Įsiutęs J. Mourinho pyktį liejo ant žaviosios „Chelsea“ medikės

Anglijos čempionatas tik prasidėjo, o Jose Mourinho – vėl savo amplua. Londono „Chelsea“ strategas pasidavė emocijoms ir įsivėlė į ginčą, o jo veiksmai – dar kartą pasmerkti.

J.Mourinho paskelbė karą „Chelsea“ medikei.<br>AP nuotr.
J.Mourinho paskelbė karą „Chelsea“ medikei.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 13, 2015, 8:24 AM, atnaujinta Oct 20, 2017, 8:04 PM

Šįkart Ypatingasis pasirinko kiek neįprastą auką – klubo gydytoją. J.Mourinho nusprendė, kad medikė neturėjo skubėti padėti žaidėjui, o iš toli įvertinti jo situaciją ir tik tada galvoti apie veiksmus.

Po šių 52 metų portugalo kaltinimų Eva Carneiro gali prarasti darbą. J.Mourinho viešai kritikavo „Chelsea“ medikų veiksmus per pirmąsias sezono rungtynes, kurios baigėsi lygiosiomis, su „Swansea City“.

Kai „Chelsea“ jau žaidė dešimtiese, per pratęsimą ant žemės buvo pargriautas Edenas Hazardas. Žavioji E.Carneiro ir fizinio rengimo treneris Jonas Fearnas iškart ketino palikti atsarginių suolelį ir bėgti link žaidėjo. Siekiant išvengti laiko švaistymo, protokole nurodyta, kad padedant žaidėjui šis turi trumpam palikti aikštę.

Tad E.Carneiro pradėjus veikti, „Chelsea“ kuriam laikui aikštėje turėjo 9 žaidėjus.

„Buvau nepatenkintas savo medikų komanda. Jie buvo impulsyvūs ir naivūs. Nesvarbu, ar tu esi gydytojas, ar sekretorė. Jeigu sėdi ant suolo, turi suprasti žaidimą, – piktinosi J.Mourinho. – Turi suprasti, kad jeigu jau netekome vieno žaidėjo ir dar galime prarasti kitą, jį patraukti gali tik tokiu atveju, jeigu problema labai rimta. Esu tikras, kad Edenui nieko bloga nebuvo. Jis buvo pavargęs, jį pastūmė.“

J.Mourinho jau sulaukė Britų futbolo medikų asociacijos (FMA) Vykdomojo komiteto vadovo Eamonno Salmono, kuris pabrėžė, kad medikai privalo turėti teisę elgtis taip, kaip jiems atrodo tinkama, ir klubas ar jo nariai negali kištis.

„Jie visada elgiasi profesionaliai. Jie elgėsi pagal taisykles ir taip, kaip reikalaujama, siekiant padėti pacientui“, – sakė E.Salmonas.

J.Mourinho greitai užsipuolė ir sirgaliai. Treneris vėl buvo vadinamas aikštingu bei arogantišku. Daug palaikymo sulaukusi E.Carneiro socialiniame tinkle „Facebook“ netgi parašė itin retą žinutę.

„Noriu padėkoti visiems už didelį palaikymą. Labai dėkoju“, – rašė profesionali medikė, kuri anksčiau dirbo su Jungtinės Karalystės sportininkais bei britų olimpiniame medicinos institute.

Bet toks jos pareiškimas turėjo kainą. Esą ji taip pademonstravo, kad klube yra problemų. Žiniasklaida praneša, kad E.Carneiro bus pažeminta tarnyba. Ji nebedirbs per rungtynes ir treniruotes.

„Chelsea“ klubas atsisakė komentuoti įvykius, susijusius su personalu.

E.Carneiro sulaukė ir kitų klubų medikų paramos. „Liverpool“ medicinos personalo vadovas Peteris Brukneris teigė: „Jie darė savo darbą ir dabar yra viešai kritikuojami. Jie nusipelnė viešo atsiprašymo. Labai nuvylė faktas, kad klubas neapgynė savo darbuotojų.“

J.Mourinho sprendimas išlieti pyktį ant medikų – gan keistas. Strategas yra pagarsėjęs emocijų nukreipimu į teisėjus ar žiniasklaidą.

Praėjusią savaitę treneris su „Chelsea“ pasirašė naują sutartį ir klube dirbs iki 2017 metų sezono pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024