Čempionų lyga: krito paskutinė anglų ekipa, „Juventus" triuškino

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 18, 2015, 7:33 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 2:01 PM

Čempionų lygos aštuntfinalio atsakomosiose rungtynėse „Manchester City“ ir Dortmundo „Borussia“ ekipoms sukurti staigmenos ir persverti rezultato nepavyko. Turino „Juventus“ 3:0 laimėjo Vokietijoje, o „Barcelona“ savo aikštėje nugalėjo anglus.

Ketvirtfinalis. Į ketvirtfinalį taip pat pateko Miuncheno „Bayern“, Madrido „Real“, „Paris Saint Germain“, Madrido „Atletico“ ir „Monaco“ komandos.  Ketvirtfinalio burtai bus traukiami kovo 20 dieną.

Anglai. „Manchester City“ buvo paskutinė Anglijos ekipa, kovojusi dėl vietos ketvirtfinalyje. Po aštuntfinalio kovą baigė Londono „Chelsea“ ir Londono „Arsenal“.

Italai. „Juventus“ šį sezoną gali nutraukti nelemtą tradiciją. Jau ketverius pastaruosius metus Čempionų lygos pusfinalis vyko be Italijos klubų. Pernai italų nebuvo ir ketvirtfinalyje. Po „AC Milan“ didžiosios pergalės prieš aštuonerius metus tik Milano „Inter“ yra pavykę patekti tarp keturių stipriausių Čempionų lygos komandų ir tai buvo 2010-aisiais.

„Barcelona“ – „Manchester City“ 1:0. I.Rakitičius (31)/ S.Aguero (78-neįmušė 11 m baudinio).

(pirmosios rungtynės 2:1)

„Barcelona“: Marc-Andre ter Stegenas, Gerardas Pique, Javieras Mascherano, Jordi Alba, Dani Alvesas, Jeremy Mathieu, Ivanas Rakitičius, Andresas Iniesta, Luisas Suarezas, Lionelis Messi, Neymaras.

„Manchester City“: Joe Hartas, Bacary Sagna, Vicentas Kompany, Aleksandaras Kolarovas, Martinas Demichelis, Jamesas Milneris, Samiras Nasri, Davidas Silva, Fernandinho, Yaya Toure, Sergio Aguero.

Gerokai aktyviau mačą pradėjo „Barcelona“. Pradžioje Neymaras turėjo galimybę pasižymėti, tačiau kamuolys atsitrenkė į virpstą. Progą turėjo ir L.Messi, tačiau J.Hartas išsaugojo vartus sausus.

Įpusėjus pirmajam kėliniui šeimininkui į priekį išvedė I.Rakitičius. Gavęs perdavimą į baudos aikštelę jis perkėlė kamuolį per „Manchester City“ vartininką J.Hartą.

Mačo pabaigoje L.Suarezas turėjo progą skirtumą padvigubinti, bet kamuolys atsitrenkė į skersinį.

Antrojo kėlinio pradžioje šeimininkai rengė atakas viena po kitos. Įpusėjus kėliniui S.Aguero galėjo išlyginti rezultatą, tačiau neįmušė 11 metrų baudinio

Dortmundo „Borussia“ – Turino „Juventus“ 0:3 (0:1). C.Tevezas (3, 79), A.Morata (70).

(pirmosios rungtynės 1:2)

„Borussia“: Romanas Weidenfelleris, Nevenas Subotičius, Mats Hummelsas, Sokratis Papastathopoulos, Marcelis Schmelzeris. Svenas Benderis, Ilkay Gundoganas, Marco Reusas, Kevinas Kamplas, Henrichas Mchitarjanas, Pierre-Emerickas Aubameyangas.

„Juventus“: Gianluigi Buffonas, Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, Stephanas Lichtsteineras, Patrice'as Evra, Paulis Pogba, Claudio Marchisio, Arturo Vidalis, Roberto Pereyra, Alvaro Morata, Carlosas Tevezas.

Jau trečiąją mačo minutę tikslus P.Evra perdavimas pasiekė tikslą. C.Tevezas gautą progą išnaudojo ir pasiuntė kamuolį iš 24 metrų į kairįjį vartų kampą.

Įpusėjus antrajam kėliniui C.Tevezas surado A.Moratą, o šiam beliko tiksliu smūgiu į vartus užbaigti ataką.

Netrukus po tikslaus A.Vidalio perdavimo dar kartą pasižymėjo C.Tevezas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.