Užpultas vieno geriausių Nigerijoje fubolo klubų autobusas

Nežinomi smogikai užpuolė autobusą su

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 6, 2015, 2:53 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 10:06 AM

Kaip pranešė penktadienį šalies futbolo federacija, kuria remiasi AFP, per incidentą, įvykusį Nigerijos pietryčiuose, sužeisti mažiausiai penki sportininkai.

Preliminariais duomenimis, autobusas su triskart Nigerijos čempiono „Kano Pillars“ futbolininkais važiavo į Overio miestą, esantį netoli Port Harkorto – šalies naftos sostinės.

„Į autobusą buvo paleista ugnis, vairuotojas jį sustabdė, – pasakojo komandos gynėjas Isakas Loutė (Isaac Loute). – Paskui ginkluoti žmonės pareikalavo atiduoti jiems pinigus ir mobiliuosius telefonus. Mes įvykdėme visus reikalavimus, bet jie vis tiek šovė į kai kuriuos žaidėjus, dar gerai, kad niekas nežuvo“.

Dėl tragiško incidento atidėtos pirmosios Nigerijos futbolo čempionato rungtynės, kurias šeštadienį Overyje turėjo žaisti „Kano Pillars“ ir „Heartland“. Ginkluoti išpuoliai nėra reti Nigerijoje, kur aktyviai veikia islamistinė „Boko Haram“ grupuotė. Dažnai atakas rengia ginkluoti banditai, kurie plėšia ir grobia žmones.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.