„Chelsea“ atsilaikė: A. Wengeras vėl neįkando J. Mourinho

„Arsenal“ ir „Chelsea“ dvikova baigėsi 0:0.<br>AP nuotr.
„Arsenal“ ir „Chelsea“ dvikova baigėsi 0:0.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Apr 26, 2015, 4:40 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 8:36 PM

Anglijos futbolo čempionate sekmadienį didžiausią intrigą kėlusi Londono „Arsenal“ ir „Chelsea“ dvikova „Emirates“ stadione baigėsi lygiosiomis 0:0, kurios šeimininkams prilygo pralaimėjimui. Likus žaisti po 5 mačus „Arsenal“ ir toliau atsliieka nuo pirmaujančios „Chelsea“ ekipos 10 taškų, o tai reiškia, kad svečiuose atsilaikę Jose Mourinho auklėtiniai gali užsitikrinti titulą anksčiau laiko.

Po šių lygiųjų „Chelsea“ surinko 77 taškus, o „Arsenal" turi 67 taškus po 33 rungtynių.

Taip pat 67 taškus (po 34 mačų)  turi pernykštis čempionas „Manchester City“, o apie atgimimą vis dar svajojantis „Manchester United“ po  skaudaus pralaimėjimo svečiuose 0:3 Liverpulio „Everton“ ekipai liko ketvirtas su 65 taškais po 34 mačų.

Trenerių dvikova kurstė aistras

„Arsenal" treneris Arsene'as Wengeras savo aikštėje turėjo progą atsikirsti jį nuolat kritikuojančiam „Chelsea“ strategui Jose Mourinho ir dar pakovoti dėl titulo, tačiau viltys neišsipildė.

Vienas kitam meile netrykštantys A.Wengeras ir J.Mourinho šią savaitę skambiomis frazėmis nesisvaidė ir susitelkė rungtynėms, bet anksčiau yra prikalbėję visko.

Portugalas yra pavadinęs prancūzą A.Wengerą „vuajeristu“, kuris vis „kalba, kalba, kalba apie „Chelsea“. Jis kritikavo, kad „Arsenal“ ekipoje nėra anglų, o pernai pavadino A.Wengerą „nesėkmių specialistu“, nes jo treniruojama komanda nelaimėjo jokio titulo 2005-2014 metais.

Prancūzas prieš 10 metų yra sakęs, kad J.Mourinho „yra atitrūkęs nuo realybės ir negarbingas“.

Spalį per rungtynes „Stamford Bridge“ stadione abu strategai vos nekibo vienas kitam į atlapus šalia aikštės, bet įsikišo atsarginis teisėjas.

Jau 13 mačų be pergalės

Prancūzui išties skaudu, kad per 12 tarpusavio akistatų iki sekmadienio rungtynių nė sykio nepavyko įveikė J.Mourinho treniruojamos ekipos.

„Ne visas rungtynes mes pralaimėjome. Keletą kartų buvome arti pergalės, – ketvirtadienį teigė A.Wengeras. – Nesu didelis istorijos gerbėjas. Futbole svarbiausias faktas yra pasirodymas rungtynių dieną, tai lemia žaidimą ir rezultatą.“

„Jis yra garsaus klubo treneris tame pačiame mieste, kur aš dirbu ir gyvenu. Garsus klubas turi tokių pačių tikslų kaip ir mes, todėl tai turi įtakos mūsų priešiškumui“, – kalbėjo penktadienį J.Mourinho.

Tačiau ir tryliktasis kartas A.Wengerui nebuvo sėkmingas.

Sekmadienį Anglijos lygoje vyko dvejos rungtynės.

Liverpulio „Everton“ – „Manchester United“ 3:0. J.McCarthy (5), J.Stonesas (35), K.Mirallasas (74).

Londono „Arsenal“ – Londono „Chelsea“ 0:0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024