Čempionų lyga: norai – vienodi, pajėgos – skirtingos

Čempionų lygoje „Barcelona“ ir „Paris Saint-Germain" trečiadienio vakarą susigrums jau trečią sykį šį sezoną. Bet pirmosiose ketvirtfinalio rungtynėse Paryžiuje šeimininkams negalės padėti net trys lyderiai.

Šį sezoną „Paris Saint-Germain“ ir „Barcelona“ futbolininkai jau susitiko du kartus Čempionų lygos grupės varžybose. Paryžiuje šeimininkai laimėjo 3:2, o Barselonoje katalonai buvo stipresni 3:1.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Šį sezoną „Paris Saint-Germain“ ir „Barcelona“ futbolininkai jau susitiko du kartus Čempionų lygos grupės varžybose. Paryžiuje šeimininkai laimėjo 3:2, o Barselonoje katalonai buvo stipresni 3:1.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2015-04-15 19:00, atnaujinta 2018-01-06 17:57

Viena komanda nieko nelaimėjo praėjusį sezoną. Kita nusiteikusi laimėti viską šį sezoną.

Ir „Barcelona“, ir „Paris Saint-Germain“ (PSG) futbolininkai turi ko siekti Čempionų lygos ketvirtfinalyje.

Bet trečiadienio vakarą „Parc des Princes“ stadione šeimininkai turės verstis be Zlatano Ibrahimovičiaus atakų smaigalyje, Marco Verratti aikštės viduryje ir Davido Luizo gynybos centre.

Kataro šeichų išlaikomi ir ambicijų neslepiantys Prancūzijos čempionai be trijų komandos lyderių turės laikyti geriausio atakuojančio trejeto Europos futbole testą, nes Lionelis Messi, Luisas Suarezas ir Neymaras nenusiteikę namo grįžti tuščiomis.

Nepatenkintas treneriu

Bet „Barcelona" turi dėl ko nerimauti prieš pirmąjį ketvirtfinalio mačą Paryžiuje.

Po 9 iš eilės pergalių katalonai šeštadienį lygiosiomis 2:2 baigė Ispanijos lygos rungtynes Sevilijoje, taip suteikdami galimybę Madrido „Real“ futbolininkams grįžti į kovą dėl čempionų titulo.

Geriausias rungtynių su „Sevilla“ žaidėjas Neymaras viešai neslėpė nepasitenkinimo, kai antrajame kėlinyje Luisas Enrique brazilą nusprendė pasodinti ant suolo.

Prancūzijoje nesiseka

Prancūzija labai nesvetinga „Barcelona“ futbolininkams.

Keturis kartus svarbiausiame Europos klubų turnyre triumfavę katalonai šioje šalyje pastarąjį kartą laimėjo 2001-aisiais, kai Patricko Kluiverto, Rivaldo ir Gerardo įvarčiai padėjo jiems įveikti Liono „Olympique“ komandą Čempionų lygos grupės varžybose.

Praėjusį sezoną Čempionų lygoje ir PSG, ir „Barcelona“ pralaimėjo ketvirtfinalio mūšius.

Pergalė šįmet ne tik leistų patekti į balandžio 24-ąją numatytus pusfinalio burtus, bet ir sustiprintų viltį tikėtis pergalės birželio 6-ąją finale Berlyne.

Pirmąsyk per 6 sezonus 2014 metais likusi be jokio trofėjaus „Barcelona“ pagrįstai tikisi grįžti į viršūnę, nes keturis kartus geriausiu pasaulio futbolininku pripažintas L.Messi pastaruoju metu vėl yra geriausios sportinės formos.

Bet PSG futbolininkai pastarąjį savaitgalį laimėjo Prancūzijos lygos taurę ir pateko į šalies taurės finalą. Prancūzijos čempionato lyderiai vis dar kupini vilčių laimėti visus keturis įmanomus titulus šį sezoną.

Ketvirtfinalyje žais be lyderių

Z.Ibrahimovičius praleis trečiadienio rungtynes Paryžiuje, nes per aštuntfinalio dvikovą su Londono „Chelsea“ buvo išvytas iš aikštės ir nušalintas vienam mačui Čempionų lygoje.

Puolėjas iš Švedijos per tris sezonus PSG jau įmušė 104 įvarčius. Z.Ibrahimovičiui trūksta tik 5 tikslių smūgių iki visų laikų Paryžiaus klubo rekordo (jis priklauso portugalui Pedro Pauletai), todėl varžytis su „Barcelona“ be ryškiausios žvaigždės šeimininkams bus ypač sunku.

„Tai būtų tas pat, jei „Barcelona“ žaistų be L.Messi ar Madrido „Real“ be Cristiano Ronaldo“, – apie 33-ejų puolėjo įtaką kalbėjo PSG saugas M.Verratti. Jis taip pat praleis trečiadienio mačą dėl diskvalifikacijos.

Italijos rinktinės žaidėjas įmušė vieną iš trijų įvarčių į „Barcelona“ vartus, kai 2014-ųjų rugsėjį Paryžiuje per Čempionų lygos grupės varžybas šeimininkai 3:2 įveikė katalonus.

D.Luizas įmušė pirmąjį įvartį į „Chelsea“ vartus per Čempionų lygos aštuntfinalio dvikovą kovo mėnesį Londone, kai PSG stebuklingai pateko į kitą etapą žaisdami dešimtiese.

Bet traumą patyręs brazilas trečiadienį negalės padėti Paryžiaus komandai, neaišku, ar galės žaisti taip pat traumuotas buvęs „Barcelona“ saugas Thiago Motta. Todėl aikštės centre Prancūzijos rinktinės saugai Yohanas Cabaye ir Blaise’as Matuidi kartu su 20-mečiu Adrienu Rabiotu mėgins padėti savo gynėjams stabdyti Neymaro, L.Suarezo ir L.Messi trišakį.

Vargai užgrūdino prancūzus

„Chelsea“ gali geriausiai paliudyti, kokie pavojingi yra Prancūzijos čempionai, priremti prie sienos.

Kai Z.Ibrahimovičius kovo mėnesį buvo diskvalifikuotas ketverioms Prancūzijos lygos rungtynėms už teisėjų įžeidinėjimus, ši bausmė tik dar labiau sutelkė PSG ekipą. Klubo vadovai uždraudė žaidėjams ir trenerių štabui iki sezono pabaigos bendrauti su „Canal Plus" televizija, kuri išplatino Z.Ibrahimovičiaus keiksmus „apie šūdiną šalį“.

Z.Ibrahimovičiaus komandos draugai kupini ryžto dar kartą įrodyti, kad sugeba sėkmingai žaisti ir be arogancija garsėjančios žvaigždės. Tai jie padarė per mačą su „Chelsea“, kai puolėjas buvo išvytas dar pirmajame kėlinyje, ir per dvikovą su „Barcelona“ 2014-ųjų rugsėjį, kai Švedijos rinktinės puolėjas gydėsi traumą.

„Žaisti be Ibros bus sunku, nes aikštėje jis yra mūsų lyderis, – neslėpė PSG saugas brazilas Lucas Moura. – Tačiau ir be Ibros mes galime žaisti sėkmingai, kaip jau įrodėme pastarąjį kartą Paryžiuje kovodami su „Barcelona“.“

PSG šį sezoną turi savotišką pergalių talismaną: Paryžiaus komanda nepralaimėjo net 34 mačų paeiliui, kai jos sudėtyje buvo brazilas Marquinhosas.

Šeštadienį Brazilijos rinktinės gynėjas padėjo laimėti ir pirmąjį trofėjų šį sezoną, kai Prancūzijos lygos taurės finale PSG 4:0 įveikė „Bastia“ klubą.

Marguinhoso nenugalimumo serija jau nustelbė net George’o Weah rekordą, kai 1993–1994 metais PSG su puolėju iš Liberijos nepralaimėjo 33 rungtynių.

Katalonai lopys gynybą

Prieš trečiadienio mūšį L.Enrique turėjo žaibiškai užlopyti tas skyles, kuriomis savaitgalį pasinaudojo valingi „Sevilla“ futbolininkai.

Vartininko Claudio Bravo ir Gerard’o Pique klaidos gynybos centre leido Andalūzijos komandai išlyginti rezultatą, nors „Barcelona“ pirmavo 2:0.

Šeštadienio mače L.Suarezas nepasinaudojo net trimis šimtaprocentėmis progomis, kurios turėjo baigtis įvarčiais ir užtikrinti pergalę Sevilijoje.

Tokios neatsakingumo akimirkos gali sukliudyti „Barcelona“ šįmet pakartoti istorinį trigubą triumfą Čempionų lygos, Ispanijos čempionato ir taurės varžybose.

Tačiau „Barcelona“ sulaukė ir puikių žinių – L.Messi vėl pavydėtinos formos.

„Praėjusį sezoną man trūko stabilumo. Dėl traumos praleidau keletą rungtynių, o kai grįžau, nesijaučiau gerai. Tai buvo metai, kuriuos stengiausi užmiršti kuo greičiau, – neslėpė argentinietis interviu „Barcelona“ klubo svetainei. – Dabar jaučiuosi labai gerai.“ (AP, LR)

Čempionų lyga

Ketvirtfinalis. Madrido „Atletico“ – Madrido „Real“, „Turino „Juventus“ – „Monaco“, „Porto“ – Miuncheno „Bayern“, „Paris Saint Germain“ – „Barcelona“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.