Iš šveicarų trenerio lūpų – pagyros Lietuvos rinktinei

Šveicarijos rinktinė Vilniuje į aikštę žengė trijų taškų, ir treneriui Vladimirui Petkovičiui buvo nesvarbu, kaip jie bus pasiekti. Šveicarams pavyko įgyvendinti savo tikslą, bet komandos treneris nukėlė kepurę prieš gyvesnį žaidimą parodžiusius lietuvius. „Euro 2016“ atrankos mačą Šveicarija laimėjo 2:1, bet buvo priversta lyginti rezultatą.

V.Petkovičius pagyrė Lietuvos rinktinę.<br>M.Kulbio nuotr.
V.Petkovičius pagyrė Lietuvos rinktinę.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jun 15, 2015, 1:27 AM, atnaujinta Nov 22, 2017, 10:54 AM

„Tai nebuvo mūsų geriausia diena. Mes padarėme daug klaidų. Nesužaidėme labai protingai, bet mus išprovokavo geras varžovų žaidimas. Lietuvos komanda žaidė labai organizuotai, pateikė tikrą iššūkį“, – sakė V.Petkovičius.

Kai pirmasis kėlinys baigėsi 0:0, V.Petkovičius per pertrauką nutarė suteikti daugiau erdvės savo žvaigždei iš Milano „Inter“ Xherdanui Shaqiri.

„Mums to padaryti nepavyko, todėl turėjau atlikti keitimus. Tada mes pradėjome provokuoti varžovų klaidas“, – teigė V.Petkovičius.

Šveicarijos rinktinė šiose rungtynėse kamuolį kontroliavo 68 proc. laiko, kėlė 14 kampinių ir atliko 23 smūgius, bet pergale džiaugėsi tik po X.Shaqiri įvarčio 84-ąją minutę.

„Pabaigoje žaidėme taip, kaip tikėjausi iš pradžių. Mums reikėjo naujo impulso ir juo tapo trys nauji žaidėjai. Komandai iš pradžių nepavyko susikaupti, bet galiausiai ėmėme žaisti protingiau. Varžovų nenuvertinome, tiesiog trūko koncentracijos“, – sakė Šveicarijos rinktinės vairininkas.

Per šį mačą Lietuvos futbolo rinktinės sirgaliai nepasitenkinimo Lietuvos futbolo federacija (LFF) nepamiršo. Jie į viršų kėlė plakatą su klausimais, kur garsieji rinktinės žaidėjai – Marius Stankevičius, Deividas Šemberas ir kiti. Centrinėje tribūnoje pasirodė raginimas LFF prezidentui Juliui Kvedarui trauktis, o vėliau plevėsavo ir užrašas: „LFF – mafija“.

Lietuviai per pasirengimą mačui su Šveicarija sužaidė du draugiškus mačus ir abu pralaimėjo. Vengrijoje prieš vietos komandą I.Pankratjevo auklėtiniai krito 0:4, o tada gėdingai 0:2 nusileido Maltai. Rezultatai sukėlė didžiulį pasipiktinimą, ir LFF netgi surengė specialią spaudos konferenciją, bet joje tik stengėsi raminti aistras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.