Rinktinės kapitonas T. Kijanskas: Londone kovosime dėl taškų

Anglija privertė aikčioti Lietuvos rinktinės futbolininkus ir trenerius – didžiulį įspūdį jiems padarė ne tiktai pro viešbučio langus matomas Vemblio stadionas, bet ir treniruočių aikštynai.

Žaisti Europos čempionato atrankos mačo atvykusius Lietuvos futbolininkus stebino treniruočių aikštynas Londone.<br>V.Januškos (LFF) nuotr.
Žaisti Europos čempionato atrankos mačo atvykusius Lietuvos futbolininkus stebino treniruočių aikštynas Londone.<br>V.Januškos (LFF) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Mar 26, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 6:42 AM

Dairydamiesi pro savo viešbučio langus lietuviai mintimis jau gali persikelti į rungtynes Vemblio stadione, kur rytoj pirmąkart per mūsų šalies istoriją žais su Anglijos nacionaline komanda.

„Viena mano svajonių – žaisti tokiame stadione, – futbolo.tv sakė Lietuvos rinktinės saugas Mindaugas Panka. – Viešbutis su vaizdu į tokį stadioną yra išskirtinis.“

2016 metų Europos čempionato atrankos rungtynės su Anglija vyks Vemblio stadione, kuriame telpa 90 tūkst. žiūrovų. Į rungtynes išpirkti visi bilietai.

Lietuvos futbolo federacijai (LFF) buvo skirta 1,5 tūkst. bilietų, jie taip pat parduoti. Nėra abejonių, kad mūsų šalies sirgalių Vemblyje bus daugiau dėl didelės lietuvių bendruomenės Londone.

Net ir vyriausiems rinktinės nariams dar neteko rungtyniauti stebint tokiai žiūrovų miniai.

„Per tiek metų, kiek dirbu, 90 tūkstančių žiūrovų akivaizdoje žaisime pirmą kartą“, – sakė Lietuvos rinktinės trenerio asistentas 56 metų Vitalijus Stankevičius.

Aikštyne – lyg pusė Lietuvos

Iš įvairių šalių į Londoną susirinkę mūsų šalies futbolininkai antradienį surengė pirmąsias pratybas Anglijoje. 23 lietuviai treniravosi penktojoje lygoje rungtyniaujančio klubo „Barnet“ bazėje.

2009 metais atidaryto aikštyno stadione telpa 5 tūkst. žiūrovų – tiek, kiek Lietuvos rinktinės namų stadione Vilniuje.

„Ten vienoje vietoje yra bent dvylika aikščių – ir natūralių, ir dirbtinių, – skaičiavo V.Stankevičius. – Iškart jauti, kad Anglija yra futbolo šalis.“

Vemblio stadione lietuviai treniruosis šiandien.

Svarbiausia – taktika

Treneris Igoris Pankratjevas ir jo padėjėjai džiaugiasi rinktinėje sulaukę žaidėjų, kurie pastarosiose rinktinės rungtynėse pernai lapkritį Šveicarijoje negalėjo padėti dėl traumų.

Vidurio gynėjai Marius Žaliūkas ir Tomas Mikuckis yra pasveikę ir pastaruoju metu gavo žaidimo laiko savo klubuose – Glazgo „Rangers“ ir Maskvos „Torpedo“.

Vidurio saugas M.Panka buvo pasitempęs šlaunies raumenis, bet irgi turėtų būti pasirengęs žaisti penktadienį.

Pagrindinį dėmesį Londone mūsų šalies komanda ketina skirti taktikai.

„Per treniruotes fiziškai jau nepatobulėsime. Svarbiausia bus taktika, – kalbėjo V.Stankevičius. – Nagrinėsime vaizdo medžiagą iš anglų rungtynių su Slovėnija.“

Jaunimas žaidė jau ne kartą

Nors Lietuvos ir Anglijos rinktinės penktadienio vakarą susidurs pirmą kartą, dalis žaidėjų jau yra rungtyniavę su anglais.

32 metų T.Mikuckis prieš 13 metų su Lietuvos jaunimo (iki 19 metų) komanda žaidė su bendraamžiais iš Anglijos – 1:1 Kaune ir 1:2 Notingame.

V.Stankevičiaus treniruojama jaunimo rinktinė (iki 21 m.) žaidė su Anglija 2010 ir 2011 metais – Vilniuje sužaidė 0:0, o Kolčesteryje pralaimėjo 0:3.

Per mačą Anglijoje du įvarčius pelnė Danny Welcbeckas.

„Anglijos rinktinėje keičiasi kartos, bet atėjo talentingų žaidėjų. Prieš 4–5 metus mūsų jaunimas žaidė su jais.

Šiuo metu Anglijos rinktinėje yra septyni tų rungtynių žaidėjai. Ir mūsų rinktinėje iš tų laikų – septyni“, – skaičiavo V.Stankevičius.

Ir 2013, ir 2014 m. buvo susikirtę Lietuvos ir Anglijos jaunimo (iki 21 metų) komandų keliai. Armino Narbekovo treniruojama rinktinė išvykoje buvo sutriuškinta 0:5, o Kaune pralaimėjo 0:1, kai nugalėtojams vienintelį įvartį pelnė Harry Kane’as, besiruošiantis debiutui Anglijos nacionalinėje rinktinėje.

Dabar atėjo laikas pasirodyti vyrams.

„Jei pirmosios minutės pavyks gerai, mes įgausime pasitikėjimo ir tada visko gali būti“, – vylėsi M.Panka.

„Norisi įrodyti, kad galime žaisti su tokiomis žvaigždėmis, – kalbėjo T.Mikuckis. – Tai mums bus prisiminimas visam gyvenimui.“

Atiduos visas jėgas ir širdį

Tadas Kijanskas

Lietuvos rinktinės kapitonas

Į Londoną atvažiavome kovoti dėl taškų. Nors gerbiame Anglijos rinktinę ir puikiai visi žinome, kokie žaidėjai jai atstovauja, pirmiausiai mes turime žiūrėti į save ir rūpintis savo reikalais.

Nepaisydami varžovų statuso, stengsimės kautis dėl taškų, nes kito kelio paprasčiausiai nėra. Kai matai turnyro lentelę, privalai rinkti taškus. Ir nesvarbu, ar stipri, ar silpnesnė komanda yra tavo varžovė.

Vemblyje stengsimės visus nustebinti. Po prastai sužaisto mačo su šveicarais dauguma mus jau tiesiog nurašė. Bet mums patiems širdyje iki šiol liko šioks toks kartėlis. Po to mačo Sankt Galene mes tikrai nesijautėme gerai. Tos rungtynės tikriausiai buvo prasčiausios per visą atrankos ciklą, todėl tikėkimės, kad tokios jos ir liks.

Visi vyrai suprato, kokias klaidas padarėme patys ir jau per kitą mačą Ukrainoje kovojome kaip lygūs su lygais. Mes net sukūrėme realesnių progų už ukrainiečius ir iš Kijevo galėjome išsivežti pergalę. Šios kontrolinės rungtynės visą komandą nuteikė labai pozityviai prieš būsimus atrankos mūšius.

Norėčiau, kad sirgaliai toliau palaikytų rinktinę, nepaisant, ar mums sekasi gerai, ar blogiau. Visi vyrai aikštėje tikrai atiduota visas jėgas ir visą savo širdį. Niekas tikrai negali turėti pretenzijų už mūsų pastangas, nors kartais aikštėje ir nepavyksta parodyti to žaidimo, kurį mes galime.

Kiekviena diena yra iššūkis ir kiekvienas iš mūsų yra savo likimo kalvis. Vemblyje neturi galimybės žaisti kasdien. Jeigu gerai sužaisi tokį mačą, galbūt kažkas atkreips į tave dėmesį.

Reikia svajoti. Negalima gyventi be svajonių ir tikslų, nes be svajonių niekas neįvyksta. Galbūt mes ir anglus Vemblyje įveiksime. Be tokio nusiteikimo net negalima eiti į aikštę.

Privalome į mačą su anglais žiūrėti kaip į iššūkį. O po 90 minučių pamatysime, koks bus rezultatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.