A lyga: „Trakai“ pasiryžę užkopti ant garbės pakylos

Vis labiau artėjant futbolo sezono pradžiai A lygos klubai baigia rikiuoti gretas.

„Trakai“ pernai užėmė ketvirtąją vietą.<br>D.Umbraso nuotr.
„Trakai“ pernai užėmė ketvirtąją vietą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-25 12:29, atnaujinta 2018-01-12 08:38

Lietuvos čempionate šiemet, kaip ir pernai, dalyvaus 10 komandų. Septynios jų – senbuvės, trys – naujokės, atėjusios iš pirmosios lygos.

Pernai debiutuodami A lygoje „Trakai“ kalavijais žvangino garsiai. Į stipriausiųjų divizioną per neilgą klubo istoriją pirmą kartą patekę „Trakai" tik paskutinėmis sezono savaitėmis apmaudžiai paleido iš rankų medalius. Keturių iš eilės pralaimėtų rungtynių serija kainavo postą treneriui Edgarui Jankauskui, nors trakiškiai, kurie liko ketvirti, vis dar realiai pretenduoja šių metų vasarą atstovauti Lietuvai Europos lygos atrankoje.

Šią žiemą komanda gerokai pasikeitė, bet ambicijos nesumažėjo. „Manau, kad turime galvoti apie prizinę vietą ir kovą dėl vietų Europos turnyrų atrankoje“, – teigia „Trakų" treneriu tapęs Valdas Urbonas.

Šis strategas žino, kaip laimėti. Nuo 2008-ųjų iki 2012-ųjų V.Urbono treniruotas Panevėžio „Ekranas“ Lietuvoje buvo nepažeidžiamas ir iškovojo penkis iš eilės šalies čempionų titulus.

Pasak paties trenerio, Trakuose jis galėjo atsidurti dar prieš praėjusį sezoną, bet įvyko kitaip: „Rudenį atnaujinome bendravimą su klubo prezidentu Janu Nevoina, radome sąlyčio taškų, pozicijų, apie kurias kalbėti pasidarė įdomu“.

Ieškoti sėkmės recepto V.Urbonui teks bandant suderinti naujus futbolo ingredientus – tarpsezonį komandą paliko į Vilniaus „Žalgirį“ persikėlę saugai Jurijus Kendyšas bei Vytautas Lukša, taip pat atsisveikinta su saugais Dariumi Miceika ir Povilu Krasnovskiu, puolėjais Tadu Labuku ir baltarusiu Dmitrijumi Koubu.

„Dmitrijus Koubas pats norėjo išvykti, todėl nutraukėme sutartį abipusiu sutarimu, Darius Miceika treniravosi su mumis, bet tuo pat metu dairėsi kito klubo“, – paaiškino „Trakų“ direktorius Virmantas Lemežis.

Nors daugelis komandą palikusių futbolininkų pernai aikštėje vaidino svarbius vaidmenis, skubėti teigti, kad „Trakai“ susilpnėjo, neverta. Žaidėjų rinkoje klubas dirbo taip, kad būtų užpildytos visos spragos ir sustiprintos visos pozicijos.

Į „Trakus“ atvyko vartininkai Marius Rapalis ir Lukas Žukauskas, gynėjas Edvardas Gaurilovas, saugai Rokas Stanulevičius ir baltarusis Artiomas Gurenka, puolėjai Donatas Šėgžda bei legionierius iš Rusijos Davidas Aršakianas. Komandoje turėtų likti ir peržiūroje dalyvavę gynėjas Andrius Kazakevičius bei buvęs Moldovos jaunimo rinktinės kapitonas Eugenas Zasavitchi, apie kurio situaciją V.Lemežis sakė taip: „Deriname paskutines detales, tikimės, kad viskas bus gerai“.

Kai pernai prieš sezoną J.Nevoina deklaravo, jog „Trakai“ kovos dėl medalių, jam už nugaros neretai būdavo kreivai nusišypsoma. Dabar panašius tikslus skelbiant V.Urbonui kažin ar senosios sostinės riteriai, kurių namai ir vėl bus dabartinė sostinė, LFF stadionas Vilniuje, kam nors atrodo juokingi. Abejonių nekyla – „Trakai“ šiemet tikrai yra pretendentai užkopti ant prizininkų pakylos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.