Apie Angliją svajojantis G. Arlauskis laukia gyvenimo sutarties

G.Arlauskis atrėmė šimtus smūgių per pratybas rungtynių su Anglija išvakarėse.<br>V.Januškos (LFF) nuotr.
G.Arlauskis atrėmė šimtus smūgių per pratybas rungtynių su Anglija išvakarėse.<br>V.Januškos (LFF) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus („Lietuvos rytas“)

2015-03-27 12:37, atnaujinta 2018-01-08 03:57

Giedriaus Arlauskio šįvakar Vemblio stadione laukia mačas prieš Angliją, kurios futbolo lygoje jis svajoja žaisti. Vartininkas tikrai bus dėmesio centre rungtynėse – jos gali turėti įtakos tolesnei lietuvio karjerai.

„Mano svajonių lyga – Anglija. Jeigu pavyktų ten nuvažiuoti ir pasirašyti sutartį, galėčiau sakyti, kad įgyvendinau vaikystės svajonę“, – atsiimdamas geriausiam 2014 metų Lietuvos futbolininkui skirtą prizą praėjusį gruodį „Lietuvos rytui“ sakė G.Arlauskis.

27 metų vartininkas labiausiai svajoja pasirašyti sutartį su „Liverpool“.

„Jei paprastam vaikinui iš Telšių tai pavyktų, jis tikrai būtų laimingas“, – kalbėjo G.Arlauskis.

Per pastaruosius kelis mėnesius lietuvio karjeroje įvyko nemažai poslinkių: jis buvo pagrindinis Bukarešto „Steaua“ vartininkas, bet buvo išbrauktas iš Rumunijos čempionų ekipos sudėties, kai prasidėjo derybos su kitais klubais, vėl buvo pakviestas į vartus, kol pranešė, kad atsisveikins su „Steaua“ šių metų vasarą.

Kas galėtų pasikeisti per vieną mačą, per Europos čempionato atrankos rungtynes sausakimšame 90 tūkst. vietų Vemblio stadione, kuriame G.Arlauskio vartus atakuos Wayne’as Rooney ir kiti Anglijos rinktinės futbolininkai?

„Tokios rungtynės su tokiais varžovais išties gali turėti įtakos karjerai, – pripažino G.Arlauskiui atstovaujantis futbolo agentas Leonidas Istrati. – Kita vertus, vienas mačas visko nepakeis.

Visi žinome, kad jis – ambicingas, aukšto lygio vartininkas. Tikiuosi, kad Giedrius sužais gerai ir tai pridės jam daug pliusų. Jei sužais prasčiau, jo meistriškumas vis tiek nebus ginčijamas.“

Žaidimas svarbiau už pinigus

G.Arlauskis yra pasiruošęs pakelti sparnus iš Rumunijos. Bet kur nutūps, dar nėra iki galo aišku. Jo agentas vakar teigė, kad šiuo metu vedamos derybos su dviem komandomis.

„Manau, kad jau žinau, kur jis žais, – sakė L.Istrati. – Sutarties dar nėra, bet nujaučiame. Kol kas norime išlaikyti paslaptį. Tai yra išankstiniai susitarimai, reikia laikytis konfidencialumo.

Kryptis yra aiški, galutinai bus aišku gegužės pabaigoje, o gal ir anksčiau.“

Solidus sezonas „Steaua“ gretose ir Lietuvos rinktinėje pažadino klubų susidomėjimą 192 cm ūgio vartininku.

Europos čempionato atrankos rungtynėse pernai lapkritį su šveicarais jis praleido keturis įvarčius, bet būtent ši dvikova Sankt Galene pakėlė jo vertę į dar neregėtas aukštumas.

„Lietuvis gina vartus kaip Gordonas Banksas“, – 1966 metų pasaulio čempiono, iš Anglijos dvikovą su brazilu Pele prisiminė „SkySports“ komentatoriai, sužavėti G.Arlauskio reakcijos ir šuolio po dar vieno atremto smūgio.

L.Istrati teigimu, tarp besidominčių jo klientu buvo ir Lietuvos rinktinės vartininko svajonių klubas „Liverpool“.

„Aš buvau susitikęs su „Liverpool“ atstovais, – tvirtino G.Arlauskio interesams atstovaujantis moldavas. – Bet pajutau, kad jie domisi Giedriumi ne kaip pagrindiniu vartininku.

O aš noriu surasti Giedriui komandą, kurioje jis nuolat žaistų.

Mes jau turėjome patirties, kai jis atstovavo Kazanės „Rubin“.

Tai buvo stiprus klubas, bet per ketverius metus Rusijoje jis sužaidė tik kelerias rungtynes.

Jei tokia istorija pasikartotų, jo kaip vartininko karjerai grėstų pabaiga.

Norime, kad jis žaistų gerame čempionate ir būtų svarbiausias vartininkas tame klube. Tai svarbiau nei pinigai ir garsus klubo vardas.“

Rumunijoje likti nenori

Praėjusių metų pabaigoje G.Arlauskį medžiojo Florencijos „Fiorentina“.

Šių metų pradžioje buvo kalbų, esą G.Arlauskis sutarė su kitu Italijos klubu „Udinese“, kuris skolins lietuvį šiuo metu dėl bilieto į Anglijos „Premier“ lygą kovojančiai „Watford“ komandai.

L.Istrati šį sandorį neigė: „Udinės klubo atstovai skambino porą kartų, bet su juo derybos toli nepažengė. Mes kalbėjomės ir su kitais.“

Bet kuriuo atveju G.Arlauskis jau pranešė „Steaua“ vadovams, kad pasibaigus sutarčiai vasarą jis paliks šalį, kurioje jam sekėsi žaisti.

Jis įsitvirtino profesionalų futbole Rumunijoje, kai atvykęs iš „Šiaulių“ 2008–2010 m. gynė Urzičenio „Unirea“ vartus, o dėl aistringo ir tvirto žaidimo vartuose buvo gavęs Žvėries pravardę.

Po ketverių metų ant Kazanės „Rubin“ atsarginių suolo G.Arlauskis iš naujo pražydo „Steaua“ klube, su kuriuo pernai sudarė sutartį vienam sezonui.

Nors Bukarešto klubas siūlė dvejų metų sutartį, agentas su G.Arlauskiu nutarė, kad išmintingiau būtų sudaryti mažiau pelningą, bet trumpesnę sutartį.

„Steaua“ patiko G.Arlauskio žaidimas. Praėjusių metų pabaigoje Bukarešto klubas siūlė pratęsti sutartį, bet lietuvis nesutiko. Tada įsižeidę klubo vadovai liepė neregistruoti pagrindinio vartininko rungtynėms.

Tiktai kai komanda prarado taškų ir lyderės pozicijos susvyravo, G.Arlauskis buvo grąžintas į vartus.

„Rumunijoje „Steaua“ komanda labai mylima, į jos rungtynes renkasi daug žiūrovų, žaidėjai yra garbinami.

Tačiau Rumunijos čempionatas tapo silpnas. Ne vieno klubo savininkas šiuo metu yra kalėjime (už grotų sėdi ir „Steaua“ šeimininkas George Becali. – Red.), pinigų sumažėjo, lygis krito.

Giedrius myli „Steaua“ klubą, bet dėl minėtų priežasčių nenorėtų likti. Rumunijos pirmenybėse pasitaiko rungtynių, kai jis net neprisiliečia prie kamuolio, nes varžovai retai atakuoja.

Aš pritariu tam, kad jis žaistų komandoje, kurioje turėtų daug darbo vartuose. Tai bus ne tokia pajėgi ekipa kaip „Liverpool“, bet galbūt stipresnė nei „Steaua“.

Gal tai irgi bus laikina komanda prieš tai, kai jis pasirašys savo gyvenimo sutartį su kuriuo nors didžiu klubu“, – planavo L.Istrati.

Rungtynių kaina – didelė

Rungtynėse su Šveicarija G.Arlauskis buvo apšaudomas iš visų pusių.

Galima spėti, kad penktadienio vakarą Vemblyje per dvikovą su visas rungtynes laimėjusiais grupės lyderiais bus dar sunkiau.

„Kiekvienos rungtynės turi savo istoriją. Negali iš anksto sakyti: pralaimėjome šveicarams, tai su anglais bus dar baisiau, – kalbėjo G.Arlauskis. – Nagrinėjame savo klaidas ir darome išvadas.

Londone laukia visai kitokios rungtynės. Turime žengti žingsnelį į priekį ir nekartoti savo klaidų. Manau, kad mes esame pajėgūs rimtai kovoti su anglais.“

Skamba drąsiai, bet kovojant su Anglija tikriausiai prireiks G.Arlauskio stebuklų.

„Darbo bus daug ne tik jam, bet ir visai Lietuvos komandai, – pabrėžė L.Istrati. – Tačiau atsiskleisti galima būtent tokiose rungtynėse. Žaisti prieš futbolo pradininkus visada įdomu. Šio mačo kaina didelė ne tik G.Arlauskiui, bet ir visai Lietuvai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.