Čempionų lyga: „Atletico“ išgyveno baudiniais, „Arsenal“ iškrito

„Arsenal“ ir „Monaco“ mačas.<br>AP nuotr.
„Arsenal“ ir „Monaco“ mačas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 17, 2015, 9:50 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 4:18 PM

Čempionų lygoje liko vos vienas Anglijos futbolo klubas. Antradienį aštuntfinalyje kapituliuoti buvo priversta Londono „Arsenal“ komanda. Ji 2:0 nugalėjo „Monaco“ futbolininkus, tačiau namuose pralaimėjo 1:3 ir turėjo trauktis.

Ispanijoje Madrido „Atletico“ komandai pavyko įmušti įvartį į Leverkuzeno „Bayer“ vartus, tad komandos žaidė pratęsimą, o tada mušė ir 11 metrų baudinius, kur Vokietijos ekipa triskart šovė pro šalį. „Atletico" tuo pasinaudojo ir žengė į Čempionų lygos ketvirtfinalį.

• „Monaco“ – Londono „Arsenal“ 0:2. O.Giroudas (36), A.Ramsey (79) (pirmasis mačas: 3:1)

Arsene'ui Wengerui pavyko įjungti atakų režimą, tačiau jis buvo per silpnas. Londono „Arsenal“ įmušė du įvarčius į „Monaco“ vartus, tačiau turėjo atsisveikinti su čempionatu. „Arsenal“ pirmąjį įvartį įmušė 36 minutę, kai Olivieras Giroud atsidūrė tinkamu vietoje tinkamu laiku ir nukreipė atšokusį kamuolį į vartų tinklą.

„Arsenal“ sirgaliai mačą stebėjo užgniaužę kvapą ir 79 minutė šėlo dar smarkiau. Aaronas Ramsey baudos aikštelėje turėjo laiko nusitaikyti ir priartino savo komandą svajonės link. Bet daugiau „Arsenal“ neįmušė, o tai reiškė atsisveikinimą su Čempionų lyga.

Trečiadienį savo laimę mėgins „Manchester  City“.

„Monaco„ ekipa buvo laimėjus pastaruosius tris Čempionų lygos mačus.

„Monaco“ per pastaruosius tris namų mačus Čempionų lygoje buvo nepraleidusi nė vieno įvarčio.

„Arsenal“ prieš Prancūzijos klubus nepralaimėjo dvylikos pastarųjų išvykos mačų. Aštuoniskart „Arsenal“ laimėjo, o keturios kovos baigėsi lygiosiomis. Tiesa, nė viena iš pergalių nebuvo pasiekta didesniu nei vieno įvarčio skirtumu.

„Arsenal“ ir Madrido „Real“ yra vienintelės komandos, kurios 2003-2004 metais pakeitus formatą kasmet pasiekė atkrintamąjį etapą.

„Arsenal“ anksčiau išmesdavo Prancūzijos klubus iš Europos turnyrų. Taip buvo nutikę penkiskart.

„Monaco“ paskutinį kartą Čempionų lygos atkrintamąjį etapą pasiekė 2004-2005 metų sezoną.

• Madrido „Atletico“ – Lėverkuzeno „Bayer“ 2:0. M.Suarezas (28), po baudinių serijos. (pirmasis mačas: 0:1)

Madrido „Atletico“ komanda nutraukė 233 minučių įvarčių badą Čempionų lygoje. Ekipą iš sausros išvedė M.Suarezas. Jo įvartis „Atletico“ komandai buvo itin svarbus – juk lėmė pratęsimą. Šiose rungtynėse Diego Simeone buvo priverstas naudotis atsarginio vartininko paslaugomis, nes dar 20 minutę M.A.Moya pasitempė raumenį ir paprašė keitimo.

Per pratęsimą nė vienai komandai nepavyko įridenti kamuolio į vartų tinklą ir treneriai rikiavo savo futbolininkus 11 metrų baudinių serijai.

D.Simeone veidas apsiniaukė jau po pirmojo smūgio per baudinių seriją. R.Garcia neapskaičiavo ir spyrė į kamuolį pernelyg žemai, tad šis kilo virš skersinio. Tačiau greitai „Atletico" trenerio pyktis atslūgo – H.Calhanoglu mušė į vartų vidurį ir dėl to pasigailėjo.

Tai nebuvo vieninteliai netikslūs smūgiai. Į vartus nepataikė O.Toprakas, o Koke smūgį atspėjo vartininkas.

Penktąjį „Atletico“ smūgį tiksliai atliko F.Torresas, o tada prie kamuolio stojo S.Kieslingas. Jo smūgis skriejo virš vartų ir „Atletico“ šventė pergalę bei patekimą į ketvirtfinalį.

„Bayer“ klubas nė karto Europos turnyre nėra pralaimėjęs „Atletico“ klubui. Du ekipų susitikimai baigėsi lygiosiomis, o kartą laimėjo „Bayer“.

Per pirmąjį komandų susitikimą „BayArena“ stadione buvo parodytos aštuonios geltonos kortelės ir viena raudona.

„Atletico“ pirmą kartą istorijoje pavyko antrąjį sezoną iš eilės patekti į Čempionų lygos atkrintamąjį etapą. Pernai komanda žygiavo iki finalo, kur 1:4 per pratęsimą pralaimėjo Madrido „Real“ klubui.

Nuo apsilankymo finale 2002 metais „Bayer“ nė karto nežengė toliau nei Čempionų lygos aštuntfinalis. Pastaruosius trejus kartus juos išmetė „Liverpool“, „Barcelona“ ir „Paris Saint-Germain“ ekipos.

„Atletico“ per pastaruosius aštuonis Čempionų lygos mačus namuose praleido vos vieną įvartį.

„Bayer“ pralaimėjo penkis iš šešių paskutinių Čempionų lygos atkrintamojo etapo mačų. Ekipa per šešis susitikimus praleido 18 įvarčių ir įmušė penkiskart.

Anksčiau į Čempionų lygos ketvirtfinalį patekusios komandos:

„Paris Saint-Germain“, Madrido „Real“, Miuncheno „Bayern“, „Porto“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.