UEFA Europos lygos starte – „Trakai“, Atlantas“ ir „Kruoja“

T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-07-02 17:28, atnaujinta 2017-10-28 07:43

Ketvirtadienį startuoja UEFA Europos lygos atranka, kurioje nuo pirmojo etapo dvikovų šiemet savo jėgas išbando ir trys mūsų šalies klubai. Šiandien Klaipėdos „Atlantas“ santykius aiškinsis su bulgarų Stara Zagoros „Beroe“, „Trakų“ klubas susikaus su Farerų salų Torshauno „Havnar Boltfelag“ ekipa, o Pakruojo „Kruoja“ – su Balstogės „Jagiellonia“ (Lenkija).

„Trakai“ – Torshauno „Havnar Boltfelag“

„Trakai“ pirmą kartą dalyvaus Europos klubiniame turnyre. 2005 metais įkurta jauna komanda tik 2014 metais debiutavo Lietuvos aukščiausioje lygoje ir iš karto užėmė 4 vietą, tačiau liko už Senojo žemyno turnyrų borto.

Visgi Klaipėdos „Atlantui“ patekus į LFF taurės finalą, trakiškiai gavo kelialapį į Europos lygą, nes uostamiesčio klubas užėmė trečią vietą nacionaliniame čempionate, taip atlaisvindamas vietą pirmajai už trejetuko likusiai ekipai.

„Atlantas“ – Stara Zagoros „Beroe“

Trečią vietą praėjusiame sezone „SMSCredit.lt A lygoje“ užėmęs „Atlantas“ antrus metus iš eilės bandys patekti į UEFA Europos lygą. Praėjusį sezoną „Atlantas“ peržengė pirmą barjerą ir bendru rezultatu 3:2 įveikė Liuksemburgo „Differdange“ klubą, bet antrajame etape bendru rezultatu 0:3 nusileido Karagandos „Šachtior“ klubui.

„Kruoja“ – su Balstogės „Jagiellonia“

Pastaruoju metu „Kruoja“ išgyvena ne pačius geriausius laikus. Paskutinį kartą vietiniame fronte komanda pergalę iškovojo balandžio 2-ąją, kai išvykoje įveikė Kauno „Spyrį“. Nuo to karto pakrojiečiai nelaimi jau 12-os rungtynių iš eilės. Prieš savaitę Pakruojo komanda sulaukė naujo vyriausiojo trenerio, kuriuo tapo ukrainietis Mykola Trubačiovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.