Lietuvos rinktinės treneriai suteikė šansą litvakui iš Afrikos

Lietuvos futbolo rinktinės treneriai nusprendė patikrinti jiems iki šiol gyvai neregėtą futbolininką. Prieš kelis mėnesius mūsų šalies pilietybę gavęs Larry Cohenas iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) pakviestas ruoštis mačui su Anglija.

L.Cohenas pakviestas į Lietuvos futbolo rinktinę ruoštis mačui Anglijoje.<br>vebidoo.com
L.Cohenas pakviestas į Lietuvos futbolo rinktinę ruoštis mačui Anglijoje.<br>vebidoo.com
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus („Lietuvos rytas“)

Mar 12, 2015, 1:27 AM, atnaujinta Jan 10, 2018, 9:57 PM

Lietuvą vieną kartą per savo gyvenimą aplankęs L.Cohenas džiaugiasi gavęs galimybę užsivilkti mūsų šalies rinktinės aprangą ir galbūt pasigrumti su Wayne'u Rooney 90 tūkst. vietų Vemblio stadione.

Kovo 27 dieną Londone Lietuvos rinktinė žais Europos čempionato atrankos rungtynes su Anglija, o šiam mačui ruoštis pakviestas ir 28 metų vidurio gynėjas iš Pietų Afrikos.

„Negaliu sulaukti, kai prisidėsiu prie savo naujų komandos draugų, kad sužaisčiau Vemblyje – apie tai visada svajojau, – kickoff.com sakė L.Cohenas. – Esu Pietų afrikietis ir džiaugiuosi nauja galimybe.

Vertinu visą sunkų Lietuvos futbolo federacijos atliktą darbą, kad ši svajonė virstų realybe.“

Žydų kilmės L.Cohenas gimė ir užaugo Pietų Afrikos sostinėje Johanesburge.

„Maroka Swallows“ klubo gynėjas Lietuvoje pirmą kartą lankėsi per pastarąsias Kalėdas, kai buvo atskridęs atsiimti lietuvišką pasą.

Mūsų šalies pilietybė L.Cohenui buvo atkurta Lietuvos Respublikos Vidaus Reikalų ministro įsakymu praėjusių metų lapkričio 21 dieną. Futbolininkas teigė, kad jo močiutė buvo priversta palikti Lietuvą per antrąjį pasaulinį karą.

L.Cohenui lietuviškas pasas suteikia galimybę įsitvirtinti kurios nors Europos šalies klube be darbo vizos, o žaisdamas Lietuvos rinktinėje jis pasirodytų tarptautinėje arenoje.

Į Pietų Afrikos rinktinę jis nebuvo kviečiamas, bet Lietuvos futbolo rinktinės treneriai nusprendė surizikuoti ir išmėginti jiems mažai žinomą gynėją.

„Į Pietų Afriką taip lengvai nesuskraidysi, o daryti išvadas iš jo žaidimo įrašų būtų kvaila, – sakė Lietuvos rinktines trenerio Igorio Pankratjevo asistentas Stasys Baranauskas. – Bet reikia pabandyti. Negalima mėtytis žaidėjais, nes jų neturime daug.“

S.Baranausko žiūrėtuose įrašuose, L.Cohenas solidžiai ginasi ir net įmušė įvartį.

Kita vertus, įrašuose įprastai būna sudėti geriausi šio futbolininko žaidimo epizodai.

„Ir pas mus galima nufilmuoti, kaip koks Alytaus „Dainavos“ gynėjas tris kartus per metus slysdamas išmuša kamuolį varžovui iš po kojų. Sakoma, kad per metus ir lopeta iššauna, – filosofavo S.Baranauskas. – Šiais laikais viską galima sukurti.“

Jam kelia klausimų „Maroka Swallows“ pajėgumas. Johanesburgo komanda užima 15-ąją – priešpaskutinę vietą PAR čempionate ir per 21 mačą (iki vakar dienos rungtynių) buvo praleidusi 36 įvarčius.

„Pietų Afrikos rinktinė yra žaisdusi pasaulio čempionate, bet jų nacionalinių pirmenybių lygis nėra aiškus. Aš manau, kad lygis nėra aukštesnis už mūsų, – kalbėjo S.Baranauskas. – Nemanau, kad Vilniaus „Žalgiris“ pralaimėtų Pietų Afrikos klubams.“

Dėl vietos Lietuvos rinktinės starto sudėtyje L.Cohenui tikriausiai tektų konkuoti su Izraelyje rungtyniaujančiu vidurio gynėju Tadu Kijansku, po traumos atsigavusiu Mariumi Žaliūku iš Škotijos 2-oje lygoje žaidžiančio Glazgo „Rangers“ ir žalgiriečiu Georgu Freidgeimu.

S.Baranauskas įstikinęs, kad Pietų Afrikos futbolininko pajėgumas išryškės per kelias treniruotes Anglijoje, kur Lietuva po dviejų savaičių pradės ruoštis mačui su 1966 metų pasaulio čempionais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.