Portugalai sušaudė „Bayern“, „Barcelona“ Paryžiuje mušė triskart

„Barcelona“ ir PSG rungtynės.<br>AP nuotr.
„Barcelona“ ir PSG rungtynės.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 15, 2015, 10:29 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 5:28 PM

Miuncheno „Bayern“ patyrė šoką, o „Paris Saint-Germain" traumos neleido priešintis „Barcelona“ komandai. Trečiadienį Čempionų lygos ketvirtfinalio pirmosiose rungtynėse „Bayern“ išvykoje per dešimt minučių praleido du įvarčius ir galiausiai 1:3 nusileido šį sezoną namuose nepralaiminčiai „Porto“ komandai. O Paryžiuje PSG sirgaliai stebėjo, kaip „Barcelona“ 3:1 nuginklavo jų dievaičius.

PSG komanda savo aikštėje Europos turnyruose nebuvo pralaimėjusi nuo 2006 metų. Per šį laiką ji atsilaikė 33 mačuose. 

• „Porto“ – Miuncheno „Bayern“ 3:1. R.Quaresma (3, 10), J.Martinezas (65)/ Th.Alcantara (28)

Miuncheno „Bayern“ futbolininkams mačo startas tapo košmaru. Jau antrąją minutę Manuelis Neueris sužaidė neapdairiai ir pargriovė varžovą baudos aikštelėje. Teisėjas Carlosas Velasco iškart sustabdė mačą, parodė vokiečiui geltoną kortelę ir skyrė į „Bayern“ vartus 11 metrų baudinį. Jį realizavo Ricardo Quaresma.

9 minutę Robertas Lewandowskis turėjo puikią progą įmušti, bet prastai nusitaikė, kai mušė galva.

Po minutės „Bayern“ ištiko dar vienas smūgis – šįkart R.Quaresma įmušė iš žaidimo, kai pasinaudojo šiurkščia „Bayern“ gynėjo Dante klaida. Pastarasis prarado kamuolį ir R.Quaresma nubėgo mušti įvarčio. 

Net ir praleidusi du įvarčius Josepo Guardiolos kariauna neprarado ryžto ir už tai jai buvo atlyginta 28 minutę, kuomet puikiai susižaidė Jerome'as Boatengas ir Thiago Alcantara. J.Boatengas atliko gražų perdavimą į baudos aikštelę, o kamuolį pasitiko Th.Alcantara, jį pasiuntęs į vartų tinklą. 

„Bayern“ futbolininkai ir toliau ieškojo progų išlyginti rezultatą, bet „Porto“ pademonstravo, kad pirmieji įvarčiai – ne atsitiktinumas, užklupus varžovus nepasiruošusius. 65 minutę skirtumą padidino Jacksonas Martinezas, kuris baudos aikštelėje surado erdvės susitvarkyti su kamuoliu ir jį pasiųsti į vartų tinklą. 

„Bayern" turėjo verstis be Francko Ribery, Bastiano Schweinsteigerio, Arjeno Robbeno, Davido Alabos, Javi Martinezo ir Mehdi Benatios.

 •„Paris Saint-Germain“ – „Barcelona“ 1:3. J.Mathieu (82 – į savo vartus)/ Neymaras (18), L.Suarezas (67, 79).

PSG futbolininkai atidavė daug jėgų, bet „Barcelona“ ekipai neprireikė nė dvidešimties minučių, kad džiaugtųsi įvarčiu. Jau tryliktąją minutę Lionelis Messis smūgiu iš baudos aikštelės prieigų sudrebino vartų virpstą, o po penkių minučių sveikino Neymarą, kai šiam atliko rezultatyvų perdavimą.

L.Messi 18 minutę per greitą ataką aikštės viduriu pajudėjo varžovų vartų link ir atliko tikslų perdavimą į kairįjį kraštą, kur jau gynėją aplenkęs buvo Neymaras. Brazilas žaidė šaltakraujiškai – įsiveržė į baudos aikštelę ir nuginklavo varžovų vartininką.

Netrukus PSG gerbėjų nuotaikos dar labiau apsiniaukė – traumą patyrė Thiago Silva, kuris 21 minutę buvo pakeistas į po traumos pilnai neatsigavusį Davidą Luizą.

Antrąjį kėlinį PSG pradėjo dviem smūgiais į varžovų vartus, o „Barcelona“ privalėjo atlikti keitimą – traumą patyrė itin svarbus žaidėjas Andresas Iniesta, aikštę palikęs susiėmęs už nugaros. 53 minutę jį pakeitė Xavi.

PSG toliau stengėsi vykdyti savo planą, bet „Barcelona“ vėl pademonstravo pranašumą. Luisas Suarezas 67 minutę susitvarkė su trimis gynėjais ir nukreipė kamuolį į vartų tinklą – 2:0.

Tačiau „Barcelona“ apsukų nemažino ir trumpam privertė PSG sirgalius patikėti, kad jų viltys – praktiškai sužlugdytos. Tai 79 minutę padarė L.Suarezas, bet jau po trijų minučių nuo J.Mathieu atšokęs kamuolys skriejo į „Barcelona“ vartus. Įvartį įsimušęs futbolininkas leido skirtumą sušvelninti iki 1:3.

PSG šiose rungtynėse vertėsi be Zlatano Ibrahimovičiaus ir Marco Verratti, kurie negalėjo žaisti dėl kortelių. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.