Londone – futbolo išbandymas „Biplan“ vokalisto širdžiai

M.Melmanas stebės mėgstamiausių rinktinių dvikovą, tačiau palaikys Lietuvą.<br>J.Stacevičiaus, Reuter ir AFP/Scanpix nuotr.
M.Melmanas stebės mėgstamiausių rinktinių dvikovą, tačiau palaikys Lietuvą.<br>J.Stacevičiaus, Reuter ir AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Mar 23, 2015, 5:45 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 11:32 AM

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė penktadienį 2016 metų Europos čempionato atrankos rungtynėse sulauks nemažo palaikymo. Aistringi futbolo sirgaliai nepraleis progos pamatyti kaip Lietuvos rinktinė legendiniame Londono Vemblio stadione stos į kovą su Anglijos futbolo žvaigždėmis.

Tarp minios žiūrovų bus ir grupių „Biplan“ bei „G&G Sindikatas“ nariai. Dieną prieš rungtynes jie Londone pristatys naujus grupių albumus.

„Šį kartą derinomės prie futbolo. Tokia buvo ir idėja, kad koncertas būtų tarsi vakarėlis prieš futbolą. Taigi, ketvirtadienį linksminsimės su sirgaliais, o penktadienis bus skirtas futbolui“, – sakė „Biplan“ lyderis Maksas Melmanas.

Nors „G&G Sindikato“ nariai – prisiekę ledo ritulio sirgaliai, futbolas muzikantams taip pat nėra svetimas. Abi grupės jau pasirūpino sirgalių atributika.

„Būsime pakankamai didelė kompanija ir pridarysime triukšmo ne tik koncerte, bet ir stadione“, – juokėsi M.Melmanas.

Dainininkas juokauja, kad 50 procentų „Biplan“ narių žaidžia futbolą, tai jis ir gitaristas Olegas Aleksejevas.

„Teko žaisti ir „Prelegentų“ komandoje, po to tiesiog mėgėjiškai su savo kompanija. Futbolas buvo šalia nuo vaikystės, visada žiūrėdavome, palaikydavome, žaisdavome, lankydavome būrelius. Kaip ir kiekvienas vaikas, norėjome būti kaip vienas ar kitas žymus futbolininkas.

Po to viskas pasisuko taip, kad tapome muzikantais, nors turėjome galimybę savo gyvenimą susieti su futbolu. Ką gali žinoti, gal dabar būčiau futbolininkas ir kalbėtume apie ką kitą“, – svarstė M.Melmanas.

Gynėjo pozicijoje žaidžiantį muzikantą vaikystėje žavėjo tokie Lietuvos futbolininkai, kaip olimpinis čempionas Arminas Narbekovas ir Vilniaus „Žalgirio“ legenda Stasys Baranauskas. Nebuvo jis abejingas Olandijos rinktinei, tačiau šiuo metu pajėgiausiuose pasaulio futbolo turnyruose palaiko būtent anglus.

Vis dėlto, klausimo, už ką sirgti penktadienį, jam nekilo.

„Anglus aš palaikau tik po Lietuvos rinktinės. Bus labai smalsu pažiūrėti tokias rungtynes, pirmą kartą matysiu anglų rinktinė gyvai, bet mano palaikymo jie šį kartą gali nesitikėti. Numeris vienas man yra Lietuvos rinktinė“, – patikino M.Melmanas.

Anglijos „Premier“ futbolo lyga – jam įdomiausia, o mėgstamiausios komandos „Manchester United“ ekipos žvaigždė Wayne'as Rooney bandys pramušti Giedriaus Arlauskio ginamus vartus.

„Manau, šiose rungtynėse visko gali būti. Matėme, kaip solidžiai rinktinė gali žaisti su vokiečiais jų aikštėje (atrankos į 2004 m. Europos čempionatą rungtynėse sužaidė lygiosiomis 1:1), su ispanais (atrankos į 2006 m pasaulio čempionatą rungtynėse sužaidė lygiosiomis 0:0), italais (atrankos į 2008 m. Europos čempionatą rungtynėse sužaidė lygiosiomis 1:1 su pasaulio čempionais). Esu tikras, kad taip pat solidžiai gali sužaisti ir su anlgais.

Galbūt anglai išeis atsipalaidavę. Bet, be abejo, jie yra favoritai šioje dvikovoje“, – įsitikinęs M.Melmanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.