Ar Vilniui reikia 20 tūkst. vietų stadiono spręs nauja taryba

Kadenciją baigianti Vilniaus

Naujasis stadionas gali išdygti, kur stovi pradėto statyti nacionalinio stadiono „griaučiai“.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archuvo
Naujasis stadionas gali išdygti, kur stovi pradėto statyti nacionalinio stadiono „griaučiai“.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archuvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Apr 15, 2015, 4:50 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 6:06 PM

Trečiadienį tarybos nariai vienbalsiai balsavę po pateikimo pritarė, kad klausimas, ar kompleksas Vilniui reikalingas, būtų perduotas naujajai tarybai. Statinys turėtų iškilti Ozo gatvėje, šalia prekybos centro „Akropolis“, kur stovi pradėto statyti nacionalinio stadiono „griaučiai“.

Sprendimo projekte nurodoma, kad daugiafunkcinis sveikatinimo, švietimo, kultūros ir užimtumo skatinimo kompleksas su stadionu būtų statomas viešojo ir privataus sektorių partnerystės (PPP) būdu, o sutartis truktų ne ilgiau nei 25 metus.

Savivaldybės Ekonomikos ir investicijų departamento direktoriaus pavaduotoja Rasa Cibulskienė sakė, kad vien 20 tūkst. vietų stadionui planuojama skirti apie 50 mln. eurų, kitos investicijos būtų skirtos sporto, sveikatinimo ir švietimo įstaigoms.

Numatoma, kad bendra projekto vertė siektų 97,6 mln. eurų, iš kurių valstybė finansuotų 48,4 mln. eurų, o savivaldybė – 4 mln. eurų, dar 45,2 mln. eurų – ES lėšos. Apie 22,5 mln. eurų vėliau iš savivaldybės biudžeto planuojama skirti objekto prižiūrai.

Projektui pritaria ir Lietuvos futbolo federacija, ir išrinktasis Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Jei taryba galutinai pritars projektui, bus atvertas kelias rengti konkurso sąlygas investuotojų paieškoms.

Stadionas pradėta statyti 1987 metais, o 1993-iaisiais užkonservuotas. 2008 metais investavus papildomus 33,6 mln. eurų, statybos darbai nutrūko dėl finansavimo trūkumo.

Šiuo metu Lietuvoje nėra modernaus tarptautinius standartus atitinkančio stadiono, kuriame būtų galima rengti skirtingų sporto šakų varžybas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.