Rusijos futbolo klubas vos spėja mokėti už sirgalių elgesį

Maskvos „Torpedo“ komanda dvejas Rusijos čempionato namų rungtynes turės žaisti tuščiame stadione. Tokios bausmės klubas sulaukė po to, kai sirgaliai mačo metu iškėlė nacistine simbolika pažymėtą transparantą.

Net klubo vadovas komandos sirgalius laiko vienais agresyviausių.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
Net klubo vadovas komandos sirgalius laiko vienais agresyviausių.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Apr 7, 2015, 5:35 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 9:19 AM

Klubas šį sezoną jau keturis kartus buvo nubaustas už rasizmą.

„Torpedo“ sirgaliai plakatą iškėlė išvykos rungtynėse su Tulos „Arsenal“ komanda, kurias Maskvos ekipa laimėjo 3:1.

Vis dėlto, bausmė įsigalios tik gegužės mėnesį, mat artimiausias dvejas namų rungtynes klubas ir taip žais be sirgalių. Tokios bausmės sulaukta po to, kai rungtynėse su Sankt Peterburgo „Zenit“ sirgaliai rasistiškai užgauliojo varžovų legionierių iš Brazilijos Hulką.

Sekmadienį vykusios rungtynės taip pat pažymėtos smurto protrūkiu, „Torpedo“ sirgaliai puolė „Arsenal“ gerbėjus ir policijos pareigūnus.

Už tai „Torpedo“ gerbėjams bus draudžiama patekti į trejas artimiausias komandos išvykos rungtynes. Išimtis taikoma moterims ir vaikams iki 13 metų.

Už sirgalių nacistinį plakatą, smurtą, pirotechniką ir įžeidžiančias skanduotes „Torpedo“ klubas nubaustas 900 tūkst. rublių (16 tūkst. 300 JAV dolerių) bauda.

„Arsenal“ klubas sulaukė 480 tūkst. rublių (8 tūkst. 700 JAV dolerių) baudos už tai, kad namų rungtynių metu nesugebėjo užtikrinti saugumo. Policija sulaikė 15 sirgalių, iš kurių septyni buvo nubausti.

„Torpedo“ prezidentas Aleksandras Tukmanovas pripažino, kad klubo sirgaliai jam atrodo agresyviausi iš visų aukščiausioje lygoje žaidžiančių Rusijos komandų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.