Lietuvos futbolo klubų savininkai: Utenos „Utenis“

69-erių pensininkas be mobilaus telefono ir vienas turtingiausių šalies socialdemokratų, paslaptingi verslininkai iš Rusijos ir Jungtinės Karalystės, buvęs sporto žurnalistas, prekeiviai gintaro dirbiniais ir naftos produktais, statybininkai ir saugos tarnybos vadovas.

Didžiąją dalį lėšų „Uteniui“ skiria Utenos rajono savivaldybė, bet kertinė klubo figūra yra A.Gimžauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Didžiąją dalį lėšų „Uteniui“ skiria Utenos rajono savivaldybė, bet kertinė klubo figūra yra A.Gimžauskas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedrius Janonis

Mar 5, 2015, 11:49 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 1:27 PM

Nors Lietuvos futbole nėra Romano Abramovičiaus ar Silvio Berlusconi kalibro asmenybių, A lygos klubų savininkų panorama – neįtikėtinai margaspalvė.

Per pastarąjį dešimtmetį išnyko su senosios kartos kriminaliniais autoritetais ryšių nevengę ir net šalies čempionais sugebėję tapti klubai, o Lietuvos futbolo kuluaruose jau neliko tokių prieštaringos reputacijos veikėjų kaip buvęs FBK „Kaunas“ šeimininkas Vladimiras Romanovas, į JAV emigravęs Mažeikių „Romar“ įkūrėjas Romas Marcinkevičius ar Vilniaus „Žalgirio“ komandą rėmę „EBSW“ koncerno vadovas Gintaras Petrikas ir Vadimas Kastujevas, kuriems už finansinius nusikaltimus net teko patupėti už grotų.

Dar 2014-ųjų rudenį Lietuvos futbolo federacija (LFF) nusprendė, jog visi A lygos klubai privalo turėti bent po tris dalininkus ir iš anksto pranešti apie visus galimus pasikeitimus komandos savininkų gretose.

Pastarąją savaitę LFF Vykdomasis komitetas nepritarė naujų investuotojų iš Hongongo atėjimui į 2014 metų šalies vicečempionų Pakruojo „Kruojos“ klubą.

„Išskyrus šį atvejį kol kas nėra jokios informacijos, kad kitų klubų savininkai galėtų kelti riziką LFF varžybų integralumui ir A lygoje, ir pirmoje lygoje“, – „Lietuvos rytui" tvirtino LFF generalinis direktorius Edvinas Eimontas.

Šalies futbolo padangė iš tiesų tapo skaidresnė, bet ne visi A lygos klubų šeimininkai vis dar linkę savanoriškai išlįsti iš šešėlio.

Naujojo A lygos sezono proga „Lietuvos rytas“ nutapė nepagražintus stipriausių šalies futbolo klubų savininkų portretus.

Utenos „Utenis“

2015 m. sezono biudžetas: 330 tūkst. eurų

Savininkas: VŠĮ Futbolo klubas „Utenos Utenis

Dalininkai: Utenos rajono savivaldybė, UAB AVGI, Giedrė Gimžauskienė.

A lygoje debiutuosiantys aukštaičiai yra vienas skaidriausių Lietuvos futbolo klubų.

„Utenis“ neslepia nei savo dalininkų, nei komandą išlaikančios VŠĮ valdybos, kurią sudaro 5 uteniškiai: rajono savivaldybės administracijos direktorius Jonas Slapšinskas, savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojas Alvydas Gražys, Utenos kūno kultūros ir sporto centro direktorius Alvydas Sugautas, Utenos apskrities futbolo asociacijos prezidentas Dainius Širvys ir buvęs sporto žurnalistas Artūras Gimžauskas.

Didžiąją dalį lėšų futbolo komandai skiria Utenos rajono savivaldybė ir vietos verslininkai, bet kertinė jos figūra yra A.Gimžauskas.

Būtent šiam buvusiam Vilniaus „Žalgirio“ komunikacijos direktoriui 2013 metais kilo idėja gimtajame mieste atkurti „Utenio“ komandą.

37-erių uteniškiui priklauso 100 proc. UAB AVGI akcijų, todėl kartu su žmona jo šeima dabar yra pagrindinė futbolo klubo dalininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.