Vilniaus „Žalgiris“ Švedijoje atsilaikė: „Malmo“ – nutildytas

Rungtynių akimirka.<br>fkzalgiris.lt nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>fkzalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 15, 2015, 7:23 PM, atnaujinta Oct 26, 2017, 1:03 AM

Vilniaus „Žalgiriui“ nusispjauti į varžovų biudžetus ar garsumą Europoje – Valdo Dambrausko auklėtiniai gali kovoti. Tokią žinią „Žalgiris“ pasiuntė trečiadienį Čempionų lygos atrankos rungtynėse. Pirmosiose poros rungtynėse Švedijoje „Žalgiris“ prieš gerokai turtingesnį varžovą sužaidė labai solidžiai ir rungtynes su „Malmo“ baigė 0:0.

Po jų plojimų nusipelnė visi „Žalgirio“ žaidėjai, bet garsiausių – vartininkas Armantas Vitkauskas. Jam teko plušėti, kai gynėjai padarydavo grubių klaidų, o tokių išvengti nepavyko.

A.Vitkauskas atrėmė keletą itin pavojingų praėjusį sezoną Čempionų lygos grupių etape žaidusių varžovų smūgių.

Atsakomosios rungtynės Vilniuje Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione vyks liepos 21 dieną.

Starto sudėtys. „Žalgiris“: A.Vitkauskas, D.Šemberas, A.Švrljuga, S.Kerla, L.Pilibaitis, E.Vaitkūnas, V.Lukša, M.Kuklys, J.Chula, J.Kendyšas, D.Šernas.

„Malmo“: Z.Azinovičius, A.Thinnerholmas, Y.Yotunas, R.Bengtssonas, F.Brorssonas, O.Lewickis, S.Kroonas, P.Cibickis, M.Eikremas, M.Rosenbergas, J.I.Bergetas.

Rungtynės. 

V. Dambrauskas nuo pradžių ėmė nerimastingai kramtyti kramtomąją gumą. Jo auklėtiniai nepuolė vien gintis ir atiduoti kamuolio varžovams. E.Vaitkūnas per pirmąją ataką skersavo kamuolį D.Šernui, o ketvirtąją minutę „Žalgiris“ jau kėlė kampinį.

Teisėjas leido kietai žaisti. Jis tai parodė per pirmąsias minutes. Iš pradžių jis stebėjo, kaip šalia baudos aikštelės krito J.Chula, kuris suklaidino varžovą ir sukėlė rimtą grėsmę, bet krito ant žemės. O netrukus pargriautas buvo ir švedų klubo žaidėjas.

8 minutę minutę M.Eikremas pavojingai smūgiavo iš baudos aikštelės prieigų, kai M.Kuklys nesužaidė iki galo. Nuo įvarčio saugojo A.Vitkauskas.

Švedai parėmė iniciatyvą, bet žaidimo tempas didelis nebuvo. „Malmo“ keletą kartų atakas baigti stengėsi aukštais skersuotais perdavimais į baudos aikštelę, tad žalgiriečiams teko atsimušinėti. „Malmo“ dominavimas tapo aiškus. 21 minutę D.Šernas buvo priverstas smūgiuoti iš toli, nes į puolimą daugiau žaidėjų neprisijungė. Pavojaus jis nesukėlė.

24 minutę D.Šernas galva smūgiavo skersuotą aukštą perdavimą, bet nukreipti kamuolio į vartus jam nepavyko. 31 minutę J.Kendyšas paskutinę akimirką išmušė kamuolį, kai varžovas ruošėsi smūgiui iš baudos aikštelės prieigų vidurio.

Netrukus „Žalgiris“ jau rengė kontrataką, bet P.Lukšai pritrūko idėjų – priartėjęs prie varžovų baudos aikštelės jis mėgino mestis kamuolį į dešinę pusę ir jį prarado. 36 minutę žalgiriečiai surengė dar vieną gražią ataką, bet ir ji buvo nevaisinga.

41 minutę M.Rosenbergas išmaudė du žalgiriečius ir smūgiavo iš baudos aikštelės prieigų, bet kamuolys skriejo virš virpsto. Netrukus P.Cibickis gavo nuostabų perdavimą į baudos aikštelę, bet jo smūgį atmušė D.Šemberas. „Malmo“ kėlė kampinį.

Pirmasis kėlinys baigėsi 0:0.

„Malmo“ antrąjį kėlinį pradėjo žaibiškai ir jau 48 minutę „Žalgirį“ gelbėjo A.Vitkauskas, kuris puikiai užsiėmė poziciją ir atrėmė laisvo palikto M.Rosenbergo smūgį.

51 minutę Y.Yotunas gavo perdavimą į baudos aikštelę ir trūko sekundės iki įvarčio, bet jam nepavyko suvaldyti situacijos, jis krito ant žemės ir kamuolys atiteko „Žalgiriui“. 56 minutę J.Chula gavo geltoną kortelę, kai grubiai griovė varžovą. Jis dar ginčijosi ir teisėjas turėjo raminti futbolininką.

Po minutės jį pakeitė S.Nyuaidzi.58 minutę A.Vitkauskas vėl sužaidė nuostabiai, kai „Malmo“ turėjo dar vieną puikią progą. Y.Yotunas įsiveržė į baudos aikštelę, suklaidino „Žalgirio“ gynėjus ir skersavo žemą perdavimą į dešinę pusę. Laimei „Malmo“ žaidėjo perdavimas nebuvo tikslus ir M.Eikremas turėjo vytis kamuolį. Per šį laiką žalgiriečiai sugebėjo šiaip taip išrikiuoti žaidėjus, bet jo smūgį vis tiek turėjo atremti A.Vitkauskas.

61 minutę geltonąją kortelę gavo „Malmo“ vartininkas Z.Azinovičius, kuris šaukė ant šoninio teisėjo. 68 minutę geltoną kortelę priešais save išvydo V.Lukša, kuris mėgino atimti kamuolį ir atakavo varžovą iš nugaros.

M.Rosenbergas 71-ąją minutę žaidė nugara į vartus, kai gavo kamuolį į baudos aikštelę. Netrukus jis suklaidino D.Šemberą ir atsidūrė laisvas veidu į vartus. Žalgiriečius gelbėjo tai, kad „Malmo“ puolėjui teko smūgiuoti iš aštraus kampo. M.Rosenbergas akivaizdžiai nervinosi, bet aštrumo neprarado.

75 minutę jis atrado takelį kamuoliui ir galingai smūgiavo. „Žalgirį“ vėl gelbėjo A.Vitkauskas, atmušęs į viršutinį vartų kampą skriejusį kamuolį.76 minutę P.Janušauskas pakeitė V.Lukšą.

80 minutę „Malmo“ surengė dar vieną pavojingą ataką, bet žalgiriečiams pavyko išvengti bėdos. 84 minutę geltoną kortelę gavo L.Pilibaitis, grubiai žaidęs prieš savo varžovą.

86 minutę V.Dambrauskas nusprendė pakeisti D.Šerną. Vienintelį „Žalgirio“ puolėją aikštėje pakeitė ekipos naujokas L.Gaucho.

„Žalgirio“ sirgaliai susiėmė už galvų, kai E.Rakipas baudos aikštelėje 90 minutę išmaudė D.Šemberą. Žalgiriečiams pasisekė, kad E.Rakipas nesužaidė šaltakraujiškai ir jo smūgis buvo nevykęs.

Antrąją pridėto laiko minutę J.I.Bergetas ir E.Vaitkūnas dar gavo po geltoną kortelę.  

Netrukus mačas baigėsi. Viskas spręsis antradienį Vilniuje.

***

Susižeidė. Deividas Šemberas buvo priverstas praleisti pastaruosius du A lygos mačus, kai įplyšo čiurnos sausgyslė. Bet futbolininkas jau žaidė rungtynėse su Minsko „Dinamo“ jaunimu. „Atrodo, jau viskas gerai“, – „Lietuvos rytui“ sakė D.Šemberas.

Netektis. Vilniaus „Žalgiris“ jau Švedijoje turėjo treniruotis be rezultatyviausio savo žaidėjo. Traumą patyrė 23 metų Elivelto, A lygoje įmušęs 10 įvarčių. Pasipildė. Vilniaus „Žalgiris“ prieš Čempionų lygos atrankos rungtynes pasipildė penkiais naujais žaidėjais. Tarp jų – buvęs Lietuvos rinktinės puolėjas Darvydas Šernas. Žalgiriečiais tapo portugalas Jorge Chula, brazilai Lukas Gaucho ir Gonzago Eliandro bei olandas Donovanas Slijngardas.

Duobės. „Malmo“ klubas Čempionų lygos atranką pasitiko ne pačioje geriausioje padėtyje. Komandą kamuoja traumos, o per rungtynes nesiseka žaisti taip, kaip planuota. „Malmo“ nelaimėjo pastarųjų trijų mačų.

Pasirodymas. Praėjusį sezoną Čempionų lygos grupės varžybose „Malmo“ iškovojo tris taškus. A grupėje Švedijos klubas 2:0 nugalėjo Pirėjo „Olympiakos“ ekipą, bet liko paskutinėje vietoje. Graikai buvo treti. A grupėje žaidė ir vicečempionais tapusi Turino „Juventus“ komanda, ir garsusis Madrido „Atletico“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.