V. Dambrauskas baiminasi, kad lažybų giltinė pakirs sportą

Pakruojo „Kruojai“ krito įtartinų rungtynių šešėlis.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Pakruojo „Kruojai“ krito įtartinų rungtynių šešėlis.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 29, 2015, 3:30 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 11:33 AM

„Kalbame ne tik apie futbolo, o viso sporto ateitį. Kai kuriose šalyse šitie dalykai visiškai pakirto pasitikėjimą sportu. Būtina su tuo kovoti, kitaip mes prieisime prie to, kad mūsų profesionalaus sporto visai neliks“, – pareiškė Vilniaus „Žalgirio" treneris Valdas Dambrauskas.

Jis, kaip ir daugelis sporto mėgėjų, jautriai reagavo į rungtynes Marijampolėje, kur „Sūduva“ 3:0 sutriuškino futbolo nežaidusią Pakruojo „Kruoją“.

Savo „Facebook“ paskyroje specialistas pasidalijo rungtynių vaizdo įrašu. Komentaro ten ir nereikėjo – visi ir taip viską matė.

Iškart po susitikimo jau kitą rytą LFF paskelbė pradėjusi tyrimą dėl įtartino mačo. „Kruojai“ metamas šešėlis tyčia pralaimėjus susitikimą.

Kaltinimai pasipylė ne be reikalo. Klaikus „Kruojos“ žaidimas ir epizodai, kuriuose Pakruojo futbolininkai nesuvokiamai dalijo dovanėles varžovams, tiesiog draskė akis.

„Specialus pasitraukimas iš tos vietos, kur bus kamuolys ir iš kur galima mušti į vartus arba atiduoti rezultatyvų perdavimą... Atrodo, buvo bandoma visais būdais padėti priešininkų komandai“, – liūdnai įtartinus epizodus „Lietuvos ryto" televizijai vardijo V.Dambrauskas.

Teisingo futbolo šalininkui buvo skaudu stebėti, kaip „Kruoja“ leidžiasi daužoma marijampoliečių.

„Aišku, negalima kalbėti neturint įrodymų, bet man užkliuvo tai, kad kai kurie žaidėjai akivaizdžiai nežaidė, – sakė V.Dambrauskas. – Nežinau, kokios to priežastys. Gal pačioje komandoje yra kokių nors priežasčių. Gal finansinių. Kasmet, ne paslaptis, Lietuvoje atsiranda su sunkumais susiduriančių komandų. Pats pernai treniravau Panevėžio „Ekraną“, kur buvo sunkios finansinės sąlygos. Žaidėjams nėra lengva. Bet tai, kaip žaidė „Kruoja“, netelpa į jokius rėmus. Kai kurie žaidėjai akivaizdžiai nedarė to, ką net vaikai aikštelėje padarytų.“

V.Dambrauskas džiaugėsi greita LFF reakcija. Anot „Žalgirio" trenerio, tokiose situacijoje privaloma elgtis ryžtingai.

„Visiškai griaunamas pasitikėjimas tuo darbu, kurį mes taip mylime. Ir taip futbolas neturi didelio populiarumo, o pagalvokite, kaip po tokių įvykių sunku tiems žmonėms pritraukti rėmėjus, žiūrovus. Visiškai užburtas ratas, pro kurį neįmanoma prasimušti. Jei problemos atsiranda, reikia rauti jas su visomis šaknimis ir imtis drastiškų priemonių, – tikino V.Dambrauskas. – Ši bėda esti daugelyje šalių. Tai yra dideli pinigai, o kur dideli pinigai, visada atsiras tokių, kurie norės jais pasinaudoti. Futbolo visuomenei nereikia bijoti skandalų, jei jie yra kažkaip sprendžiami. Bet kuriame darbe jei pripažįsti problemą, reiškia, pradedi ją spręsti. Būtų blogiau, jei būtų nieko nedaroma. Nereikia bijoti, kad nuskambės negatyvumas. Svarbiausia, kad pripažįstame, jog problema yra ir ją sprendžiame. Tai – svarbiausia.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.