„Trakų“ klube įsikūręs D. Česnauskis nebenori blaškytis

D.Česnauskis ir V.Urbonas.<br>A.Četkausko nuotr.
D.Česnauskis ir V.Urbonas.<br>A.Četkausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Mar 5, 2015, 7:16 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 12:07 PM

„Netinkamu metu darome pristatymą, reikia atsakinėti į nepatogius klausimus“, – šypsojosi „Trakų“ futbolo klubo treneris Valdas Urbonas. Sužaidus pirmojo Lietuvos futbolo A lygos turo rungtynes Trakų klubas pristatė atjaunėjusią komandą ir į ją sudėtas viltis.

Sezoną praėjusią savaitę „Trakai“ pradėjo skaudžiu pralaimėjimu uostamiestyje. Svečiai buvo sutriuškinti net 1:5.

„Tas pirmasis blynas ne prisvilo, o sudegė. Žinoma, tuo futbolas ir yra įdomus, kad nesikartoja situacijos. Jis yra nenuspėjamas, bet tai jį daro dar įdomesniu. Žinoma, negerai, jei atsiduri blogoje pusėje. Geriau būtų atvirkščiai.

Tačiau tai tik sezono pradžia. Reikia žiūrėti kodėl taip atsitiko, kodėl ir persvarą turėdami, ir geras galimybes sugebėjome pralaimėti. Ir dar taip skaudžiai“, – svarstė V.Urbonas.

Tikslai kitokie

Penkis Lietuvos čempiono titulus su Panevėžio „Ekrano“ klubu laimėjęs V.Urbonas dirbti į Trakus atvyko gruodį.

Treneris susidūrė su nauju iššūkiu. Penkerius metus dirbo su komanda, kurios vienintelis tikslas buvo pergalė. Su „Trakų“ ekipos jaunimu jis sieks ir kitokių tikslų.

„Dabar man atsirado galimybė su jaunesniais žaidėjais siekti rezultato, geresnio žaidimo.

„Ekrane“ būdavo atrenkami stipresni žaidėjai, nes buvo tikslas tik pergalė. Tas ir stūmė mus į priekį. Trakuose dabar gavau galimybę realizuoti ir parodyti save, kaip futbolo treneris“, – svarstė V.Urbonas.

Klubo vadovų keliamų tikslų treneris konkrečia neįvardijo, tačiau patikino, kad komanda bandys kovoti dėl prizinių vietų A lygoje ir galimybės kitais metais žaisti Europos lygos atrankoje.

Komanda atjaunėjo

Šį sezoną komandoje liko ilgametis Lietuvos rinktinės saugas Deividas Česnauskis, Linas Klimavičius, Jurijus Mamajevas, Andrius Lipskis, Lukas Kochanaukas, prisijungė jaunų žaidėjų.

Tačiau išvyko Tadas Labukas, Vytautas Lukša. Su pastaruoju buvo vedamos derybos, tačiau abi puses tenkinančio sutarimo pasiekti nepavyko, todėl šį sezoną saugas vilki Vilniaus „Žalgirio“ aprangą.

„Pernai komandoje buvo aukšto meistriškumo žaidėjų, kurie rodė rezultatą, bet toks yra gyvenimas. Galbūt ta konkurencija rinkoje neleido mums pasilikti tų žaidėjų, kurių norėjome. Bet iššūkį priimame. Tai bus galimybė jauniems žaidėjams. Kada, jei ne dabar?

Tegu jie įrodinėja, kad gali ir sugeba ir, manau, mūsų komanda bus konkurencinga A lygoje“, – įsitikinęs V.Urbonas.

„Mūsų tikslas yra atskleisti jaunus žaidėjus, parodyti jų potencialą. Vyresni taip pat yra reikalingi, keletas jų ir liko. O kiti bendru sutarimu nusprendė išbandyti save kituose klubuose“, – sakė „Trakų“ sporto direktorius Virmantas Lemežis.

Jis patikino, kad jei komanda pateks į Europos lygos atranką, sudėtis bus stiprinama.

Išvažiuoti nenorėjo

D.Česnauskis prie „Trakų“ komandos prisijungė praėjusių metų rugsėjį. Šį sezoną jis pradėjo vilkėdamas kapitono raištį.

„Esu kartą buvęs kapitonu, vieneriose rungtynėse Lietuvos rinktinėje, – nusišypsojo 33 metų saugas. – Išėjo nemažai žaidėjų, atėjo jaunimo, keli užsieniečiai. Naujas treneris atėjo su naujomis idėjomis, su savo požiūriu į futbolą. Kol kas darbas vyksta ir, manau, vyksta teisingai.“

D.Česnauskis – vyriausias „Trakų“ žaidėjas. 14 metų užsienio klubuose rungtyniavęs futbolininkas blaškytis nebenori.

„Nesulaukiau tokio pasiūlymo, kad norėčiau palikti šeimą ir Lietuvą. Klubas man suteikė neblogas sąlygas, todėl nusprendžiau likti“, – sakė sportininkas.

Pirmosiose rungtynėse su „Atlantu“ D.Česnauskis pasitempė čiurną. Futbolininkas šiuo metu atlieka reabilitaciją ir sportuoja individualiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas