Aurelijus Skarbalius padės Lietuvos futbolui

Savaitgalį Lietuvoje viešėjo buvęs šalies rinktinės futbolininkas, dabartinis Danijos pirmosios lygos klubo „Viborg“ vyriausiasis treneris Aurelijus Skarbalius.

A.Skarbalius (kairėje) pradeda rengti projektą, padėsiantį Lietuvos treneriams dirbti moderniau.<br>S.Čirbos nuotr.
A.Skarbalius (kairėje) pradeda rengti projektą, padėsiantį Lietuvos treneriams dirbti moderniau.<br>S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 13, 2015, 10:43 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 9:58 PM

Ilgus metus Danijoje gyvenantis lietuvis susitiko su „Utenio“ klubo atstovais. A.Skarbalius pradeda rengti projektą, padėsiantį Lietuvos treneriams dirbti moderniau.

„Utenio“ direktorius Artūras Gimžauskas kreipėsi į mane jau pernai. Pasiūlė dalyvauti projekte, kuriame būtų dirbama moderniai ir kryptingai. Aš visada norėjau prisidėti prie kokios nors pagalbos Lietuvos futbolui. Dabar pasitaikė tokia galimybė“, – kalbėjo A. Skarbalius.

„Viborg“ strategas Lietuvoje bendravo su vaikų, jaunimo treneriais, taip pat pasidalijo patirtimi ir su pagrindine „Utenio“ komanda.

A. Skarbalius žada sudaryti programą, pagal kuria specialistai galėtų treniruoti vaikus. Taip pat jis ketina pasidalinti savo Danijoje įgyta patirtimi per seminarus Lietuvoje.

„Pastarąjį kartą su Lietuvos futbolu buvau susidūręs per rinktinės rungtynes Anglijoje. Taip, po jų galima buvo vėl į viską spjauti, bet aš pagalvojau: gal geriau būsiu tas, kuris bandys Lietuvos futbolui padėti? Nusprendžiau pats prisidėti prie Lietuvos futbolo atgimimo ir pasiūlyti treneriams seminarų“, – kalbėjo „Viborg“ strategas.

Jis prisipažino, kad panašių projektų ar net siūlymų suteikti savo vardą kuriai nors Lietuvos futbolo mokyklai, girdėjęs ir anksčiau, tačiau tvirtino, kad „Utenio“ pasiūlymas atrodė rimčiausias.

A.Skarbaliaus „Viborg“ šiuo metu kovoja dėl teisės kitais metai žaisti stipriausioje Danijos lygoje. Treneriui darbo klube tikrai netrūksta. Tačiau jis yra įsitikinęs, kad laiko savo tėvynės futbolui rastų.

„Yra dalykų, prie kurių negali neprisidėti. O ar tai yra geras sprendimas, pamatysime po dešimties metų. Užtai po dešimties metų galėsiu ramiai žiūrėti į veidrodį, nekaltindamas savęs, kad nepabandžiau“, – kalbėjo A.Skarbalius.

Futbolininkas juokavo, kad dalyvavimas bendrame su lietuviais projekte privers jį dažniau lankytis Lietuvoje, kurioje pastaruoju metu jis būdavo labai retai.

„Mes dažnai kaltiname visus, kad mūsų futbolas yra toks nustekentas. Bet kažkodėl nesiimame jo atgaivinti. Jei kiekvienas prisidėtume bent po kruopelytę, mūsų futbolui supiltume aukštą kalną. Taigi aš dabar tą savo kruopelytę ir bandysiu Lietuvos futbolui atnešti“, – kalbėjo A. Skarbalius.

41 metų A. Skarbalius yra žaidęs Kauno „Bangos“, Vilniaus „Žalgirio“, Kauno „Inkaro“, Kopenhagos „Brondby“, „Herfolge“ komandose.

Trenerio karjerą lietuvis pradėjo 2006-aisiais metais. Treniravo „Herfolge“, „Koge“, „Brondby“, „Haslev“ ir „Viborg“ ekipas.

Lietuvos rinktinėje A. Skarbalius yra sužaidęs 65 rungtynes.

1994-aiasiais A. Skarbalius buvo išrinktas geriausiu Lietuvos futbolininku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.