Po nutraukto mūšio Podgoricoje rusai reikalauja pergalės 3:0

Rungtynėse Podgoricoje emocijos liejosi per kraštus.<br>AP nuotr.
Rungtynėse Podgoricoje emocijos liejosi per kraštus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

2015-03-28 10:37, atnaujinta 2018-01-08 02:30

Euro 2016“ atrankos mačas penktadienį Juodkalnijos sostinėje Podgoricoje parodė: kur rusai, ten visada reikia tikėtis karštų įvykių. Įvykių liudininkai teigia, kad agresyvi Rusijos politika Ukrainoje ir Europoje tikrai atsiliepė rungtynių atmosferai.

Vos 600 tūkst. gyventojų turinti Juodkalnija sulaukė rusų atakų ne tik futbolo aikštėje, kur ir dera aiškintis santykius.

Tūkstančiai agresyviai nusiteikusių rusų sirgalių ketino surengti eitynes Podgoricos gatvėmis, prie jų šliejosi ir draugai serbų nacionalistai, tačiau Juodkalnijos policija neleido eisenos ir išsklaidė aistruolius.

Rungtynių metu tribūnose rusai nesivaržydami rodė provokuojančius plakatus, išskleidė vadinamosios teroristinės „Novorosijos“ vėliavas, bandė sudeginti JAV vėliavą.

Juodkalniečiai neliko pasyvūs stebėtojai, tačiau irgi peržengė ribas. Sužaidus vos 17 sekundžių jų mesta petarda pataikė tiesiai rusų vartininkui Igoriui Akinfejevui į galvą.

Po pusvalandžio mačas buvo atnaujintas, nes tokį nurodymą telefonu perdavė UEFA prezidentas Michelis Platini. Tačiau rungtynes teko galutinai nutraukti, kai rusai neįmušė abejotino 11 m baudinio ir kilo susistumdymas tarp žaidėjų. Sirgaliai irgi neliko nuošalyje – iš tribūnų mestas daiktas pataikė Dmitrijui Kombarovui.

Kaip ir buvo perspėta, mačas vyko iki pirmo naujo incidento, todėl teisėjas leido žaidėjams eiti į drabužinę.

Rusai reikalauja, kad jiems būtų įskaityta pergalė 3:0.

„UEFA laukia teisėjo ir delegato raporto, kad pradėtų drausminę procedūrą“, – skelbiama organizacijos tinklalapyje.

„Manau, kad mačas nutrauktas teisingai, – kalbėjo Rusijos rinktinės treneris italas Fabio Capello. – Po pirmojo incidento mums buvo liepta tęsti rungtynes, po antrojo taip buvo neįmanoma.“

„Mano žaidėjai yra yra nusivylę. Dabar mums nežinia kiek teks žaisti be savų žiūrovų“, – kalbėjo juodkalniečių treneris Branko Brnovičius.

Podgoricos ligoninės gydytojai nustatė, kad Rusijos rinktinės vartininkas I.Akinfejevas nepatyrė didelių sužeidimų – jam nudeginti plaukai ir oda.

Petardą metęs chuliganas buvo nustatytas ir sulaikytas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.