukia daugiau dėmesio, tačiau varstyti duris vis tiek reikia aktyviai.

„Rėmėjų paieška ir toliau išlieka daug kantrybės, laiko ir pastangų reikalaujantis darbas, – sakė V.Knyzelis. – Sporto rėmimas ir finansavimas Lietuvoje dar nėra pakankamai prigijęs, tam nesukurta palanki terpė. Tačiau dėl šių sunkumų rankų nenuleidžiame, manome, jog esame išskirtiniai – žinomi, garsūs ir turintys ištikimų, aktyvių sirgalių būrį. Tai ir stengiamės išnaudoti.“

V.Romanovo dar neužmiršo

Ar Kaunas pajėgus išlaikyti tris klubus? Tokį klausimą užduoda daugelis sirgalių, stebinčių miesto grįžimą į pagrindinį futbolo žemėlapį.

„Kiekvienas klubas turi savo tikslus ir planus, kaip surinkti biudžetus, o konkurencija skatina kitus klubus pasitempti, – teigė F.B.K „Kauno“ vadovas. – Kuo daugiau konkurencijos, tuo klubams tik į naudą.“

Kai legendinis FBK „Kaunas“ priklausė Vladimirui Romanovui, ekipa nesunkiai atsiriekdavo savo pyrago dalį, tačiau iš pelenų prikeltai komandai tenka sunkiai kovoti dėl kiekvieno papildomo euro. V.Knyzelis sakė, kad dėl ekipų skaičiaus Kaune trinties nejaučia, bet neslėpė, jog visi jie lėšų prašo iš miesto savivaldybės, o ir rėmėjų paieškose keliai kartais susikerta.

V.Knyzelis teigė, kad klubas ieško ir pagrindinio rėmėjo, bet Kauno futbolą kuriam laikui į smegduobę įstūmusi istorija verčia koją laikyti ant stabdžių.

„Nenorėtume ir neleistume galimam investuotojui turėti daugiau kaip 49 procentų klubo balsų. FBK klubo istorijoje jau buvo atvejų su vieninteliu klubo šeimininku, visi žinome, iki ko tai privedė, tad bandome išvengti šių klaidų“, – teigė jis.

Didžiųjų gelbėtojų ir rėmėjų, paskandinusių Lietuvos ekipas, – ne vienas ir ne du. Futbolo gerbėjams jų nebereikia ieškoti ir futbolo istorijos vadovėliuose. Dar pernai pinigais susivilioję du A lygos klubai Gargždų „Banga“ ir Alytaus „Dainava“ elitinėje lygoje nebežais. Gargždiškiai buvo priversti atsikratyti rėmėjų iš Rusijos, o neaiškaus likimo „Dainavą“ kontroliuoja italas.

„Vienas klubo savininkas ar klubo didelės teisių dalies perleidimas neaiškių tikslų vedamiems užsienio kapitalo investuotojams būtų ir yra didelė grėsmė mūsų šalies futbolo klubams. Užsienyje toks modelis veikia kuo puikiausiai, nes ten yra susidariusios didelės futbolo klubų bendruomenės ir visai kitokios futbolo tradicijos. Mums iki jų dar reikia užaugti“, – sakė V.Knyzelis.

Išlaikė komandos lyderį

„Kauno“ komanda jau atliko žaidėjų testus, o prieš sezoną ketina sužaisti ir su A lygos komandomis.

Prieš tai ekipą dar turėtų papildyti 5–6 nauji žaidėjai. V.Knyzelis pabrėžė, kad šie turėtų atitikti draugišką kolektyvą buriančio „Kauno“ standartus.

„Pernai išsiskyrėme patikima ir solidžia gynyba. Daugelį šios grandies žaidėjų išlaikėme, todėl pasirengimo metu daugiau dėmesio skyrėme atakuojančių futbolininkų paieškai“, – pasakojo V.Knyzelis ir pabrėžė, kad „Kaunas“ daugiausia dairosi į Kauno regiono rinką.

Jis džiaugėsi, kad „Kaunui“ pavyko išlaikyti rezultatyviausią savo žaidėją. Geltonos ir žalios spalvų marškinėlius toliau vilkės Juanas Sevilla Sevilla, pernai įmušęs 19 įvarčių.

„Jo patirtis ir šaltakraujiškumas mūsų gana jaunai komandai tikrai pravers. Tikimės, jog jis ir šiemet bus komandos lyderis ir vienas rezultatyviausių žaidėjų lygoje“, – teigė V.Knyzelis.

Tribūnose tikisi daugiau sirgalių

Į išvykas ekipą lydinčių „Kaunas ultras“ sirgalių palaikomas klubas šiemet tikisi tribūnose išvysti ir daugiau aistruolių. Į jas siūlo žiūrėti į V.Knyzelis, paklaustas, ar jau galima tvirtinti, kad Kaune futbolas atgimė.

Klubo vadovas mano, kad tai parodys žiūrovų būriai stadionuose, nes futbolas būtent žaidžiamas jiems. Kaunas paskutinį kartą komandą aukščiausioje šalies futbolo lygoje turėjo prieš ketverius metus. Šiais metais jų turės net dvi. Manau, jog kauniečiai yra išalkę A lygos.

Permainų ekipos trenerių štabe nebus – ekipai toliau vadovaus Mantas Babianskas, o jam talkins „Kaunas ultras“ fanams priklausantis asistentas Gintautas Vaičiūnas.

Ir klubas, ir žaidėjai yra patenkinti savo trenerių kolektyvu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.