Anglai nesitiki lietuviams įmušti 10 įvarčių

Anglai rengiasi pramušti „autobusą“ prie Lietuvos rinktinės vartų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Anglai rengiasi pramušti „autobusą“ prie Lietuvos rinktinės vartų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 27, 2015, 4:39 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 3:20 AM

Anglijos futbolo rinktinė nesitiki, kad penktadienį Vemblio stadione virš Lietuvos rinktinės vartų kils tikra įvarčių audra. Roy‘us Hodgsonas likus trims dienoms iki Lietuvai istorinių rungtynių braižo schemas, kaip būtų galima išardyti „autobusą“ prie svečių vartų.

• Lietuvos rinktinės sudėtis rungtynėms su Anglija.

• Į Lietuvos ir Anglijos rungtynes vyks ir „Lietuvos ryto“ žurnalistai. Visas naujienas sekite portale lrytas.lt, „Lietuvos ryto“ dienraštyje ir nepamirškite prisijungti „Facebook'e“.

Anglai – neabejotini rungtynių su lietuviais favoritai. Britų žiniasklaidoje dėmesys mačui Vemblio stadione buvo minimalus.

Minimaliai apie Lietuvos ekipą kalba ir Anglijos rinktinės atstovai. Bet R.Hodgsonas nesitiki lengvo pasivaikščiojimo ir pagarbiai šneka apie Baltijos šalių futbolą.

„Praeityje prieš rungtynes Anglija-Estija, Anglija-Lietuva ar Anglija-Latvija jūs kalbėtumėte apie 5-10 Anglijos rinktinės įvarčių, – samprotavo R.Hodgsonas. – Bet atsižvelgiant į tai, kaip šios rinktinės dabar žaidžia, sunku įmušti bent vieną įvartį. Tos komandos yra gerai organizuotos ir susispaudusios.“

Vargo su estais

R.Hodgsonas supranta, ką kalba apie Baltijos valstybių futbolą. Spalio 12-ąją anglai jau testavo estus ir iš Talino išsivežė nelengvą pergalę 1:0.

Pergalę anglams atnešė vėlyvas Wayne‘o Rooney įvartis 74-ąją susitikimo minutę.

Favoritai ilgai plušėjo, kol W.Rooney atliko pergalingą baudos smūgį. 26 minutes iki įvarčio estai turėjo gintis dešimtyje, nes jau 48-ąją minutę iš aikštės buvo pašalintas estų kapitonas ir gynybos grandies pagrindinė ašis Ragnaras Klavanas.

Anglai kontroliavo kamuolį net 70 procentų laiko ir iš viso atliko bent 19 smūgių. Penki jų skriejo į vartų plotą, aštuoni – nepataikė į vartų stačiakampį, o dar šeši smūgiai buvo blokuoti estų gynėjų.

Estijos futbolininkai atsakė penkiais smūgiais ir tik vienu į vartų plotą.

„O jau atrodė, kad Anglijai tai bus vienas gėdingiausių rezultatų R.Hodgsono eroje, – po rungtynių rašė „The Guardian“. – Nebuvo jokių abejonių, kad anglai nusipelnė pergalės, tačiau tai buvo gera realybės pamoka.“

Slėgs spaudimas

Angliją prieš rungtynes su Lietuva slėgs didžiulė atsakomybė. Neigiamas rezultatas – tai yra pralaimėjimas arba lygiosios, sukels didžiulę kritikos bangą virš Anglijos rinktinės stovyklos.

Bet nepasotinamieji anglai burbės ir tada, jei jų futbolininkai nenušluos lietuvių įtikinamai.

Lietuviai Vemblyje neturi ko prarasti, bet niekas nenori, kad istorinė dvikova su Anglijos futbolo rinktine baigtųsi taip gėdingai, kaip kartėlį palikusi viešnagė Šveicarijoje 0:4.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.