Žalgiriečiai po mačo su „Malmo“ – mes ne pralaimėtojų ekipa

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai paneigė bet kokias išankstines prognozes bei tapo vos trečiąja komanda, neleidusia pelnyti nė vieno įvarčio „Malmo“ FF ekipai. Pirmosios UEFA Čempionų lygos rungtynės baigėsi nulinėmis lygiosiomis.

Vilniaus „Žalgirio“ kom,andos treneris V.Dambrauskas<br>S.Čirbos nuotr.
Vilniaus „Žalgirio“ kom,andos treneris V.Dambrauskas<br>S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 16, 2015, 7:32 AM, atnaujinta Oct 25, 2017, 11:35 PM

Žalgiriečiai vienas kitam pritarė, kad šios rungtynės, tik vienas kėlinys iš dviejų, tad nėra ko džiaugtis iki galo neperšokus griovio. Lietuvaičiams viską teks įrodyti dar ir atsakomajame mače Vilniuje.

„Rezultatas yra toks, koks jis yra. Nepakeisime to, kokį jį turėsime parsivežti į Vilnių. Aišku, tai nėra nei pergalė, nei rezultatyvios lygiosios. Tačiau mums pavyko išvykoje nepraleisti įvarčių. Mums buvo svarbu įgauti pasitikėjimo, kad galime žaisti prieš pajėgiausias Europos komandas“, – patenkinamą komandos pasirodymą konstatavo vyriausiasis žalgiriečių treneris Valdas Dambrauskas.

Jam pritarė ir komandos kapitonas Deividas Šemberas, kuris sėkmingai stabdė varžovų puolėjus. Pasak jo, ne toks geras šios dienos rezultatas nesutrukdys grįžti į Lietuvą puikia nuotaika ir siekti savo tikslo – patekimo į kitą atrankos etapą.

„Nėra šitie varžovai baugūs, esu matęs ir baisesnių už juos. Jeigu kalbėti rimtai – „Malmo“ yra gera komanda. Šiandien įvykdėme tuos planus, kuriuos gavome iš trenerio. Šiek tiek pritrūko paskutinio perdavimo bei atakos užbaigimo. Prieš rungtynes buvo akcentuota, kad turime sutankinti gynybą ir išeiti į greitas atakas. Šiandien mums pavyko regzti kontratakas, tačiau nepavyko pasiekti įvarčio.

Su viskuo susitvarkėme ir tikrai nemanau, kad jų puolėjai mums kėlė labai didelę grėsmę. Namuose negalėsime daryti klaidų, nes jiems pasiekus įvartį, mums reikėtų atsakyti dvejais“, – sakė D. Šemberas.

Ne kartą rungtynių metu pasiaukojančiai gelbėjęs žalgiriečių vartus, Armantas Vitkauskas teigė, kad šiose rungtynėse buvo svarbu nepralaimėti. Vartininkas susižavėjo 21 tūkstantį žiūrovų talpinančios „Swedbank Stadion“ arenos atmosfera, tačiau pats „Malmo“ FF klubas jam didelio įspūdžio nepadarė.

„Jeigu mane gąsdintų tokios atakos, kurias šiandien teko atremti, tada net nevertėtų eiti į aikštę. Tačiau kai eini į stadioną žaisti, bandai savo darbą atlikti kuo geriau.

Po savaitės galime tikėtis gero futbolo ir atkaklios kovos. Taip pat norime pasiekti tokį rezultatą kuris mus išvestų į sekantį etapą. Dabartinis rezultatas nelabai guodžia. Negalime sakyti, kad mes antrose rungtynėse kontroliuosime situaciją. Jeigu būtume pelnę įvartį, tada viskas pakryptų kita linkme. O dabar viskas spręsis kitame mače“, – sakė pirmasis komandos numeris A. Vitkauskas.

Oficialiai žalgirio gretose debiutavęs ir nuo pat pirmos rungtynių minučių pradėjęs žaisti Darvydas Šernas tikino, kad komandai reikės atsigauti fiziškai, o tam jie turės beveik vieną savaitę.

„Visi matėme kokia „Malmo“ komanda yra „ant popieriaus“. Tačiau čia atvažiavome ne pralaimėti ir tai sėkmingai įrodėme. Mes gerbiame varžovus, tačiau jų nė kiek nebijome.

Čempionų lygos atmosfera yra tiesiog pasaka. Kuo daugiau tokių rungtynių, tuo mums patiems geriau. Kiekvieno žaidėjo svajonė yra žaisti tokio dydžio stadione su tiek daug sirgalių.

Būtų buvę geriau, jeigu būtume pelnę bent vieną įvartį. Žinome, kad daugelis prognozavo mūsų pralaimėjimą dviejų ar trijų įvarčių skirtumu. Mes įrodėme, kad galime žaisti.

„Žalgiris“ nėra pralaimėtojų komanda. Klubas tai įrodė A lygoje, taip pat ir šiandien. Tačiau mes sužaidėme tik pirmąjį kėlinį iš dviejų. Bendras jų rezultatas bus skaičiuojamas jau Vilniuje. Turėsime gerai sužaisti ir pereiti į kitą etapą“, – sakė D. Šernas.

Įveikę daugiatūkstantinį varžovų sirgalių pasipriešinimą, bet rungtynes sužaidę lygiosiomis, žalgiriečiai savo patekimą į kitą UEFA Čempionų lygos atrankos etapą bandys užtikrinti jau mažiau nei po savaitės – liepos 21-ąją.

Atsakomasis „Žalgirio“ ir „Malmo“ mačas Lietuvos futbolo federacijos stadione prasidės 21 valandą

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.