Siaubingas kojos lūžis nepalaužė „Trakų“ puolėjo

Lukas Kochanauskas antrąsias „Trakų“ rungtynes Europos lygoje turėtų sekti internetu iš savo namų. Šiurpų dešinės kojos lūžį prieš savaitę patyręs futbolininkas ketvirtadienį išleidžiamas iš Kauno klinikų. Kai skundžiamės, kad mums kažką maudžia ar skauda, turėtume pagalvoti apie L.Kochanauską.

Per Europos lygos atrankos rungtynes kojos lūžį patyręs L.Kochanauskas tiki, kad „Trakai“ ir be jo žengs į kitą etapą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Per Europos lygos atrankos rungtynes kojos lūžį patyręs L.Kochanauskas tiki, kad „Trakai“ ir be jo žengs į kitą etapą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus („Lietuvos rytas“)

Jul 9, 2015, 5:06 PM, atnaujinta Oct 27, 2017, 4:17 AM

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir sužinokite visas karščiausias naujienas greičiausiai – tapkite gausios lrytas.lt sportas grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

Per karjerą tris dešinės kojos kryžminių kelio raiščių operacijas iškentęs 25 metų futbolininkas praėjusią savaitę operuotas ketvirtą sykį.

Po ilgos pertraukos be futbolo jis buvo gerai įsibėgėjęs šį sezoną. Pelnęs 10 įvarčių A lygoje savo ryškiu žaidimu L.Kochanauskas garsiai beldėsi į Lietuvos rinktinės duris. Tačiau praėjusį ketvirtadienį jis patyrė tokią traumą, nuo kurios vaizdo ne vienas apalptų.

L.Kochanauskas pateko į Kauno klinikų chirurgų rankas, atgabentas greitąja tiesiai iš Europos lygos atrankos rungtynių, kuriose po susidūrimo su varžovu jam lūžo šeivikaulis ir blauzdikaulis.

„Trakai“ ir be jo 3:0 įveikė Torshauno „Havnar“ klubą ir per atsakomąją dvikovą Farerų salose turėtų jaustis kur kas tvirčiau nei pirmąsias Europos lygos rungtynes namie pralaimėję Pakruojo „Kruoja“ ir Klaipėdos „Atlantas“.

Taip mano ir L.Kochanauskas. Jis įsitikinęs, kad Trakų komanda ir be jo žengs į kitą etapą.

Kitaip ir būti negali. Pirmąją pergalę Lukui paskyrę „Trakų“ futbolininkai ir antrajame mače žais su dviguba energija, žinodami, kad jų bendražygis nori gyvai stadione pamatyti komandą, žaidžiančią kitame Europos lygos etape.

– Lukai, kaip dabar jaučiatės? – „Lietuvos rytas“ paklausė L.Kochanausko.

– Jau geriau. Daktarai buvo užsukę ir pranešė, kad ketvirtadienį jau galėsiu važiuoti namo.

– Ar galite prisiminti tą nelemtą rungtynių Kaune epizodą?

– Aš kaltinu tik save. Per toli paleidau nuo savęs kamuolį – mačiau, kad varžovas pasiruošęs slysti jo link. Ir aš taip pat slydau. Turbūt pats esu kaltas.

– Turėjo būti nežmoniškai skausminga.

– Sąmonės nebuvau praradęs turbūt tik todėl, kad Jura („Trakų“ saugas Jurijus Mamajevas. – Red.) mane laikė apglėbęs ir greitai pribėgo gydytojai. Prašiau jų, kad mane užmigdytų aikštėje.

– Prašėte, kad jums iš karto būtų suleisti nuskausminamieji?

– Norėjau užmigti, nejausti ir nematyti nieko.

Kai pamačiau savo koją, kritau ant žemės ir nebesižvalgiau. Gydytojai atliko viską, ką turėjo padaryti. Dabar jau bandau nebesižvalgyti atgal.

– Likimas jūsų ir taip nelepino. Ar tai pati baisiausia iš traumų?

– Prieš tai man tris kartus buvo plyšę kryžminiai raiščiai. Po tokių traumų kaskart sugrįžti į aikštę prireikia 6–8 mėnesių, kai kam ir daugiau.

Aš tikiu, kad man vėl pavyks sugrįžti. Man padeda geriausi gydytojai – Vytenis Trumpickas ir per atostogas atsiliepė telefonu ir atvyko man padėti. Jis, Rimtautas Gudas, Dalius Barkauskas ir kiti mane atgaivino. Tikiuosi atsistoti ant kojų.

– Kiek galėtų užtrukti šios traumos gydymas?

– Sunku pasakyti, nes dauguma gydytojų į sportininkus žvelgia kaip į kitų profesijų žmones. Vis dėlto atletai gydosi greičiau.

Žinoma, dabar laukia lovos režimas. Bet jau po truputį kilnoju koją, kad raumuo nesunyktų. Vėliau ant kojos bus dedami stimuliatoriai, taikoma magneto terapija. Darysiu viską, ką leis daktarai.

– Kaip Fareruose be jūsų turėtų atrodyti „Trakai“?

– Komanda ten važiuoja ne saugoti rezultato (3:0), o laimėti. Būtų smagu, kad „Trakai“ patektų į antrąjį etapą.

Labai norėčiau gyvai stadione pamatyti, kaip žaidžiame antrajame etape.

Ten tikriausiai kovotume su Kipro klubu „Apollon“, bet apie tai dar anksti kalbėti – nei mes, nei Moldovoje laimėjęs Kipro klubas („Apollon“ įveikė Čadir Lungoje „Saksal“ komandą 2:0. – Red.) dar nesame antrajame etape.

– Ką manote apie kitų Lietuvos klubų galimybes likti Europoje?

– „Kruoja“ jau įrodė, kad gali kautis su Lenkijos komanda. Tiesa, bus sunku, nes Lenkijoje sirgaliai užkurs tikrą pragarą. “Atlantas“ turi gerų puolėjų, tad klaipėdiečius nurašyti irgi per anksti. Manau, kad Čempionų lygos atrankos varžybose kitą savaitę turėtų sėkmingai pasirodyti Vilniaus „Žalgiris“.

Jis žais su „Malmo“, kuri Švedijos čempionate dalijasi 4–5 vietas su „Djurgarden“, su kuria mes neseniai žaidėme kontrolines rungtynes ir kovojome kaip lygūs su lygiais (2:3).

„Žalgiris“ tikrai gali laimėti, juo labiau kad komandą sustiprino itin aukšto lygio puolėjas Darvydas Šernas. Gaila, kad prieš jį neteks šį sezoną sužaisti.

Beje, D.Šernas, taip pat Tomas Danilevičius, Gintaras Staučė, Edgaras Jankauskas – daug buvusių ir dabartinių Lietuvos rinktinės futbolininkų atsiuntė man palaikymo žinutes.

Esu visiems labai dėkingas už tai. Toks palaikymas man padeda greičiau gyti.

Visi mačai – svetur

Europos lygos atrankos varžybų atsakomąsias rungtynes visi trys Lietuvos klubai žais svetur.

21 val. 45 min. Fareruose rungtynes pradėsiantys „Trakai“ gali jaustis tvirtai. Jie 3:0 laimėjo pirmą mačą Kaune, kur žaidė dėl Vilniaus LFF stadione keičiamos dirbtinės vejos.

Klaipėdos „Atlantas“ 20 val. žais Bulgarijoje, kur bandys atsirevanšuoti Stara Zagoros „Beroe“ klubui už pralaimėjimą 0:2.

Pakruojo „Kruoja“ po paskutinę minutę praleisto įvarčio ir pralaimėjimo 0:1 Šiauliuose sieks revanšo Lenkijoje prieš Balstogės „Jagiellonia“. Mačo pradžia 21 val. 30 min.

Vilniaus „Žalgiris“ Čempionų lygos atranką pradės liepos 15 d. rungtynėmis Švedijoje su „Malmo“. Antras mačas Vilniuje – liepos 21 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.