J. Kvedaro nesužavėjęs A. Skarbalius treniruos danų jaunimą

Futbolo treneris ir buvęs Lietuvos vyrų nacionalinės rinktinės gynėjas Aurelijus Skarbalius turi naują darbą. Jis pasirašė 4 metų trukmės sutartį su Kopenhagos „Brondby“. Dešimtmetį Danijos sostinėje žaidęs, o vėliau šį klubą ir treniravęs lietuvis vadovaus jaunimo iki 19 metų komandai.

A.Skarbalius treniruos „Brondby“ jaunimą.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
A.Skarbalius treniruos „Brondby“ jaunimą.<br>M.Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Jokūbas Plytnikas (sportas.info)

2015-07-09 19:41, atnaujinta 2017-10-27 03:47

Vietinių „Auri“ vadinamas lietuvis tapo Kopenhagos klubo vykdomo projekto „Masterclass“ dalimi. „Klubas yra išsikėlęs tikslą tapti geriausia futbolo talentų kalve Skandinavijoje. Kasmet yra investuojama per 2 milijonus eurų“, — apie „Brondby“ siekius pasakojo A.Skarbalius. Dar iki kontrakto su danais pasirašymo pašnekovas darbavosi ir Lietuvoje. A.Skarbalius ruošė mokomuosius seminarus futbolo treneriams Lietuvoje. Pasiteiravus, ar naujos pareigos nekliudys kitai veiklai, buvęs gynėjas suskubo patikinti — bėdų dėl to nekils: „Su klubu tai apkalbėjome. Pasakiau, kad padedu Lietuvos treneriams įnešti naujų vėjų į futbolą. Aš taip pat ruošiu jaunimo ugdymo programą Utenos „Uteniui“. Dabar jaučiu atsirandančią sinergiją. Tiek naujas darbas, tiek veikla Lietuvoje papildys vienas kitą. Danai nebuvo prieš, kad tokiems projektams naudočiau savo laisvą laiką.“ A.Skarbalius patvirtino ir futbolo užkulisiuose sklandančius gandus apie Kauno „Inkaro“ klubo atsikūrimą. Tiesa, kol kas tai bus tik futbolo mokykla. „Artūras Rževskis, su kuriuo ir pats žaidžiau, nusprendė kurti futbolo mokyklą ir atgaivinti „Inkarą“. Pradžia bus mažieji. Tą ugdymo programą, kurią ruošiu „Uteniui“, naudosime ir „Inkare“, — ketinimus atskleidė treneris. Uždavus klausimą, kaip A.Skarbalius reaguotų, jei gautų pasiūlymą pakeisti Igorį Pankratjevą nacionalinės rinktinės trenerio poste, pašnekovas daug kalbėti nepanoro: „Lietuvos rinktinė turi trenerį. Nėra, ką kalbėti. Aš labiau norėčiau prisidėti pasidalindamas savo žiniomis, kad Lietuva įgytų savo jaunimo ruošimo strategiją.“ Buvęs futbolininkas taip pat pasidalino mintimis apie dar visai neseniai itin karštomis laikytas temas — rinktinės ir nacionalinio futbolo realijas. „Rinktinė turi žaisti su geriausiais žaidėjais. Ji turi turėti geriausias bazes ir specialistus. Aišku, tam pasiekti reikia tam tikrų išteklių. Todėl reikia susidėti prioritetus federacijai, kiek kam ko skirti. Tačiau tam reikia pasirinkti strategiją, kuria linkme bus einama. Manau, reikia pradėti nuo vaikų. Juk niekada nėra vėlu“, — pažymėjo A.Skarbalius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.