Ukraina ragina boikuoti pasaulio futbolo čempionatą Rusijoje

Ukrainos prezidentas

P.Porošenka neįsivaizduoja pasaulio čempionato Rusijoje, kol Ukrainoje yra Rusijos karių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
P.Porošenka neįsivaizduoja pasaulio čempionato Rusijoje, kol Ukrainoje yra Rusijos karių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 16, 2015, 12:14 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 8:49 PM

Interviu Vokietijos laikraščiui „Bild“, kuris paskelbtas pirmadienį, P.Porošenka sakė, jog būtų linkęs nesuplakti politikos ir sporto, bet tai neįmanoma atsižvelgiant į tai, jog Donecko futbolo klubas „Šachtar“ yra priverstas rungtyniauti už 1 200 km esančiame Lvove, nes Donecką yra okupavę Rusijos remiami separatistai.

„Manau, reikalinga diskusija apie to pasaulio čempionato boikotą. Manau, kol Ukrainoje yra rusų karių, pasaulio čempionatas toje šalyje neįsivaizduojamas“, – sakė P.Porošenka, atvykęs į Berlyną dviejų dienų oficialaus vizito.

Ukrainos prezidentas sakė, kad paprašys Vokietijos kanclerės Angelos Merkel pasisakyti už griežtesnes sankcijas Rusijai dėl Maskvos remiamų separatistų vykdomo reguliaraus paliaubų pažeidinėjimo. A.Merkel buvo viena iš Baltarusijos sostinėje vasario 12 dieną pasirašyto paliaubų susitarimo architektų.

P.Porošenka taip pat ketina paprašyti kanclerės skirti ukrainiečių pajėgoms daugiau neletalinės pagalbos, tokios kaip neperšaunamos liemenės.

„Mums reikia daugiau, kad galėtume apsiginti ir apsaugoti mūsų karius. Mums reikia radiolokacinės žvalgybos priemonių, bepiločių lėktuvų, radijo ryšio ir naktinio matymo įrangos. Ketinu pasikalbėti apie tai su kanclere“, – sakė P.Porošenka.

„Kalbama ne apie puolamąją ginkluotę – nieko nenorime pulti“, – pridūrė Ukrainos lyderis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.