„Kruojos“ futbolininkai Lenkijos klubui ruošiasi „užkurti pirtį“

Nors praėjusiame sezone antrąją vietą laimėję Pakruojo „Kruojos“ futbolininkai dabar savo žaidimu aistruolių nedžiugina, tačiau ketvirtadienį Šiaulių stadione įvyksiančiose UEFA Europos lygos atrankos rungtynėse su Lenkijos futbolo grandais – Baltstogės „Jagiellonia“ ekipa – savęs autsaideriais nelaiko.

Pernai Lietuvos vicečempionais tapę Pakruojo „Kruojos“ futbolininkai šiame čempionate kol kas savo gerbėjų nedžiugina.<br>D.Umbraso nuotr.
Pernai Lietuvos vicečempionais tapę Pakruojo „Kruojos“ futbolininkai šiame čempionate kol kas savo gerbėjų nedžiugina.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Jul 1, 2015, 5:11 PM, atnaujinta Oct 28, 2017, 11:07 AM

Komandos vyriausiuoju treneriu trečiadienį tapusio ukrainiečio Mikolos Trubačiovo ir jo asistentu liksiančio „Kruojai“ vadovavusio trenerio Aido Dambrausko planuose – kitas UEFA Europos lygos atrankos etapas.

Prie „Kruojos“ vairo stojus naujam strategui – anksčiau Rusijos Premjer lygos komandą Permės „Amkar“ treniravusiam M.Trubačiovui – turėtų keistis ir Pakruojo komandos žaidimo braižas.

Kaip vyko pasiruošimas bene svarbiausioms šio sezono „Kruojos“ rungtynėms, portalas lrytas.lt teiravosi trenerių štabe liksiančio A.Dambrausko.

- Baltstogės „Jagiellonia“praėjusiame sezone Lenkijos „Ekstraklasa“ lygoje užėmė trečiąją vietą. Dabartinėse pirmenybėse „Jagos“ futbolininkai taip pat žengia treti. Ar toks priešininkas Jūsų negąsdina?

– Priešininko nepasirinksi. Aišku burtai galėjo lemti ir lengvesnį varžovą. Tačiau ką padarysi – yra taip kaip yra. Teks kovo su tokiu priešininku, kokį lėmė burtai.

- Kas Jums žinoma apie Baltstogės „Jagiellonia“ futbolo komandą?

– Apie šią komandą informacijos turime nedaug. Žinome, kad Lenkijos komandoje yra netekčių – jie prarado vieną iš pagrindinių gynėjų. Taip pat žinome, kad „Jagiellonia“ komandoje žaidžia puikus puolėjas iš Gruzijos. Komanda propaguoja greitą žaidimą, atakos vykdomos per kraštus. Tai kovinga komanda, nes kelis kartus sugebėjo atsitiesti net ir pralaimėdama rezultatu 0:2.

- Ką ruošiatės priešpastatyti Lenkijos komandai?

– Mes savo ruožtu bandysime išnaudoti savo stipriąsias puses: tai yra siekti palankaus rezultato išnaudojant standartines padėtis. Nors lenkai manau turėjo galimybių susipažinti su mūsų komandos žaidimo braižu, tačiau esame jiems paruošę ir siurprizų.

- „Kruoja“ sulaukė pastiprinimo

– Mūsų komandą papildė keli nauji žaidėjai. Iš „Klaipėdos Granito“ į „Kruoją“ perėjo centro gynėjas Oleksandras Tarasenko, o iš Klaipėdos „Atlanto“ pas mus perėjo atraminis saugas Donatas Navikas. Taip pat komandą papildys ir du legionieriai: gruzinas ir ukrainietis – tačiau jie ketvirtadienio rungtynėse dar nepasirodys, nes nespės atvykti.

- Kokie Jūsų tikslai šiame turnyre?

– Lenkijos komanda grėsminga, tačiau čempionate jau pradėjome atsigauti ir rinkti taškus, todėl pamąstymai apie išėjimą į kitą UEFA atrankos turnyro etapą tikrai nėra laužti iš piršto. Rankų nenuleisime, bandysime kovoti. Daug ką lems šios Šiauliuose vyksiančios pirmosios rungtynės.

- Sezono pradžioje Jūsų žaidimas šlubavo

– Čia yra daug niuansų. Manau, kad įtakos turėjo ir suprastėjusi finansinė padėtis. Bet dabar finansinė situacija pagerėjo, o tai iškart atsiliepė ir komandos žaidimui bei rezultatams.

Daug rungtynių teko žaisti be traumą gavusio rinktinės nario Tautvydo Eliošio, kuris yra vienas komandos lyderių. Neseniai pas mus iš „Šiaulių“ komandos perėjo žaisti Tautvydo brolis Tadas Eliošius, kuris taip pat sustiprins „Kruoją“.

- Kokie tikslai „Kruojai“ keliami šiame čempionate?

– Pagrindinis tikslas – taurės varžybose ar čempionate užimti tokią vietą, kuri garantuotų kelialapį į Europos turnyrą.

- Vadovavimą komandai perima naujas treneris Mikola Trubačiovas. Kas keisis?

Bandysime pakeisti komandos braižą. Anksčiau viskas „buvo statoma“ ant Ričardo Beniušio. Dabar mėginsime išnaudoti ir kraštus, žaisti trumpais perdavimais. Žaidimo braižas turėtų pasikeisti. Kiek laiko užtruks šis procesas, nedrįstu prognozuoti, nes per dieną ar savaitę to padaryti tikrai nepavyks.

Tačiau atostogų komanda tikrai turės nedaug. Po UEFA atrankos varžybų pailsėsime tik kelias dienas ir vėl kibsime į darbą.

„Kruojos“ laukia grėsmingas priešininkas

Lietuvos vicečempionais tapę Pakruojo „Kruojos“ futbolininkai dabartiniame čempionate per 18 rungtynių surinko tik15 taškų ir dešimties komandų rikiuotėje užima vos aštuntą vietą (įvarčių santykis – (-10)).

UEFA Europos lygos atrankoje pakruojiečiai dalyvauja jau antrą kartą. 2012 metais šiame turnyre debiutavusi „Kruoja“ susitiko su Minsko „Dinamo“ (Baltarusijos), kuriai namuose (Šiauliuose) nusileido 0:3, o išvykoje – 0:5.

Per praėjusį sezoną Lenkijos „Ekstraklasa“ lygoje trečiąją vietą užėmusi Baltstogės „Jagiellonia“ ekipa pirmenybėse per 30 rungtynių surinko 49 taškus (įvarčių santykis – (+8)).

Lenkai Šiaulių stadione jausis lyg namuose

Kadangi Lenkijos čempionato bronzos laimėtojų palaikyti į Šiaulius ruošiasi atvykti apie pusantro tūkstančio „Jagos“ sirgalių, Lenkijos futbolininkai vos tris tūkstančius žiūrovų talpinančiame Šiaulių miesto stadione turėtų jaustis kaip namuose.

Nors „Jagiellonia“ sirgaliai chuliganišku elgesiu negarsėja, policijos pareigūnai aktyviai jų sutikimui. Šiauliuose bus sutelkta apie keturi su puse šimto policininkų.

Šiaulių apskrities policijos pareigūnams talkins kolegos iš kitų apskričių, į Šiaulius atvyks ir Viešojo saugumo tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos kariai bei raitoji policija iš Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.