S. Blatteris susitiks su V. Putinu, rusai JAV siūlo atsitraukti

Korupcijos skandalo purtomos Tarptautinės futbolo federacijų asociacijos (FIFA) vadovas Seppas Blatteris rado užnugarį – artimiausiu metu jis susitiks su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, o šios šalies sporto ministras Vitalijus Mutko JAV pareigūnams siūlo palikti FIFA ramybėje.

S.Blatteris ir V.Putinas ketina susitikti akis į akį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
S.Blatteris ir V.Putinas ketina susitikti akis į akį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 16, 2015, 5:42 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 8:42 PM

V.Mutko bendraudamas su Rusijos žiniasklaida pasiūlė JAV pareigūnams geriau pasižiūrėti kaip dirba Tarptautinė lengvosios atletikos federacija (IAAF), negu lįsti prie skaidriai dirbančios FIFA.

„FIFA – pati atviriausia organizacija ir aš žinau, ką kalbu. Amerikiečiai ir FTB turėtų padirbėti su lengvosios atletikos federacja, bet lenda ten, kur vidaus tvarka ir taip yra griežta, vykdomas auditas. FIFA kongresas juk yra visiems atviras“, – savo nuomonę pareiškė V.Mutko.

V.Mutko taip pat atskleidė, kad S.Blatteris pasiprašė susitikimo su V.Putinu, kai liepos 25-ą dieną Sankt Peterburge bus traukiami Rusijoje vyksiančio 2018 metų pasaulio futbolo čempionato atrankos burtai.

„Jis manęs paprašė surengti susitikimą. Mes tai aptarėme ir nusprendėme parengti susitikimo su V.Putinu programą. Atvyks kiti FIFA pareigūnai, tarp kurių ir Michelis Platini“, – pasakojo Rusijos sporto ministras.

Primename, kad FIFA atietis šiuo metu yra apgaubta miglos. S.Blatteris 17 metų vadovavo FIFA organizacijai, kol galiausiai po organizacijos pareigūnų suėmimo ir milžiniško korupcijos skandalo nusprendė pasitraukti. Kiek vėliau jis persigalvojo ir pareiškė, kad sosto jis neatsisako.

„Aš nepasitraukiau. Aš siūlau savo mandatą išskirtiniame kongreso susirinkime“, – kiek anksčiau „Blick“ pareiškė jis.

Prieš FIFA kongreso susirinkimą, kuriame S.Blatteris buvo perrinkas prezidentu, Šveicarijos pareigūnai iš viešbučio išvedė septynis aukšto rango FIFA narius. Jiems ir dar septyniems su FIFA susijusiems asmenims JAV paskelbė kaltinimus kyšininkavimu, reketu ir pinigų plovimu.

JAV ketina savo šalyje nubausti įstatymus pažeidusius asmenis. Iš viso dėl FIFA narių elgesio vyksta du tyrimai. Amerikiečių ir šveicarų. Pastarieji turi įrodymų, kad 2018 ir 2022 metų pasaulio čempionato organizatorių teisės Rusijai ir Katarui buvo suteiktos paperkant FIFA narius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.