Madrido derbis Čempionų lygoje išskyrė Ispanijos žvaigždes

Ispanijos karalius ir „Oskaru“ apdovanotas aktorius Javier Bardemas – „Atletico“ pusėje, o šalies Ispanijos premjeras Mariano Rajoy, dainininkas Julio Iglesias ir tenisininkas Rafaelis Nadalis – „Real“ stovykloje. Madrido klubų akistata Čempionų lygos ketvirtfinalyje padalino Ispanijos įžymybes į dvi barikadų puses.

P.Cruz – aistringa „Real“ gerbėja.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
P.Cruz – aistringa „Real“ gerbėja.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 14, 2015, 5:19 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 8:01 PM

Garsiausi „Atletico“ gerbėjai

Ispanijos karaliumi 2014-ųjų birželį tapęs Felipe VI yra garsiausias Madrido „Atletico“ sirgalius.

Jis tapo aistringu „Colchoneros“ gerbėju dar prieš 39 metus po Ispanijos taurės finalo, kai 1976 m. sausio 11-ąją „Atletico“ įveikė Saragosos futbolininkus. Tuomet būsimas karalius dar buvo tik 8 metų berniukas.

Kai Madrido futbolininkai 2010 metais triumfavo Europos lygos turnyre tuometis Ispanijos princas nepraleido progos pasveikinti savo numylėtinius komandos drabužinėje, kurioje glebėsčiavosi ir fotografavosi su buvusiu „Atletico“ lyderiu urugvajiečiu Diego Forlanu.

Kitas garsus „Atletico“ garbėjas – aktorius Javier Bardemas. 2008-aisiais Oscaru už vaidmenį filme „No Country for Old men“ apdovanotas ispanas labai domisi futbolu ir palaiko bičiuliškus santykius su į „Atletico“ sugrįžusiu puolėju Fernando Torresu.

„Colchoneros“ gerbėjais taip pat yra dainininkas Joaquinas Sabina, kuris net sukūrė „Atletico“ šimtmečiui skirtą himną, rašytojas ir režisierius Davidas Trueba ir dainininkas bei aktorius Dani Martinas.

„Atletico“ sėkme taip pat visuomet džiaugiasi garsiausi Ispanijos toreodorai Jose Tomas, Miguelis Abellanas ir Elis Juli.

Garsiausi „Real“ gerbėjai

Ispanijos vyriausybei nuo 2011-ųjų vadovaujantis Mariano Rajoy oficialiu Madrido „Real“ gerbėju yra jau daugiau kaip trisdešimt metų. Beje, šis įtakingas politikas taip pat yra vienas iš Vigo „Celta“ klubo akcininkų ir La Korunjos „Deportivo“ sirgalių.

Tačiau ištikimiausias ir garsiausias „Real“ gerbėjas, be jokios abejonės, yra Julio Iglesias. Visame pasaulyje žinomas Ispanijos dainininkas net buvo „Real“ jaunimo komandos vartininkas, tačiau po žiaurios automobilio avarijos buvo priverstas nutraukti futbolininko karjerą. Savo aistra „Real“ klubui jis užkrėtė ir savo sūnų Enrique.

„Merengues“ fanas taip pat yra ir tenoras Placido Domingo, kuris 2011-aisiais „Santiago Bernabeu“ stadione 80 tūkst. žiūrovų miniai dainavo „Real“ himną.

Dar vienas Ispanijoje ypač populiarus dainininkas Alejandro Sanzas taip pat nepraleidžia Karališkojo klubo rungtynių.

„Real“ gerbėjų gretose yra ir priešiningoje barikadų pusėje atsidūrusio Javier Bardemo partnerė Penelope Cruz ir aktorius Antonio Banderasas.

Meilės „Real“ neslepia ir visas būrys ryškiausių Ispanijos sporto žvaigždžių: „Formulės 1“ lenktynininkas Fernando Alonso, dviratininkas Alberto Contadoras, golfo meistras Sergio Garcia ir tenisininkas Rafaelis Nadalis, nors jo dėdė ir treneris Miguelis Angelis yra ilgai žaidęs „Barcelona“ ekipoje.

Antradienis (21 val. 45 min.)

Madrido „Atletico“ – Madrido „Real“ 

Turino „Juventus“ – „Monaco“

Trečiadienis (21 val. 45 min.)

„Porto“ – Miuncheno „Bayern“

„Paris Saint-Germain“ – „Barcelona“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.