J. Mourinho po fiasko Čempionų lygoje: „Mes nusipelnėme bausmės“

Jose Mourinho priverstas susitaikyti su skausmingiausia nesėkme šį sezoną.

J.Mourinho pripažino, kad jo komanda nenusipelnė pergalės.<br>AP nuotr.
J.Mourinho pripažino, kad jo komanda nenusipelnė pergalės.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 12, 2015, 2:26 AM, atnaujinta Jan 10, 2018, 9:57 PM

52-ejų portugalo treniruojama Londono „Chelsea“ ekipa jau pasitraukė iš Čempionų lygos turnyro.

J.Mourinho auklėtiniai trečiadienio vakarą namuose sužaidė 2:2 su „Paris Saint-Germain“, bet šios lygiosios „Stamford Bridge“ stadione prilygo pralaimėjimui. „Chelsea“ liko už ketvirtfinalio borto, nes pirmąjį mačą Paryžiuje su Prancūzijos čempionais baigė lygiosiomis 1:1.

Kietai sučiaupęs lūpas J.Mourinho analizavo nesėkmės priežastis, nepraleisdamas progos dar kartą ironiškai įgelti ir buvusiems varžovams, ir UEFA, ir teisėjams.

- Kokia pirmoji Jūsų reakcija po nesėkmės aštuntfinalio rungtynėse? – po dvikovos su PSG Londone J.Mourinho pasiteiravo žurnalistai.

– Jie nusipelnė pergalės. Kai komanda praleidžia du įvarčius po kampinių, kai nemoka gintis tokiose situacijose, kai žaidžia namuose ir kai nesugeba atlaikyti spaudimo, turėdama vienu žaidėju daugiau, ji tikrai neverta laimėti.

Paryžiaus komandai buvo lengva žaisti: varžovai aikštėje išrikiavo dvi linijas ir siuntė ilgus perdavimus į priekį. Jie neturėjo ko prarasti.

Aš jau buvau ne kartą susidūręs su šia situacija, kai žaidi be spaudimo ir neturi ko prarasti. Bet jie gerai išnaudojo šią progą.

Mes nusipelnėme būti nubausti.

- Ši nesėkmė – sunkiausia šį sezoną?

– Man tai buvo staigmena. Esu nusivylęs, bet visuomet stengiuosi išlikti pragmatiškas.

Kai varžovas yra geresnis už mus, mes nusipelnome to, kas ir atsitiko. Dabar reikia susitaikyti su šiuo pralaimėjimu ir žiūrėti į kitus tikslus.

Reikia mokėti vėl pakelti galvą po tokio antausio.

Anglijos čempionate esame geroje situacijoje. Kol kas nėra nei dėl ko verkti, nei dėl ko juoktis. Būtina išanalizuoti šį mačą ir padaryti išvadas.

Reikia suprasti, kodėl mums nepavyko patekti toliau, ir tinkamai reaguoti.

Tie patys žaidėjai, išskyrus keletą keitimų, kuriuos privalėsiu padaryti, šeštadienį vėl bus aikštėje turėdami vienintelį tikslą – tapti čempionais.

Ne, tikrai dabar nėra laiko verkti. Reikia judėti į priekį.

- Ar Jūsų nesėkmę lėmė žaidėjų fizinės formos problemos?

– Dabar nėra tinkama akimirka aiškintis dalykus, dėl kurių nesu iki galo tikras. Pastaruoju metu neturėjome įtemptų rungtynių.

Objektyviai vertinant, tai tikrai nebuvo fizinės formos problema.

Mūsų smegenys yra svarbiausias dalykas. Galbūt žaidėjai jautė per daug spaudimo, kovodami su dešimtyje likusiais varžovais, užuot mėgavęsi žaidimu ir pasitikėję savo jėgomis.

Neabejotinai individualus kai kurių žaidėjų pasirodymas nebuvo tinkamas tokiomis aplinkybėmis. Mes prastai saugojome varžovus ir prastai kontroliavome erdvę aplink juos per standartines situacijas.

- Ką manote apie teisėjo sprendimus: Zlatanui Ibrahimovičiui parodytą raudonąją kortelę, neskirtą 11 m baudinį už pražangą prieš Diego Costą ir Davido Luizo smūgį alkūne?

– Kai buvo parodyta raudonoji kortelė, aš nemačiau Z.Ibrahimovičiaus, nes buvau per toli. Mačiau, kad jis yra nusivylęs.

Dar nemačiau vaizdo įrašo, bet jeigu pražangos nebuvo, tikiuosi, kad UEFA imsis žygių, nes Zlatanas vertas žaisti ketvirtfinalyje.

Savo ruožtu pražanga prieš Diego Costą tikrai buvo, todėl privalėjo būti ir baudinys. Tai aišku ir net nediskutuotina.

Nematau jokios prasmės, kodėl reikia papildomų teisėjų. Jie nieko nedaro. Tai tik laiko gaišinimas ir lėšų švaistymas.

Jeigu jie skirti tik tam, kad pamatytų, ar kamuolys kirto vartų liniją, tai šią užduotį geriau galėtų atlikti technologijos.

O kadangi Davidą Luizą UEFA paskelbė šio mačo žaidėju, tai tiesiog negaliu net manyti, kad jis smogė alkūne. Priešingu atveju jo tikrai nebūtų išrinkę.

Jeigu iš tiesų jis smogė alkūne, būtų teisingiau, kad būtent jis, o ne Z.Ibrahimovičius ir būtų diskvalifikuotas prieš ketvirtfinalio mačą.

- Ar jaučiatės pažemintas po šios nesėkmės?

– Ne, jokiu būdu. Aš nieko nepavogiau ir neatsidūriau kalėjime. Aš tik noriu žaisti futbolą. Dariau viską, ką sugebu geriausiai. Dabar esu tik kupinas noro žaisti sekmadienį.

Aišku, tos rungtynės dar toli, todėl dabar neišvengiama frustracija.

Per savo karjerą futbole niekuomet nejaučiau baimės. Dabar trokštu suprasti šią situaciją, pajausti savo žaidėjus ir jų nuotaiką.

Iki sunkiausio Europoje čempionato pabaigos dar liko 12 turų. Mes pamėginsime patekti į Čempionų lygą kitą sezoną ir laimėti „Premier“ lygą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kas yra vatnikai ir kiek jų?