T. Ražanauskas – ypatingas „Žalgirio“ ir „Malmo“ žiūrovas

Per futbolininko karjerą Tomas Ražanauskas žaidė 9 valstybių pirmenybėse ir vilkėjo net 18 klubų aprangą, bet šį vakarą ypač lauks „Žalgirio“ ir „Malmo“ akistatos Čempionų lygoje.

Palikęs Malmę T.Ražanauskas palaikė ryšius su buvusiais komandos draugais, o žinutėmis susirašydavo ir su Zlatanu Ibrahimovičiumi.<br>M.Kulbio nuotr.
Palikęs Malmę T.Ražanauskas palaikė ryšius su buvusiais komandos draugais, o žinutėmis susirašydavo ir su Zlatanu Ibrahimovičiumi.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 15, 2015, 3:59 PM, atnaujinta Oct 26, 2017, 1:44 AM

39-erių vilnietis iki šiol turi sentimentų abiems komandoms. „Šiaulius“ A lygoje šį sezoną treniruojantis buvęs Lietuvos rinktinės futbolininkas 1996-1997 m ir 2008-2009 m. yra atstovavęs „Žalgiriui“, o 2000 metais – „Malmo“.

T.Ražanauskas į Malmę persikėlė iš Ženevos „Servette“ komandos, bet Švedijoje ilgai neužtruko ir sužaidė tik 9 rungtynes.

„Tuo metu finansinė situacija klube nebuvo gera, sezono pabaigoje mes iškritome iš lygos, o Malmėje aš žaidžiau gal keturis mėnesius, – prisiminė T.Ražanauskas. – Bet net ir tokiu sudėtingu laikotarpiu klubo mechanizmas dirbo solidžiai, infrastruktūra buvo gera – juk Skandinavija“.

Palikęs Malmę lietuvis palaikė ryšius su buvusiais komandos draugais, o žinutėmis susirašydavo ir su Zlatanu Ibrahimovičiumi: „Kai aš žaidžiau Malmėje, jis buvo dar jaunas. Dabar ryšys jau nutrūkęs, nors prieš dešimtį metų, kai jis rungtyniavo Turino „Juventus“, o aš – Kipre, buvome susitikę, kartu papietavome“.

T. Ražanauskas per televiziją matė „Malmo“ ne kartą. Jis stebėjo ir praėjusio sezono Čempionų lygos atrankos dvikovas su „Ventspils“, ir elitinio Europos klubų turnyro grupių varžybas, į kurias švedų komandai pavyko prasimušti.

„Švedijoje, kaip ir pas mus, sezonas prasideda pavasarį, o baigiasi rudenį, todėl iš tos specifikos nieko neišspausi – jie turbūt yra neblogos formos, – paklaustas apie galimus „Žalgirio“ kozirius svarstė „Šiaulių“ treneris. – Dirbtinės dangos aikšte švedų irgi nesutrikdysi – kai kurios jų komandos lygoje žaidžia ant sintetikos. Bet „Žalgirio“ motyvuoti nereikės, viskas priklauso nuo pačių žaidėjų. Manau, kad ypač svarbu sėkmingai sužaisti pirmąsias rungtynes išvykoje, ir bus galima kovoti dėl galutinio rezultato. „Ventspils“, pernai sužaidusio lygiosiomis Malmėje, o namie praleidusio tik sykį, pavyzdys įrodo, kad viskas įmanoma. Nemanau, kad „Žalgiris“ yra silpnesnis už Ventspilio komandą“. (alyga.lt)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.