Apie žygį Europoje svajoję „Trakai“ 0:4 pažeminti Kipre

„Trakai“ pažeminti Kipre.<br>Domanto Umbraso nuotr. iš archyvo.
„Trakai“ pažeminti Kipre.<br>Domanto Umbraso nuotr. iš archyvo.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 16, 2015, 9:51 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 6:58 PM

Futbolo klubas „Trakai“ ketvirtadienio vakarą nesėkmingai pratęsė žygį Europoje – antrajame Europos lygos atrankos etape lietuviai Kipre 0:4 neprilygo Limasolio „Apollon“ komandai. Atsakomasis mačas po savaitės bus žaidžiamas Vilniuje. Limasolyje „Trakams“ teko kovoti ne tik su varžovais, bet ir karščiu – viso mačo metu buvo apie 26-28 laipsniai karščio. Rungtynes „Trakai“ pradėjo gyvybingai – 3 minutę puikią progą pasižymėti turėjo Davidas Aršakianas. Kaip paaiškėjo vėliau, tai buvo vienintelis pavojingas lietuvių sukurtas epizodas.  Pirmasis įvartis į „Trakų“ vartus krito 20 minutę – pasižymėjo Georgios Kolokoudias. Po šio įvarčio kipriečiai pradėjo dominuoti aikštelėje, o lietuviams sunkiai sekėsi net pereiti į varžovų aikštės pusę. Antrąjį kėlinį šeimininkai pradėjo dar vienu greitu įvarčiu, galutinai palaužusiu „Trakus“. 52 minutę įvartį pelnė Luka Stojanovičius.

Tačiau varžovai nebuvo linkę sustoti – 64 minutę baudos aikštelėje suklydęs Linas Klimavičius užsidirbo geltoną kortelę, o 11 metrų baudinį realizavo G.Kolokoudias.

86 minutę „Trakų“ triuškinimą baigė Farley Rosa, įmušęs reto grožio įvartį per save „žirklėmis“. „Trakai“ vieninteliai iš trijų Lietuvos klubų įveikė Europos lygos atrankos turnyro pirmąjį etapą ir svajojo žengti toliau, tačiau šiais viltis teks atidėti vėlesniam laikui.

Reitingas. UEFA klubų hierarchijoje Limasolio „Apollon“ užima 154-ąją vietą iš 456 įvertintų žemyno komandų. Per pastaruosius penkis sezonus Europos turnyruose „Trakų“ varžovai surinko 8,985 taško. Kipre jie nusileidžia tik Nikosijos „Apoel“ (52-oji vieta). Čempionų lygos atrankos turnyre kovojantis „Žalgiris“ UEFA reitinge yra 274-as, o vilniečių varžovai iš „Malmo“ – 122-i.

Sezonas. Pirmajame atrankos etape „Apollon“ įveikė (2:0 ir 2:0) Čadir Lungos „Saksal“ komandą. Pirmosiose rungtynėse Moldovoje pasižymėjo Joao Pedro (33 min.) ir Fotis Papoulis (89), antrosiose – Luka Stojanovičius (2) ir F.Papoulis (61).

Kipras. 2014–2015 m. šalies čempionate „Apollon“ užėmė trečiąją vietą (18 pergalių, 5 lygiosios, 9 pralaimėjimai), trimis taškais atsilikęs nuo Nikosijos „Apoel“ ir surinkęs tiek pat taškų, kiek antrąją vietą užėmęs Larnakos AEK.

Komanda. Nuo 2015-ųjų birželio „Apollon“ treniruoja 40-metis portugalas Emanuelis Pedro, buvęs ilgametis „Porto“ komandos vidurio gynėjas. Limasolio klubas remiasi užsienio futbolininkais. Komandoje yra penki legionieriai iš Brazilijos, keturi – iš Portugalijos, po vieną žaidėją iš Argentinos, Ispanijos, Serbijos, Graikijos ir Dramblio Kaulo Kranto. Paskutines rungtynes Europos lygoje su varžovais iš Moldovos starto sudėtyje pradėjo tik du kipriečiai. Futbolo rinkoje brangiausiai vertinami 29-erių krašto saugas portugalas J.Pedro (1,9 mln. eurų), 27-erių krašto gynėjas brazilas Elizio (800 tūkst. eurų) ir 26-erių saugas ispanas Marcosas Gullonas (700 tūkst. eurų).

Europa. Du pastaruosius sezonus „Apollon“ žaidė Europos lygos grupių turnyre. Pernai vasarą atkrintamosiose varžybose Limasolio futbolininkai peržengė Maskvos „Lokomotiv“ barjerą (1:1 namuose ir 4:1 išvykoje). 2014–2015 m. A grupėje „Apollon“ iškovojo vienintelę pergalę (3:2 įveikė „Zurich“), patyrė 5 pralaimėjimus (Menchengladbacho „Borussia“ 0:5 ir 0:2, „Villareal“ 0:4 ir 0:2, „Zurich“ 1:3) ir liko ketvirtas.

Lietuva. Limasolio futbolininkai jau viešėjo Lietuvoje. 1998–1999 m. Europos taurių laimėtojų taurės atrankoje jie susitiko su Panevėžio „Ekranu“. Po dviejų atkaklių dvikovų (3:3 namuose ir 2:1 išvykoje) Kipro komanda žengė į kitą etapą.

Istorija. 1954 metais įkurtas Limasolio klubas tris kartus tapo Kipro čempionu (pastarąjį sykį – 2006 metais) ir 7 kartus laimėjo šalies taurę (vėliausiai – 2013 metais).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.