Baisus mačas: A lygos vicečempionai pardavė rungtynes?

„Kruoja“ leido marijampoliečiams taip siautėti jų baudos aikštelėje.
„Kruoja“ leido marijampoliečiams taip siautėti jų baudos aikštelėje.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 28, 2015, 11:59 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 1:42 PM

A lygoje pakvipo sutartomis rungtynėmis. Grubiai ir vaikiškai gynyboje klydusi vicečempionė Pakruojo „Kruoja“ leidosi būti daužoma Marijampolėje, kur „Sūduva“ iš tuzino progų realizavo tris ir laimėjo 3:0.

Iškart po rungtynių socialiniuose tinkluose plūdo žinutės apie tyčinį „Kruojos“ pralaimėjimą, pakruojiečių veiksmus gynyboje kvestionavo pats susitikimo komentatorius, o apie keistą mačą rašė net oficiali A lygos interneto svetainė.

 “Pasižadu daugiau A lygos su „Kruojos“ „dalyvavimu“ nebežiūrėti. (kas matė, supranta, ką turiu omeny)“ – „Facebook“ rašė Vilniaus „Žalgirio“ saugas Deividas Šemberas. 

„Vos tik nuaidėjus pirmajam teisėjo švilpukui, „Kruojos“ gynėjai savo sirgaliams surengė tikrą sudegusio teatro pasirodymą, – rašė alyga.lt. – Svečiai demonstravo pasibaisėtiną žaidimą, kuris netinka vicečempionams ir komandai, ginsiančiai Lietuvos garbę Europoje. Marijampoliečių atakos tik per plauką nesibaigdavo įvarčiais, ar itin pavojingomis situacijomis.“

„Sūduva“ nepasinaudojo idealiomis progomis, todėl reginys stadione buvo dar baisesnis – „Kruojos“ klaidos tiesiog badė akis.

„Neįtikėtina. Neįtikėtina „Kruoja“ šiandien. „Kruojos“ gynyba šiandien – minus 10 balų. Nesuvokiama protu. Kaip taip galima gintis? Jei kas nors žinote, parašykite mums, atsakykite į šį klausimą“, – po antrojo įvarčio nesusilaikė komentatorius Paulius Jakelis.

Pakruojo komandos „Facebook“ puslapyje pasipylė kritikos lavina.

„Kiek pakėlėt „šaibų“?“ – pasipylė klausimai „Kruojos“ klubo „Facebook“ puslapyje.

„Jei nemokat fixinti rezultato taip, kad bent eiliniams žmonėms nekiltų klausimų, gal patys pasitraukit iš A lygos ir nedarykit gėdos!“ – piktinosi žiūrovai.

„Akivaizdesnio fixo net būti negalėjo!“ – rašė rungtynes matę futbolo sirgaliai.

Nors „Kruojos“ gynyba buvo tragiška, treneris nedarė jokių strateginių pakeitimų ją stiprinant.

Asmeniniame tinklaraštyje apie „Sūduvos“ komandą (sdv.lt) susitikimą žiūrėjęs Marijampolės komandos gerbėjas rašė: „Išvados apie „Kruoją“ ir A lygą – žymiai liūdnesnės. Panašu, kad „Kruoja“ persikraustė į tą poziciją, kurioje pernai buvo „Dainava“ ir „Banga“ antroje sezono pusėje. Tokio posūkio nuo komandos, padoriai besipriešinančios „Žalgiriui“, iki antifutbolą lošiančio būrelio profesionalų, nepaaiškinsi kokiomis nors objektyviomis priežastimis.

Kiekvienai komandai būna juodų dienų. Tačiau šiandien „Kruoja“ akivaizdžiai ir sąmoningai nežaidė. Vertinant tokį „Kruojos“ pasirodymą pagal lietuviško futbolo tradicijas, tegalima teigti, kad komandoje kažkas yra fundamentaliai negerai. Greičiausiai, tas negerumas turi ir visokių finansinių prieskonių.“

Pernai A lygos sidabrą laimėjusi „Kruoja“ šį sezoną buksuoja. Su 11 taškų per 10 turų pakruojiečiai turnyro lentelėje užima vos šeštąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.