ČL pusfinalyje – J. Guardiolos sugrįžimas ir favoritų etiketė

Josepas Guardiola pirmą kartą nuo 2012-ųjų sugrįš į „Camp Nou“ stadioną. Prieš trejus metus jis vadovavo „Barcelona“ komandai, tačiau šį kartą į kovą su katalonais strategas ves Miuncheno „Bayern“ ekipą.

J.Guardiola „Barcelona“ komandą treniravo iki 2012-ųjų.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
J.Guardiola „Barcelona“ komandą treniravo iki 2012-ųjų.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 24, 2015, 6:45 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 11:31 PM

Čempionų lygos pusfinalio burtai lėmė, kad šios dvi ekipos kovos dėl vietos finale, kuris vyks Berlyne.

„Barcelona" treneris Luisas Enrique įsitikinęs, kad J.Guardiolos sugrįžimas į „Camp Nou“ bus ypatingas. Juk čia jo varžovas pradėjo trenerio karjerą.

„Bus ypatingos rungtynės. Jis pirmą kartą grįš į „Camp Nou“, pirmą kartą turės varžytis su savo buvusiais žaidėjais“, – kalbėjo L.Enrique.

Šiuo metu Barselonoje rungtyniauja nemažai žaidėjų, su kuriais J.Guardiola dukart triumfavo Čempionų lygoje, triskart tapo Ispanijos čempionu.

L.Enrique paneigė, kad burtai katalonams buvo nesėkmingi.

„Po burtų visada manau, kad jie buvo nesėkmingi tiems, kuriems teks žaisti su „Barcelona“. Man nesvarbu kur žaisime pirmąsias rungtynės – namie ar išvykoje. Mes sieksime laimėti abejas rungtynes.

Dabar man rūpi trejos Ispanijos čempionato rungtynės, kurias turėsime sužaisti prieš Čempionų lygos pusfinalį“, – kalbėjo „Barcelona“ strategas.

Kad laukia ypatingos rungtynės sutiko ir pats J.Guardiola.

„Barselonoje praleidau puikius metus, bet dabar džiaugiuosi būdamas „Bayern“ dalimi. Džiaugiuosi gavęs šansą sugrįžti į Ispaniją kartu su „Bayern“. Tai ypatinga.

Kad įveiktume „Barcelona“, turėsime būti stipriausios sudėties. Patikėkite manimi, jie yra stipriausi.

Jų mentalitetas ir filosofija nepasikeitė. Jie liko panašia komanda“, – sakė ispanas.

Vokietijos futbolo ikona Franzas Beckenbaueris šiame pusfinalyje favoritais laiko ispanus. Vokietijos čempionai atsakomosiose ketvirtfinalio rungtynėse trečiadienį 6:1 sutriuškino „Porto“ ir bendru rezultatu 7:4 žengė į pusfinalį.

Vis dėlto, „Bayern“ garbės prezidentui didesnį įspūdį paliko katalonai, kurie abejose ketvirtfinalio rungtynėse nugalėjo „Paris Saint Germain“.

„Manau, „Barcelona“ bus favoritė. Tai nereiškia, kad „Bayern“ žaidėjai neturi vilčių. Tiesiog jie nėra favoritai“, – sakė F.Beckenbaueris.

Tuo tarpu klubo sporto direktorius Matthias Sammersas įsitikinęs, kad abi komandos turi vienodus šansus patekti į Berlyne vyksiantį finalą.

„Aš nusiteikęs optimistiškai. Manau, šansai yra lygūs. Abi komandos puoli turi žaidėjus, vienus geriausių pasaulyje. „Barcelona" turi keletą labai gerų žaidėjų, taip pat ir „Bayern“, – sakė vienas vokiečių klubo vadovų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.