„Bayern“ pažemino varžovus ir žengė į Čempionų lygos pusfinalį

„Bayern“ ir „Porto“ mačas.<br>AP nuotr.
„Bayern“ ir „Porto“ mačas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 21, 2015, 10:37 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 6:02 AM

Josepas „Užkariautojas“ Guardiola paskelbė apie nuožmų žygį, o Miuncheno „Bayern“ pirštu parodė į Čempionų lygos trofėjų, kai atsakomosiose ketvirtfinalio rungtynėse į miltus sumalė šį sezoną elitinėje lygoje pralaimėjimo nepatyrusią „Porto“ komandą. „Bayern“ 6:1 (5:0) į istoriją pasiuntė varžovus ir į pusfinalį žengė jausdama net ir stipriausių klubų baimę. Kitose rungtynėse „Barcelona“ futbolininkai skriaudė „Paris Saint-Germain“ komandą ir taip pat užsitikrino kelialapį.

Miuncheno „Bayern“ – „Porto“ 6:1. Th.Alcantara (14), J.Boatengas (22), R.Lewandowskis (27, 40), Th.Muelleris (36), X.Alonso (88) / J.Martinezas (74) (pirmasis mačas: 1:3).

87 minutę svečių žaidėjas I.Marcano gavo antrąją geltonąją kortelę.

J.Guardiola numatė kiekvieną varžovų judesį – „Porto“ komandai tiesiog nebuvo leidžiama žaisti futbolo nuo pat starto, o „Bayern“ staigiai mušė įvartį, kuris, kaip paaiškėjo vėliau, buvo vienas iš daugelio vinių į svečių karstą.

Vokietijos klubas pademonstravo, kad gali tobulai žaisti ir be Francko Ribery, Arjeno Robbeno, Davido Alabos, Tomo Starke'o, Mehdia Benatia, Javi Martinezo.

„Bayern“ komanda rungtynes pradėjo taip, kaip turi ekipa, galvojanti apie čempionų karūną. Vokiečiai vaikė varžovus per visą aikštę, nors šeimininkų pusėje portugalai buvo reti svečiai. Vos po dešimties minučių žaidimo Robertas Lewandowskis pataikė į virpstą. Atsimušusio kamuolio garsas tapo ženklu, kad drebės visas „Porto“ žaidimas.

„Bayern“ ėmė mušti kone kas 8 minutes, o viską pradėjo tobulu žaidimu antrajame aukšte.

14 minutę galva kamuolį į varžovų vartus nukreipė Thiago Alcantara, užuodęs progą baudos aikštelėje. 22 minutę po kampinio Holgeris Badstuberis kamuolį pamušė Jerome'ui Boatengui, kuris pašoko aukščiau nei varžovai ir bėgo džiaugtis antruoju įvarčiu. „Porto“ gerbėjai tik dairėsi ir nesuprato, kodėl jų ekipa visai nepažaidžia, bet šie smūgiai buvo tik pragaro pradžia.

27 minutę Robertas Lewandowskis gavo meistrišką perdavimą ir lygiai taip pat meistriškai galva užbaigė ataką.

Trys smūgiai ir dominuojantis žaidimas „Bayern" tikrai garantavo bilietą toliau, tačiau vokiečiai nusprendė dar įrodyti, kad moka žaisti ne tik galva.

36 minutę pirmasis tai padarė Thomasas Muelleris. Jis pamėgino laimę smūgiu iš toli ir buvo taiklus.

Po keturių minučių penktąjį „Bayern“ įvartį įmušė R.Lewandowskis. Jis gavo kamuolį baudos aikštelėje, suklaidino gynėją ir aštriai smūgiavo į vartų kraštą.

„Porto“ antrajame kėlinyje gavo daugiau erdvės pasireikšti. „Bayern“ neskubėjo ir taip nespaudė varžovų. Galiausiai portugalai surezgė ataką, kuri baigėsi Javi Martinezo įvarčiu.

87 minutę Ivanas Marcano kojomis skriejo tiesiai į Th.Alcantara ir gavo antrąją geltonąją kortelę. Jo pražanga tapo bereikšme, nes Xabi Alonso standartinę situaciją tiksliu smūgiu pavertė šeštuoju įvarčiu.

„Barcelona“ – „Paris Saint-Germain“ 2:0 Neymaras (14, 34) (pirmasis mačas: 3:1).

Kai Vokietijoje „Bayern“ skelbė žinią apie pretenzijas į karūną, katalonai nusprendė irgi sukurti žinutę, nors ši ir nebuvo tokia skambi. „Barcelona“ komanda mačą su PSG pradėjo turėdama persvarą 3:1, bet gintis neketino ir ėmė mušti įvarčius į prancūzų vartus. 

PSG komanda daug vilčių sudėjo į sugrįžusį Zlataną Ibrahimovičių, kuris pirmąjį mačą praleido dėl kortelių trukumo. 18 minutę šis jau galėjo džiaugtis įvarčiu, bet kamuolį švedas smūgiavo iš nuošalės.

Bet ir įvartis nebūtų buvęs toks saldus – keturiomis minutės anksčiau Andresas Iniesta tobulai nuskaitė situaciją aikštėje ir atliko meistrišką perdavimą Neymarui. Brazilas ataką baigė taip pat meistriškai. 34 minutę Neymaras įmušė dar vieną įvartį ir Barselonoje fiesta tęsėsi.

Trečiadienį Čempionų lygos ketvirtfinalio atsakomuosius mačus žais Madrido „Atletico“ ir Madrido „Real“ (0:0) bei „Monaco“ ir Turino „Juventus“ (0:1). Čempionų lygos burtai – penktadienį.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.