M. Platini patvirtino: sieks FIFA prezidento posto

Michelis Platini patvirtino, kad sieks tapti naujuoju Tarptautinės futbolo federacijų asociacijos (FIFA) prezidentu. Prancūzo teigimu, organizacijai reikia atversti naują puslapį.

M.Platini sieks FIFA prezidento posto.<br>AFP/Scanpix nuotr.
M.Platini sieks FIFA prezidento posto.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-07-29 14:33, atnaujinta 2017-10-22 19:39

60-metis prancūzas, vadovaujantis Europos futbolo federacijų asociacijai (UEFA), dėl savo kandidatūros sulaukė visapusiško futbolo pasaulio palaikymo.

Prisijunkite prie lrytas.lt sportas sirgalių komandos ir tapkite  nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite PATINKA arba LIKE.

FIFA prezidento rinkimai įvyks vasario 26-ąją, iki tol jai vadovaus dėl skandalų besitraukiantis Seppas Blatteris. Jis FIFA vadovavo nuo 1998 metų.

„Aš pasirinkau futbolo ateitį vietoj savosios“, – pareiškė M.Platini.

Vadovaujant M.Platini UEFA pasiekė daugybės pasikeitimų – nuo kitų metų Europos čempionate dalyvaus 24 rinktinės, o Čempionų lygos turnyras stipriai išpopuliarėjo. Tačiau prancūzas sulaukia ir kritikos – daugiausiai už tai, kad palaiko 2022 metų pasaulio pirmenybių rengimo teisių skyrimą Katarui.

FIFA šiuo metu yra purtoma skandalų. Prieš FIFA kongreso susirinkimą gegužę, kuriame S.Blatteris buvo perrinktas prezidentu, Šveicarijos pareigūnai iš viešbučio išvedė septynis aukšto rango FIFA narius. Jiems ir dar septyniems su FIFA susijusiems asmenims JAV paskelbė kaltinimus kyšininkavimu, reketu ir pinigų plovimu.

JAV ketina savo šalyje nubausti įstatymus pažeidusius asmenis. Iš viso dėl FIFA narių elgesio vyksta du tyrimai. Amerikiečių ir šveicarų. Pastarieji turi įrodymų, kad 2018 ir 2022 metų pasaulio čempionato organizatorių teisės Rusijai ir Katarui buvo suteiktos paperkant FIFA narius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.