V. Dambrauskas: „Nėra ką komentuoti. Dabar laimėsime A lygą“

Valdas Dambrauskas sulaukė daugybės komplimentų po rungtynių Švedijoje ir, be abejonės, sulauks ir po mačo Vilniuje. Tačiau nė vienas jų Vilniaus „Žalgirio“ stratego neguos. Antradienį „Žalgiris“ savo aikštėje 0:1 pralaimėjo „Malmo“ klubui iš Švedijos ir atsisveikino su Čempionų lygos atranka bei mačais Europoje.

V.Dambrauskui nepavyko su komanda žengti toliau.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
V.Dambrauskui nepavyko su komanda žengti toliau.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jul 21, 2015, 11:06 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 9:52 PM

Pirmasis mačas Švedijoje baigėsi 0:0 ir žalgiriečių ambicijos peržengti antrojo etapo barjerą buvo išaugusios, bet savo progų nerealizavusią „Žalgirio“ komandą LFF stadione baudė laisvas likęs Antonas Tinnerholmas.

Trūko kamuolio valdymo

„Nelabai yra, ką komentuoti“, – tokiais žodžiais spaudos konferenciją pradėjo V.Dambrauskas. Treneris neslėpė nusivylimo, nors pabrėžė, kad didžiuojasi komanda, kuri kovojo iki pat pabaigos.

„Patys, ko gero, viską matėte. Pirmajame kėlinyje darėme viską, ką planavome. Žaidėjai išpildė užduotis. Švedų komanda – aukšto meistriškumo ir tai išryškėjo lemiamu momentu. Viena klaida. Šįvakar trūko geresnio žaidimo su kamuoliu. Toks jausmas, kad Švedijoje to buvo geriau. Galbūt buvo jaudulys prieš sirgalius“, – sakė V.Dambrauskas.

A.Tinnerholmas įvartį įmušė po to, kai „Malmo“ turėjo pakeisti savo pagrindinį vartininką. V.Dambrauskas teigė, kad tai nėra susiję su klaida gynyboje.

„Žaidėme prieš labai gerą komandą. Kažkuriuo momentu nepamatėme žmogaus, kuris kirto į baudos aikštelę. Tada viena, antra, trečia ir ketvirta klaidos, o tada krito įvartis“, – sakė V.Dambrauskas.

Treneris įžvelgė sąmokslą

„Malmo“ jau 50-ąją minutę privalėjo atlikti keitimą. Su J.Kendyšu susidūrė ir traumą patyrė pagrindinis vartininkas Zlatanas Azinovičius. Jį pakeitė vos šešiolikos metų amžiaus Marko Johanssonas. Jis dar nebuvo žaidęs pagrindinėje komandoje.

„Malmo“ treneris Age Hareide kalbėjo taip, lyg žalgiriečiai būtų tyčia atakavę Z.Azinovičių, nors vėliau pabrėžė, kad tiksliai situacijos nematė ir jam tiesiog gaila dėl situacijos.

„Mums labai nepasisekė dėl traumų. Situacija – labai sunki. Mes turėjome išleisti labai jauną vartininką. „Žalgiris“ žinojo, kad mes turime tik vieną atsarginį vartininką. Nežinau, kas ten nutiko. Buvo daug žmonių, – kalbėjo A.Hareide. – Ir kai aikštėje pasirodė mūsų jaunas vartininkas, komanda labiau norėjo jį apsaugoti. Tą ir sakėme: „Mes turime jį saugoti.“

A.Hareide pagyrė „Žalgirio“ komandą už organizuotumą, bet džiaugėsi, kad jo ekipai pavyko daryti tai, ką ji mėgsta.

„Rezultatas geras. Malmėje sakėme, kad „Žalgiris“ nėra bloga komanda. Ji – organizuota ir turi keletą gerų žaidėjų, kurie turi patirties. Pernai turėjome tokį scenarijų su „Ventspils“, todėl žinojome, kad reikia kovoti ir namuose, ir čia. Mes mėgstame laikyti kamuolį ir tai pavyko. Kontroliavome rungtynes. Kai įmušėme įvartį, situacija dar pagerėjo“, – sakė A.Hareide.

Laimės A lygą

Vilniaus „Žalgiris“ prieš sezoną įsigijo penkis naujus futbolininkus, kurie sustiprinti komandą prieš dvikovas Čempionų lygos atrankoje. Kelionė Europoje baigėsi, bet V.Dambrauskas turi užduočių naujokams.

„Laimėsime A lygą. Dabar turime tiek žaidėjų, kiek reikia iki pergalės“, – kalbėjo V.Dambrauskas.

– Ar jūsų planams labai pakenkė Manto Kuklio trauma (31 minutę žaidėjas paprašė keitimo)?, – lrytas.lt paklausė V.Dambrausko.

– Jis – labai svarbus mūsų žaidėjas. Ypač atakos vystymo prasme. Įtakos tikrai turėjo ir ne į teigiamą pusę. Didžiuojuosi, kad turime keitimų ir Paulius Janušauskas sužaidė geras rungtynes.

– Kaip vertinate epizodą, kai S.Kerla buvo pašalintas (79 minutę gavo antrąją geltonąją kortelę)?

– Reikia žiūrėti vaizdo įrašą. Pats S.Kerla sakė, kad mėgino atšokti nuo varžovo. Tai ne raudona kortelė, o antroji geltona. Bet jis sakė, kad mėgino išvengti.

– Varžovų treneris sakė, kad stebės įrašą, kai buvo sutraumuotas pagrindinis vartininkas.

– Man irgi reikės. Bet esu tikras, kad tai nebuvo tyčinis žaidimas į vartininką. Tai nebuvo tyčinis veiksmas. Tiesiog susidūrimas, kuris sukėlė traumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.