Anglijos čempionato startas: „Chelsea“ – ir vėl favoritai

Po FIFA korupcijos skandalų vasarą dar turtingesnė jėga pasaulio futbole užkariauja dėmesį – tai Anglijos „Premier“ lyga. Populiariausias futbolo čempionatas prasidės jau šį šeštadienį ir pateiks ilgą kasmetinę intrigą bei klausimą: kam atiteks trofėjus?

J.Mourinho ir „Chelsea“ šį sezoną turi gerus šansus apginti titulą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Mourinho ir „Chelsea“ šį sezoną turi gerus šansus apginti titulą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Aug 7, 2015, 7:32 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 1:39 PM

Nuo tada, kai Londono „Chelsea“ gegužę kėlė Anglijos čempionų trofėjų, neįprastai rami vasara praslinko didiesiams šios šalies klubams.

Visų stipriausių klubų treneriai liko postuose, o didžiausiu sandoriu tapo puolėjo Raheemo Sterlingo išvykimas iš „Liverpool“ į „Manchester City“. 70 mln. eurų „City“ klubo sumokėta suma yra didžiausia už Anglijos futbolininką per visą istoriją.

Kitos Mančesterio komandos – „United“ sudėtis labiau pasikeitė ir visiškai nebeprimena čempioniškosios Alexo Fergusono prieš dvejus metus treniruotos ekipos.

Per pastaruosius metus „United“ naujiems žaidėjams išleido apie 350 mln. eurų, o treneris Louisas van Gaalas subūrė naują komandą.

Puolėjai Robinas van Persie, Raeamelis Falcao ir Angelis Di Maria išėjo, bet 20 kartų Anglijos čempione tapusią komandą papildė saugai vokietis Bastianas Schweinsteigeris ir prancūzas Morganas Schneiderlinas, gynėjas italas Matteo Darmianas, puolėjas iš Olandijos Memphis Depay ir Argentinos vartininkas Sergio Romero.

Davidą Moyesą trenerio poste pakeitusiam L.Van Gaalui pernai labiausiai rūpėjo sugrąžinti „Manchester United“ į Čempionų lygą, kurios atkrintamosiose varžybose „raudonieji velniai“ šį mėnesį ir žais. Tačiau šį sezoną klubą valdanti Glazerių šeima tikrai norės daugiau nei ketvirtoji vieta.

Praėjusį sezoną 8 taškais artimiausią persekiotoją – „Manchester City“ aplenkęs Londono „Chelsea“ vėl laikomas lygos favoritu.

Tiesa, trečią sezoną per savo antrą karjeros etapą „Chelsea“ klube pasitinkantis Jose Mourinho nėra labai ramus. „Šią akimirką nebegalvoju, kad esu čempionas, – prieš pirmąjį mačą su „Swansea“ sakė „Chelsea“ treneris. – Šeštadienį prasideda kova dėl taškų.“

Pašiepdamas kitas komandas dėl išlaidavimo, J.Mourinho vasarą iš „Monaco“ pasiskolino R.Falcao, nors kolumbietis puolėjas nebuvo produktyvus praėjusį sezoną Mančesteryje.

Be to, „Chelsea“ kiek netikėtai paleido savo vartininką Petrą Cechą į Londono „Arsenal“, kuris siekia pirmojo titulo nuo 2004 metų.

„Kitos komandos bus stipresnės, nes daug investavo ir jų sudėtys dabar akivaizdžiai yra geresnės, – pažymėjo J.Mourinho. – Mes esame tokie patys. Turėsime žaisti geriau.“

„Arsenal“ pasitikėjimas savimi išaugo, kai klubas užėmė trečiąją vietą lygoje ir iškovojo FA taurę praėjusį sezoną. Čilės puolėjas Alexis Sanhezas prie to svariai prisidėjo, bet „Arsenal“ reikėtų išvengti traumų, kurios praėjusį sezoną kankino Theo Walcottą, Jacką Wilshere'ą ir Alexą Oxlade-Chamberlainą.

Penktąją vietą užėmęs Londono „Tottenham Hotspur“ mažai pasikeitė ir visas viltis sieja su puolėju Harry Kane'u, praėjusį sezoną įvairiose varžybose pelniusiu 31 įvartį.

Dvi Anglijos futbolo žvaigždės Stevenas Gerrardas ir Frankas Lampardas atsisveikino su Anglijos lyga, nusprendę karjeros saulėlydį palydėti kitoje Atlanto pusėje JAV komandose.

„Premier“ lygos naujokės yra „Norwich City“, „Watford“ ir „Bournemouth“.

Pietvakarių pakrantės miesto „Bournemouth“ komanda pirmą kartą žais aukščiausioje Anglijos lygoje ir priims varžovus vos 11 tūkst. vietų stadione – beveik 7 kartus mažesniame nei „United“ namų tvirtovė „Old Trafford“.

„Tai bus mūsų pranašumas, – sakė „Bournemouth“ treneris Eddie Howe'as. – Mažas stadionas, gera atmosfera – tikiuosi, varžovai nesidžiaugs čia atvykę.“

„Bournemouth“ vos išsilaikė nesubirėjęs ir neiškritęs iš 4-osios lygos prieš šešerius metus, bet pakilo atėjus Rusijos investuotojui Maksimui Deminui.

Šiam klubui išsilaikyti „Premier“ lygoje bus puikus pasiekimas, o kita rusų valdoma komanda – „Chelsea“ vėl turėtų būti pagrindine pretendente į šalies čempionų titulą.

Šeštadienio „Lietuvos ryto“ laikraštyje skaitykite interviu su „Premier“ lygos „Watford“ klubu sutartį pasirašiusiu lietuviu Giedriumi Arlauskiu. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.