Parduotu maču įtariama „Kruoja“ kviečiama „ant kilimėlio“

Lietuvos futbolo paveikslas ir toliau darkomas purvinų skandalų. Antradienį Marijampolėje didžiulį skandalą sukėlė neįtikėtinai keistai žaidusi Pakruojo „Kruojos“ komanda, kuriai buvo mesti kaltinimai sukčiavus. Lietuvos futbolo federacija (LFF) pradėjo tyrimą „dėl galimų garbingo žaidimo principų pažeidimo“.

„Kruojos“ klubas (mėlyni marškinėliai) sukėlė skandalą.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
„Kruojos“ klubas (mėlyni marškinėliai) sukėlė skandalą.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-29 13:15, atnaujinta 2018-01-05 12:09

„Tyrimo metu planuojama apklausti tiek žaidėjus, tiek klubo vadovybės ir administracijos atstovus. Taip pat Tyrimų komiteto ekspertų grupė atliks rungtynių vaizdo analizę.

LFF Tyrimų komitetas atkreipia dėmesį, jog apie minėtų rungtynių aplinkybes gauta prieštaringos informacijos, todėl siekiant objektyviai įvertinti situaciją prireiks išsamios analizės ir daug žmogiškųjų bei laiko resursų“, – rašoma LFF pranešime spaudai.

LFF generalinis direktorius Edvinas Eimontas teigė, kad dėl „Kruojos“ rungtynių pavojaus varpai nuskambėjo jau ne pirmą kartą. 

„Sureagavome, kaip reaguojame visada. Matome, kad situacija yra neįprasta. „Kruojos“ atveju tai – ne vienetiniai pasireiškimai“, – „Lietuvos ryto" televizijai sakė LFF vadovas.

Jis pridūrė, kad sprendimai turėtų būti priimti per posėdį kitą antradienį. Iki tol „Kruojos“ atstovai bus kviečiami „ant kilimėlio“

„Komandos vardu norėčiau atsiprašyti „Kruojos“ sirgalių už prastus rezultatus, stengsimės daryti išvadas! Patikėkit, mes stengiamės rodyti gražų futbolą, bet ne visą laiką išeina taip, kaip norime“, – socialiniame tinkle po pralaimėjimo rašė „Kruojos“ puolėjas Ričardas Beniušis.

 Tačiau Pakruojo ekipos žaidėjo atsiprašymai LFF neįtikino – jie taip paprastai įtarimų dėmės nuo „Kruojos“ logotipo nenuplaus.

Beje, pakruojiečiai šiemet atstovaus Lietuvai Europos lygos atrankoje.

Baisios rungtynės

„Kruoja“ rungtynes Marijampolės „Sūduvai“ pralaimėjo 0:3 ir gynyboje darė begalę klaidų, kurios profesionalams – tikrai nebūdingos.

Iškart po rungtynių socialiniuose tinkluose plūdo žinutės apie tyčinį „Kruojos“ pralaimėjimą, pakruojiečių veiksmus gynyboje kvestionavo pats susitikimo komentatorius, o apie keistą mačą rašė net oficiali A lygos interneto svetainė.

 “Pasižadu daugiau A lygos su „Kruojos“ „dalyvavimu“ nebežiūrėti. (kas matė, supranta, ką turiu omeny)“ – „Facebook“ rašė Vilniaus „Žalgirio“ saugas Deividas Šemberas. 

Trečiadienio popietę futbolininkas lrytas.lt mandagiai atsisakė komentuoti rungtynių nenorėdamas mėtytis kaltinimais, kai niekas dar neįrodyta.

„Vos tik nuaidėjus pirmajam teisėjo švilpukui, „Kruojos“ gynėjai savo sirgaliams surengė tikrą sudegusio teatro pasirodymą, – rašė alyga.lt. – Svečiai demonstravo pasibaisėtiną žaidimą, kuris netinka vicečempionams ir komandai, ginsiančiai Lietuvos garbę Europoje. Marijampoliečių atakos tik per plauką nesibaigdavo įvarčiais, ar itin pavojingomis situacijomis.“

„Sūduva“ nepasinaudojo idealiomis progomis, todėl reginys stadione buvo dar baisesnis – „Kruojos“ klaidos tiesiog badė akis.

„Neįtikėtina. Neįtikėtina „Kruoja“ šiandien. „Kruojos“ gynyba šiandien – minus 10 balų. Nesuvokiama protu. Kaip taip galima gintis? Jei kas nors žinote, parašykite mums, atsakykite į šį klausimą“, – po antrojo įvarčio nesusilaikė komentatorius Paulius Jakelis, kuris taip pat yra ir „Kruoja“ atstovas spaudai.

Pakruojo komandos „Facebook“ puslapyje pasipylė kritikos lavina.

„Kiek pakėlėt „šaibų“?“ – pasipylė klausimai „Kruojos“ klubo „Facebook“ puslapyje.

„Jei nemokat „fixinti“ rezultato taip, kad bent eiliniams žmonėms nekiltų klausimų, gal patys pasitraukit iš A lygos ir nedarykit gėdos!“ – piktinosi žiūrovai.

„Akivaizdesnio „fixo“ net būti negalėjo!“ – rašė rungtynes matę futbolo sirgaliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.