A. Liubinskas: „Malmo“ buvo idealiausias varžovas „Žalgiriui“

Nedrausmingumo akimirka Lietuvos futbolo čempionams kainavo įvartį ir lėmė dar vieną ankstyvą atsisveikinimą su Europa, nors Vilniaus „Žalgirio“ vadovai prieš atsakomąjį mačą su „Malmö“ piešė spalvingą paveikslą.

A.Liubinskas teigė, kad varžovų pergalę lėmė meistriškumas, bet pabrėžė, kad „Žalgiris“ turėjo puikią progą.<br>V.Balkūno nuotr.
A.Liubinskas teigė, kad varžovų pergalę lėmė meistriškumas, bet pabrėžė, kad „Žalgiris“ turėjo puikią progą.<br>V.Balkūno nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>M.Kulbio nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>M.Kulbio nuotr.
A.Tinnerholmo (mėlyna apranga) spirtas kamuolys prasprūdo tarp „Žalgirio“ žaidėjų kojų ir pateko į vartus.<br>M.Kulbio nuotr.
A.Tinnerholmo (mėlyna apranga) spirtas kamuolys prasprūdo tarp „Žalgirio“ žaidėjų kojų ir pateko į vartus.<br>M.Kulbio nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>M.Kulbio nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>M.Kulbio nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>M.Kulbio nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Martynas Suslavičius („Lietuvos rytas“)

Jul 23, 2015, 1:33 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 12:11 PM

Skambios „Žalgirio“ kalbos apie kitą Čempionų lygos atrankos etapą ir šįmet liko kalbomis.

Antradienio vakarą sausakimšame LFF stadione „Malmö“ sirgaliai kumščiais mojavo prieš Lietuvos žurnalistus, o „Žalgiris“ 0:1 pralaimėjo dvylika kartų didesnį biudžetą turintiems Švedijos čempionams, nors sirgaliams ir buvo suteikę vilčių, kai pirmosios rungtynės išvykoje baigėsi 0:0.

„Laimėsime A lygą“, – tarstelėjo Valdas Dambrauskas, kai su visomis blogomis nuotaikomis žengė į spaudos konferenciją. Šiemet „Žalgirio“ vairą perėmusiam specialistui šį kartą trūko žodžių, nors anksčiau jis juokavo apie pergalę 3:0.

„Viską nulėmė viena klaida. Trūko geresnio žaidimo kamuoliu. Toks jausmas, kad Švedijoje buvo geriau. Galbūt kaltas jaudulys prieš sirgalius“, – kalbėjo V.Dambrauskas.

„Žalgiris“ antradienio rungtynes baigė atlikęs vos du smūgius į vartų plotą ir praradęs žaidėją. 79-ąją minutę aikštę turėjo palikti antrąją geltonąją kortelę gavęs Samiras Kerla.

Švedai buvo įveikiami

Pernai apie aukštus tikslus kalbėjusiam „Žalgiriui“ koją pakišo Kroatijos čempionai.

Zagrebo „Dinamo“ abu mačus laimėjo 2:0 ir nesukėlė abejonių dėl savo pranašumo.

Bet šįkart „Žalgiris“ savo rankose turėjo geresnių kortų. Tuo įsitikinęs buvęs Lietuvos rinktinės treneris Algimantas Liubinskas.

„Mums „Malmö“ buvo idealiausias varžovas, – apie pernai Čempionų lygos grupių etape žaidusius švedus kalbėjo jis. – „Malmö“ pardavė septynis svarbius žaidėjus, o Švedijos pirmenybėse žaidžia silpnai. O dar per rungtynes Vilniuje vartuose pasirodė vaikas (16-metis vartininkas. – Red.)

Žinoma, pagal žaidimo lygį „Malmö“ yra geresnė, bet „Žalgiris“ tikrai galėjo kilti aukščiau. Būtų užtekę sužaisti lygiosiomis, o tada bandyti laimę baudinių serijoje.“

„Žalgirio“ žudiku tapo 24-erių švedas Antonas Tinnerholmas. Gynėjas įvartį įmušė 55-ąją minutę. Tai buvo vienas iš keturiolikos švedų smūgių.

„Meistriškumas padarė savo. Švedijoje „Malmö“ atakavo 90 minučių, bet neįmušė. Dabar ir vėl spaudė.

Galima ginčytis, ar toks įvartis logiškas. Matėme, kad nesaugomas varžovas pergudravo keletą žaidėjų ir sėkmingai sužaidė. Barkšt, ir įvartis nuo virpsto“, – sakė A.Liubinskas.

Atrodė geriau nei rinktinė

Futbolo skeptikai po „Žalgirio“ pralaimėjimo iš karto numojo ranka – esą šansų ir nebuvo, bet A.Liubinskas labiau palaikė tuos, kurie vis dėlto tikėjo pergale.

63 metų specialistas tvirtino, kad ją užtikrinti galėjo psichologinis pasirengimas.

„Ties tuo buvo gerai padirbėta. Futbolininkai nebijojo žaidėjų. Skirtingai negu Lietuvos rinktinė, „Žalgiris“ mėgino žaisti. Vilniečiai kartais kontroliavo kamuolį, mėgino jį palaikyti. Nebuvo taip, kad nuolat atsimušinėtų. Kartais ir tokios drąsos pakanka.

Juk ir Anglijos taurės varžybose būna, kad toli nukeliauja kokia nors trečiosios lygos komanda“, – sakė jis.

Stebėjosi keistais pirkiniais

Daugiausia – 79 kartus – Lietuvos rinktinei vadovavęs specialistas nekart pabrėžė: lietuviams trūksta jėgos puolant.

A.Liubinskas nuolat stebi gabius žaidėjus, kurie nėra kviečiami į rinktinę. Tarp jų treneris išskiria Darvydą Šerną. Visai neseniai prie „Žalgirio“ prisidėjęs 31 metų puolėjas pakeitė rezultatyviausią „Žalgirio“ žaidėją A lygoje Elivelto, kuris iškrito dėl traumos.

„Darvydas turi savybių, kurių reikia įvarčiui pasiekti. Ir nebūtinai jis turi žaisti puolėjo pozicijoje. Jis gali būti krašto saugas. Tai žaidėjas, kuris jaučia įvartį. Šįkart jis nebuvo lyderis, bet ir negadino vaizdo. Jei „Žalgiris“ jį būtų pasikvietęs sausį, jis būtų sužaidęs geriau. Žaidėjui reikia laiko pritapti“, – sakė A.Liubinskas.

Jam užkliuvo „Žalgirio“ veiksmai žaidėjų turguje. Jau vasarą „Žalgiris“ įsigijo 5 naujus futbolininkus, kurie turėjo užtikrinti sklandesnį žygį Europoje.

„Tai yra nesąmonė. Arba iš viso jų nereikia pirkti, arba reikia pirkti anksčiau. Juk reikia, kad jie susižaistų, atskleistų savo veidą. Tai lyg reklaminis šou. Bet mes nežinome tikros situacijos.

Gal „Žalgiris“ neturėjo pinigų ir tik neseniai jų gavo? Reikėtų ir tai vertinti“, – samprotavo A.Liubinskas.

„Trakams“ trūko patirties

„Žalgiris“ tapo priešpaskutiniu klubu, kritusiu Europos fronte.

Ketvirtadienį toks pat likimas laukia „Trakų“ komandos, kuri savo aikštėje žais atsakomąsias Europos lygos atrankos antrojo etapo rungtynes.

Prieš savaitę „Trakai“ Kipre pralaimėjo net 0:4.

„Įvarčiai praleisti po individualių klaidų: ne taip pasisuko, nepamatė varžovo ar kamuolio. Buvo juntamas patirties trūkumas. „Trakai“ nebuvo pasirengę psichologiškai. Be to, varžovai turėjo individualiai stipresnių pietiečių“, – sakė A.Liubinskas.

Čempionų lyga

Antrojo atrankos etapo 2-osios rungtynės. Vilniaus „Žalgiris“ – „Malmö“ 0:1 (0:0). A.Tinnerholmas (55). Pašalintas S.Kerla (79). Pirmasis mačas – 0:0.

„Žalgiris“: A.Vitkauskas, D.Šemberas, J.Kendyšas, E.Vaitkūnas, A.Švrljuga, S.Kerla, V.Lukša (Gaucho, 64), D.Šernas (J.Chula, 77), S.Nyuiadzi, L.Pilibaitis, M.Kuklys (A.Janušauskas, 34).

Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis) – Paolos „Hibernians“ (Malta) 5:1 (I – 1:2), „Lincoln Red Imps“ (Gibraltaras) – Herningo „Midtjylland“ (Danija) 0:2 (I – 0:1), Skopjės „Vardar“ (Makedonija) – Nikosijos „Apoel“ (Kipras) 1:1 (I – 0:0), „Crusaders“ (Šiaurės Airija) – Korčės „Skenderbeu“ (Albanija) 3:2 (I – 1:4), Helsinkio HJK (Suomija) – „Ventspils“ (Latvija, S.Paulius žaidė visas rungtynes) 1:0 (I – 3:1), Gorio „Dila“ (Gruzija) – Belgrado „Partizan“ (Serbija) 0:2 (I – 0:1), Jerevano „Piunik“ (Armėnija) – „Molde“ (Norvegija) 1:0 (I – 0:5), Orhėjaus „Milsami“ (Moldova) – Razgrado „Ludogorec“ (Bulgarija) 2:1 (I – 1:0).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.