Čempionų lygoje „Bayern“ laikys „Porto" testą

Net bet traumuotų kertinių žaidėjų Miuncheno „Bayern“ klubas yra neginčytinas favoritas Čempionų lygos ketvirtfinalyje su „Porto“ ekipa.

J.Guardiola turės versti be dviejų itin svarbių žaidėjų.<br>AP nuotr.
J.Guardiola turės versti be dviejų itin svarbių žaidėjų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 15, 2015, 4:32 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 6:06 PM

Galingas Bavarijos klubas du kartus per tris pastaruosius sezonus žaidė Čempionų lygos finale ir atvyko į Portugaliją kaip penkiskart šio turnyro nugalėtojas.

„Porto“ du kartus laimėjo Čempionų lygos trofėjų ir šį sezoną dar nė karto nepralaimėjo namuose, bet pirmąsyk pasiekė ketvirtfinalį nuo 2004-ųjų, kai buvo triumfavusi dar Jose Mourinho treniruojama komanda.

Pirmąjį ketvirtfinalio mačą išvykoje „Bayern“ žais be Francko Ribery ir Bastiano Schweinsteigerio. Prancūzas gydosi čiurnos traumą, o vokietis susirgo gripu.

Portugalijoje dar nė karto nepralaimėjusi Miuncheno komanda dar anksčiau prarado Arjeną Robbeną, Davidą Alabą, Mehdi Benatia ir Javi Martinezą.

„Nebus lengva, bet mums nėra problemos, kad esame favoritai, – prieš pirmąjį ketvirtfinalio mačą teigė „Bayern“ prezidentas Karlas-Heinzas Rummenigge. – Mes galime ir turime pasiekti pusfinalį“.

Vokietijos čempionate bavarai sukaupė 10 taškų persvarą prieš artimiausius varžovus, todėl galėjo ramiai sutelkti visą dėmesį Čempionų lygai.

„Porto“ futbolininkų situacija šalies pirmenybėse visiškai kita: jie priversti įnirtingai kautis dėl čempiono titulo, nes kol kas trimis taškais atsilieka nuo Lisabonos „Benfica“ klubo.

Čempionų lygoje šį sezoną debiutuojantis „Porto" treneris Julenas Lopetegui neslėpė, jog pavydi kolegai Pepui Guardiolai, kuris pastarąjį savaitgalį galėjo patausoti keletą savo lyderių.

„Bayern“ pakeitė daug žaidėjų, nes turi net 10 taškų persvarą. Mes privalėjome žaisti stipriausia sudėtimi, bet bandysime kaip galime greičiau atgauti jėgas“, – teigė J.Lopetegui.

„Porto" treneris iš Ispanijos labiausiai nerimavo dėl rezultatyviausio Portugalijos lygos snaiperio Jacksono Martinezo, Adriano Lopezo ir Cristiano Tello fizine forma. „Bayern“ vartininkui Manueliui Neueriui „Dragon“ stadionas sukelia daug malonių prisiminimų.

Vokiečiui buvo dar tik 21-eri, kai Gelzenkircheno „Schalke“ klubas po 11 m baudinių serijos įveikė „Porto“ Čempionų lygos ketvirtfinalyje dar 2008 metais.

M.Neueris tuomet dar nebuvo žvaigždė, bet būtent sėkmingas jaunojo vartininko žaidimas padėjo kitam Vokietijos klubui patekti į pusfinalį.

Per šį mačą būsimas „Bayern“ žaidėjas ne keletą kartų įspūdingai apgynė „Schalke“ vartus, o galiausiai atrėmė ir du 11 m baudinius.

Pastarąjį savaitgalį dėl nedidelės kojos traumos M.Neueris ilsėjosi, kai bundeslygoje „Bayern“ 3:0 įveikė Frankfurto „Eintracht“, bet trečiadienį jau turėtų vėl ginti Vokietijos čempionų vartus.

„Porto“ svajoja pakartoti 1987-ųjų triumfą, kai Čempionų lygos finale 2:1 įveikė „Bayern“.

„Porto“ šį sezoną Čempionų lygoje dar nepralaimėjo nė vienerių rungtynių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.