Inžinieriaus M. Pellegrini paveikslą ardo skaudi realybė

M.Pellegrini kėdė braška smarkiai.<br>AP nuotr.
M.Pellegrini kėdė braška smarkiai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Mar 17, 2015, 8:06 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 4:28 PM

Manuelio Pellegrini dienos „Manchester City“ klube jau skaičiuojamos, o prie klubo durų – gausybė naujų kandidatų. Neišskirtinį Ispanijos klubą „Malaga“ į Čempionų lygos ketvirtfinalį prieš porą metų nuvairavęs Manuelis Pellegrini nutapė įspūdingą savo paveikslą, o jo pašto dėžutę užkimšo pasiūlymai iš įvairiausių klubų. Galiausiai Inžinieriumi vadinamas specialistas iš Čilės priėmė savęs vertą iššūkį – 2013 metais sukirto rankomis su „Manchester City“.

M.Pellegrini jau pirmajame sezone Anglijoje pateisino savo vardą. Jis sukonstravo stiprų mechanizmą, leidusį laimėti Anglijos „Premier“ lygą ir Anglijos futbolo lygos taurę.

Tačiau šį sezoną garsusis Inžinieriaus paveikslas yra.

Šeichas jau dairosi

Kova dėl Anglijos „Premier“ lygos trofėjaus nėra tokia, kokios tikėjosi turtingasis šeichas. Titulo gynybos planas byra, o „Manchester City“ ekipai artėja sezono pabaiga, kai futbolininkai negalės didžiuotis nė vienu trofėjumi.

Ir M.Pellegrini negali niurzgėti, kai klubo vadovai jau rikiuoja galimus 61 metų specialisto įpėdinius. Žinoma, M.Pellegrini dar gali pavykti išlipti iš balos sausam, bet „Manchester City“ jau turi planą, kaip nesėkmių atveju pradėti naują etapą, kuris turėtų atnešti permainas ir trofėjus.

Klubo savininkas šeichas Mansouras bin Zayed Al Nahyanas turi ilgą trenerių sąrašą, kuriuo ketina pasinaudoti. Jis septynerius metus laukia, kada „Manchester City" taps ta nenugalimąja dominuojančia jėga, kokią sukurti turėjo daugiau nei milijardo JAV dolerių investicijos į žaidėjus.

Bet užuot kylanti tarp galiūnu, „Manchester City“ regresuoja. Nė vienas titulas, kurį klubas iškovojo per pastaruosius ketverius metus – „Premier“ lygos, FA taurė ir Lygos taurė – nebus keliamas šios komandos futbolininkų.

M.Pellegrini gerbėjai dar vis rodo pirštais į galimas Londono „Chelsea“ klaidas Anglijoje, bet iš jų tik juokiamasi, o galimybės Čempionų lygoje gali baigtis trečiadienį. Nebent Inžinierius sukonstruos „Barcelona“ ekipai pražūtingą mašiną ir atsities po pralaimėjimo namuose 1:2.

Jeigu ne – „Manchester City" tik dar kartą nesugebės pasiekti ketvirtfinalio.

Buvo pažeminti

Kai komandai vadovavo Roberto Mancini, „Manchester City“ 2011-2012 ir 2012-2013 metų sezonuose neįveikė Čempionų lygos grupių etapo. Geriau komandai pavyko pasirodyti tik su M.Pellegrini pernai, bet rezultatas irgi nebuvo džiuginantis – komanda pasiekė tik aštuntfinalį.

„Manchester City“ dar labai toli iki futbolo Olimpo, kur rikiuojasi lyderiai. Ši komanda net nepatenka tarp aštuonių geriausių Europoje. O šį sezoną FA taurėje „Manchester City“ namuose pažemino antrojo diviziono „Middlesbrough“ klubas.

„Manhcester City“ netgi nepavyko nugalėti skurdžiausios komandos „Premier“ lygoje. Išvykoje su „Burnley“ ekipa sužaidė lygiosiomis, o šeštadienį jai pralaimėjo. Anglijos žiniasklaida tik badė pirštais į futbolininkų atlyginimų skirtumą, kuris – milžiniškas.

„TurfMoor“ stadione „Manchester City" trūko idėjų. Sergio Aguero ir Davidas Silva priekyje žaidė neefektyviai. Tiesiog dingo šešėlyje, o M.Pellegrini taktinis sustabarėjimas suteikė „Burnley“ šansų. Iš iškritimo zonos išlipti mėginanti ekipa tuo pasinaudojo – 1:0 nugalėjo galiūnus.

„Matėsi, kad jiems nepavyksta taip gerai atsitraukti, kaip judėti į priekį. Dėl to žinojome, kad galime iššauti ir tai padarėme“, – įvartį „Burnley“ komandoje įmušęs George'as Boydas, kuris pernai klubui kainavo mažiau nei 5 milijonus JAV dolerių.

„Kai žaidžia su didesnėmis komandomis, jie išnaudoja pasaulinės klasės futbolininkus, kurie gali pakirsti per sekundę. Bet mes pamatėme, kad jeigu atsiduri tarp jų ir juos tvirtai spaudi, jie jaučiasi blogai“, – sakė žaidėjas.

Istorija kartojasi?

M.Pellegrini pavyko suvaldyti chaosą ir konfliktus, žymėjusius R.Mancini erą, bet „Manchester City“ netapo daug geresne komanda, nors joje ir įsivyravo harmonija.

Žinoma, „Manchester City“ gali žaisti patrauklų, atakuojantį futbolą, bet ne taip dažnai, kaip norėtųsi gerbėjams. „Manchester City" trūksta kokybės, kad galėtų maišyti kortas oponentams ir dabar ekipa šešiais taškais atsilieka nuo „Chelsea“. M.Pellegrini komanda dar yra sužaidusi vienu maču daugiau.

Tokia istorija „Manhester City“ sirgaliams pabudino prisiminimus.

Prieš trejus metus R.Mancini dovanojo „Manchester City“ klubui pirmąjį Anglijos trofėjų per 44 metus, bet jau kitą sezoną neatlaikę „Manchester United“ spaudimo.. „Manchester United" tuomet išsiveržė 11 taškų, o R.Mancini priešais save išvydo šeicho Mansouro raudonąją kortelę.

Šįkart M.Pellegrini darbas apsaugoti komandą nuo besiplečiančių įtrūkimų.

„Tai solidus projektas, kurį vykdome tinkamu būdu. Niekada nejaučiau, kad jeigu pralaimėsiu, būsiu išmestas“, – sakė M.Pellegrini.

Prieš dvejus metus taip pat užtikrintai jautėsi ir R.Mancini.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.