„Žalgiris“ su ukrainiečiais žais dėl kilnaus tikslo

Pirmadienį Vilniuje vyksiančios draugiškos futbolo rungtynės tarp Lietuvos čempiono Vilniaus „Žalgirio“ ir Ukrainos aukščiausiosios lygos Lvovo „Karpaty“ komandos bus skirtos ne tik pasiruošimui Europos turnyrams, bet ir paremti Ukrainos vaikams.

„Žalgiris“ sužais draugiškas rungtynes su ukrainiečiais.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
„Žalgiris“ sužais draugiškas rungtynes su ukrainiečiais.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 27, 2015, 1:01 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 3:57 AM

Dalis iš bilietų, kurių kaina siekia nuo keturių iki 20 eurų, pardavimo surinktų lėšų bus skirtos sunkius laikus išgyvenantiems Ukrainos vaikams, kurie vasarą galėtų atvykti į Lietuvoje esančias sanatorijas ir organizuojamas stovyklas.

„Rinktinių pertrauka yra toks momentas, kai visi su nerimu laukiame Lietuvos komandos rezultatų, bet klubai, ypač tie, kurie praėjusiais metais užėmė prizines vietas, turi labai daug darbo. Mes tęsiame pasiruošimą pagrindiniam mūsų tikslui – Čempionų lygai. Iš ne vieno varianto nusprendėme į Vilnių pasikviesti Ukrainos komandą, nes tai gero lygio komanda ir tuo pačiu galėsime padėti Ukrainos vaikams. Norime padaryti ne tik sportinį reginį, bet ir prisidėti prie vaikų gerovės“, – pasakojo „Žalgirio“ klubo vykdančioji direktorė Vilma Venslovaitienė.

„Šis dviejų komandų mačas yra puikus būdas parodyti gerus Lietuvos ir Ukrainos santykius ir suteikti paramą Ukrainos vaikams. Nemažai šeimų su vaikais Ukrainoje neturi galimybių išleisti savo atžalų į stovyklas, ir džiaugiuosi, kad kartu su partneriais Lietuvoje jiems suteiksime tokią galimybę. Norėčiau pakviesti visus žmones ateiti į stadioną ir pamatyti gerą Lietuvos ir Ukrainos komandų mačą“, – kalbėjo Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Valerijus Žovtenka.

„Žalgirio“ klubo treneris Valdas Dambrauskas įsitikinęs, kad be draugiškų rungtynių su pajėgiomis užsienio ekipomis tinkamai pasiruošti kovoms Čempionų lygoje yra praktiškai neįmanoma.

„Prieš šį sezoną buvo planuojama, kad, norėdami pasiruošti Čempionų lygai, be rungtynių Lietuvos čempionate, turime žaisti draugiškas rungtynes su stipresnėmis komandomis negu esančiomis A lygoje. Dėl to pasikvietėme Ukrainos komandą, kur yra kita futbolo kultūra, kitokia futbolo jėga. Tokios praktikos bandysime laikytis ir per kitas rinktinių pertraukas. Draugiškos rungtynės suteikia daug teigiamų impulsų žaidėjams ir padeda pasiruošti Europos taurių turnyrams“, – aiškino V.Dambrauskas.

Treneris džiaugėsi, kad rungtynės bus skirtos kilniam tikslui ir tai padės pritraukti daugiau žiūrovų: „Futbolas eilinį kartą parodo, kad tai nėra vien tik žaidimas. Futbolas gali vienyti tautas, žmones ir padėti Ukrainos vaikams.“

Vilniaus klubo kapitonas Deividas Šemberas per daugelį metų yra sukaupęs nemažai patirties ir žino, kuo naudingos tokios rungtynės.

„Džiaugiamės, kad atvažiuoja aukšto lygio komanda, su kuria išbandysime savo jėgas, ir tai bus pasiruošimo etapas vasarai, kuomet turėsime varžytis su panašaus lygio komandomis“, – sakė D.Šemberas.

Penktadienio vakarą Europos futbolo čempionato atrankos rungtynėse Londone žais Anglijos ir Lietuvos rinktinės. Žurnalistai pasiteiravo V. Dambrausko, kokios yra lietuvių galimybės šiame susitikime.

„Noriu palinkėti mūsų komandai, kad ji neišsigąstų, kad žaidėjai būtų tvirti, nes žaidžiant prieš 90 tūkst. žiūrovų tai nėra lengva. Vienybė, susikaupimas, kova už savo vėliavą gali padėti kautis su viena stipriausių Europos komandų. Prieš žengiant į aikštę visi yra lygūs. Neabejoju, kad parodysime visam pasauliui, jog Lietuva irgi gali žaisti futbolą“, – atsakė V.Dambrauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.