Pakruojyje sukasi trenerių karuselė

Per tris mėnesius – keturi treneriai. Per Vilniaus „Žalgiriui“ 0:2 trečiadienį pralaimėtas Lietuvos A lygos rungtynes Pakruojo „Kruojos“ komandos trenerio poste debiutavo Divaldo Alvesas iš Portugalijos.

„Kruojos“ ir „Žalgirio“ mačas.<br>A.Padoros nuotr.
„Kruojos“ ir „Žalgirio“ mačas.<br>A.Padoros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus („Lietuvos rytas“)

2015-04-11 16:47, atnaujinta 2018-01-07 01:39

Treniruoti „Kruojos“ futbolininkus nėra pats stabiliausias darbas.

A lygos rungtynėse Panevėžyje tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir „Kruojos“ prie vicečempionų vairo pirmąkart stojo D.Alvesas.

36 metų portugalas tapo ketvirtuoju šalies Pakruojo komandos treneriu šiemet.

Kroatas sukėlė abejonių

„Kruoja“ ėmė blaškytis nuo tada, kai praėjusį sezoną pirmąkart per klubo istoriją ant sidabrinės pakylos pakruojiečius užvedęs Vladimiras Čeburinas grįžo dirbti į savo tėvynę Kazachstaną.

Sausio mėnesį „Kruojos" treneriu tapo 59 metų kroatas Miroslavas Buljanas, per karjerą dirbęs ne tik Balkanų valstybėse, bet ir Kanadoje bei Ganoje.

Šį kroatą Pakruojo klubui buvo pasiūlę neįvardyti investuotojai iš Honkongo, kuriems Lietuvos futbolo federacija uždraudė tapti komandos dalininkais, gavusi žinių iš UEFA ir FIFA apie įtartiną azijiečių reputaciją.

Sezonas dar nebuvo prasidėjęs, kai vasarį B.Buljaną pakeitė portugalas Rui Capela.

Netiko portugalo diplomas

Paragvajuje, Bangladeše ir Maroke dirbęs 45 metų futbolo specialistas pasirašė sutartį su „Kruoja“ ir net įdėjo jos kopiją į savo „Facebook“ puslapį.

R.Capela vadovavo „Kruojai“ per dvejas kontrolines rungtynes ir tris mačus A lygoje prieš palikdamas komandą.

„Klubo direktorius man pasakė, kad federacija ir UEFA nepripažįsta mano diplomo, kurį įgijau Pietų Amerikoje, – „Lietuvos rytui“ sakė R.Capela. – Išvykau spręsti šios problemos į Portugaliją, o tuomet į klubą atėjo nauji investuotojai ir naujas treneris.“

R.Capela teigė, jog jo sutartis tebegalioja ir jis ketina dėl šio klausimo kreiptis į UEFA.

„Sutartis įsigalioja, kai ją patvirtina federacija. Tačiau federacija nepatvirtino, nes neatitiko Paragvajuje gauta licencija. Vadinasi, sutartis negaliojo nuo pat pradžios, – pareiškė „Kruojos“ direktorius Emilijus Junevičius. – Jis rengė treniruotes, bet per rungtynes neturėjo teisės būti ant komandos suolo, todėl vadovaudavo iš tribūnų.“

Patirtį kaupė Azijoje

UEFA „Pro“ licencijos, kurios reikia Europos lygos varžybose šiemet žaisiančiai Pakruojo komandai, neturi ir Aidas Dambrauskas, laikinai vadovavęs Pakruojo futbolininkams, kol vakar „Kruoja“ paskelbė apie sutartį su D.Alvesu.

Angoloje gimęs, Portugalijos pilietybę turintis futbolo specialistas yra dirbęs Lisabonos „Benfica“ jaunimo ekipoje ir žemesnių lygų Portugalijos komandose.

Pastaruosius kelerius metus D.Alvesas treniravo Indonezijos ir Malaizijos ekipas.

„Pasaulis mažas, nebuvo sunku jį surasti, – sakė E.Junevičius. – Buvo keli kandidatai, bet pasirinkome jį. D.Alvesas atrodo padorus žmogus, įdomiai vadovauja treniruotėms.“

Praėjusiais metais A lygoje sidabrą laimėjusi „Kruoja“ po pralaimėto mačo „Žalgiriui“ liko penktojoje rikiuotės vietoje.

A lygos čempionatas

Pakruojo „Kruoja“ – Vilniaus „Žalgiris“ 0:2 (0:0). D.Šemberas (88 iš 11 m), P.Janušauskas (90).

Rikiuotė: 1. „Žalgiris“ – 18 taškų (6 rungtynės), 2. „Trakai“ – 13 (6), 3. Marijampolės „Sūduva“ – 13 (6), 4. Klaipėdos „Atlantas“ – 12 (6), 5. „Kruoja“ – 11 (7), 6. Kauno „Stumbras“ – 6 (6), 7. Kauno „Spyris“ – 6 (5), 8. „Klaipėdos granitas“ – 6 (7), 9. Utenos „Utenis“ – 4 (7), 10. „Šiauliai“ – 1 (6).

Čempiono titulą ginantys „Žalgirio“ futbolininkai iškovojo šeštąją pergalę per tiek pat mačų šį sezoną.

Mače Panevėžyje, kur sezono pradžioje namų rungtynes žaidžia „Kruoja“, Valdo Dambrausko treniruojami vilniečiai atakavo daugiau. Jie dusyk pataikė į virpstą ir sykį į skersinį prieš tai, kol pavyko pralaužti šalies vicečempionų gynybą paskutinėmis dvikovos minutėmis.

Deividas Šemberas tiksliai smūgiavo 11 metrų baudinį, skirtą už varžovų pražangą prieš Serge’ą Nyuiadzi. Nuo atsarginių suolo į aikštę žengusiam Pauliui Janušauskui neprireikė nė minutės, kad įvarčiu pabaigtų Krisčio Andreou pradėtą greitą ataką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.