D. Šemberas federacijai: „Neapkenčiu neišprusimo ir melo“

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) išplatintą šalies rinktinės asistento Stasio Baranausko interviu perskaitęs Deividas Šemberas liko nemaloniai nustebęs. Futbolininkas socialiniame tinkle „Facebook“ pareiškė, kad kai kurie išsakyti S.Baranausko žodžiai apie jį – melas.

D.Šemberas teigė, kad nėra atsisakęs žaisti rinktinėje.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
D.Šemberas teigė, kad nėra atsisakęs žaisti rinktinėje.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-15 22:13, atnaujinta 2018-01-06 17:42

Interviu S.Baranauskas mėgino teisinti Lietuvos rinktinės žaidimą „Euro 2016“ atrankoje su Anglijos rinktine, kur lietuviai pralaimėjo 0:4.

Jis taip pat nusprendė išsakyti savo nuomonę apie į rinktinę nekviečiamus futbolininkus – Marių Stankevičių, Žydrūną Karčemarską ir D.Šemberą. LFF ir rinktinės treneri dažnai sulaukia klausimų dėl šių žaidėjų, tačiau dažniausiai tik teisinasi.

Rinktinės trenerį ir LFF pateisinti nusprendė ir S.Baranauskas, bet jis suklydo ir taip suerzino Vilniaus „Žalgirio“ marškinėlius vilkinį D.Šemberą. 

„Ar man čia kažkas negerai, ar ne man. Kiek pamenu, buvau išrinktas geriausiu Lietuvos futbolininku, o atsisakymo žaisti rinktinėje iš mano pusės nebuvo. Kažkaip čia galai nesusiveda. Gerbiamas treneri, gerbiu jus kaip futbolininką, bet neapkenčiu neišprusimo ir melo“, – rašė D.Šemberas.

Veteranas ir šiandieną vadinamas geriausiu Lietuvos žaidėju.

D.Šemberui nepatiko šie S.Baranausko žodžiai:

„Pavyzdžiui, daug kalbų kyla dėl Deivido Šembero, Žydrūno Karčemarsko, Mariaus Stankevičiaus. Mano – ir ne vien mano – nuomone D. Šemberas yra vienas labiausiai neįvertintų Lietuvos futbolininkų. Jis gerą dešimtmetį žaidė pačiame aukščiausiame lygyje, ne kartą tapo Rusijos čempionu, taurės laimėtoju, iškovojo UEFA Europos lygos taurę. Tačiau jis nebuvo išrinktas geriausiu Lietuvos futbolininku. Manau, kad tai istorinė netiesa, nes D. Šemberas – vienas geriausių nepriklausomos Lietuvos žaidėjų. Tačiau jis jau prieš pusantrų metų pareiškė apie apsisprendimą rinktinei nebeatstovauti.  Manau, kad tokį žaidėjo sprendimą turime gerbti.

Ž.Karčemarsko taip pat nenuvertiname, jis daug metų buvo naudingas rinktinei. Tačiau futbole pirmuoju vartininku gali būti tik vienas žaidėjas. Mes turime Giedrių Arlauskį, kuris gali tapti vienu geriausių vartininkų Europoje.

M.Stankevičius taip pat daug nusipelnęs Lietuvos futbolui, ne vienerius metus atstovavo rinktinei negailėdamas savęs. Tačiau nuolat išlikti aukštumoje labai sunku. Tuo labiau, kad prieš trejus metus jo karjerai skaudžiai atsiliepė sunki trauma. Tai irgi turi savo padarinius. Visi norėtume kad būtų kitaip, tačiau faktas toks, kad šį sezoną M. Stankevičius žaidė tik vienerias rungtynes ir jų nebaigė dėl traumos.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.