Cirkas: inspektorius stabdė mačą ir liepė žaisti garbingai

Lietuvos futbolo A lygos čempionate sekmadienį paskutinę vietą užimantys „Šiauliai“ iškovojo trečiąją pergalę – 3:2 (2:2) Pakruojyje prieš „Kruoją“, tačiau mačo scenarijus ir baigtis vėl pasėjo abejonių, ar buvo žaidžiama sąžiningai. Rungtynių inspektoriaus reikalavimu, antrajame kėlinyje mačas buvo sustabdytas.

„Kruoja“ pirmavo 2:0, bet pralaimėjo 2:3.<br>fkkruoja.lt nuotr.
„Kruoja“ pirmavo 2:0, bet pralaimėjo 2:3.<br>fkkruoja.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 16, 2015, 7:05 PM, atnaujinta Oct 19, 2017, 5:08 PM

Kur „Kruoja“ – ten lauk skandalo. Šio sezono taisyklė vėl suveikė sekmadienį, o 72-ąją min. atsitiko iki šiol niekur pasaulyje neregėtas.

Rungtynių inspektoriaus reikalavimu mačas buvo sustabdytas ir pakviesti abiejų komandų treneriai bei „Kruojos“ gynėjai. Jie buvo įspėti žaisti sąžiningai, nes kilo abejonių dėl mačo eigos.

„Kruoja“ pirmajame kėlinyje vieną kito pelnė du įvarčius ir pirmavo 2:0, bet paskui taip pat greitai praleido du smūgius, o po pertraukos svečiams įmušti dar vieną įvartį ir laimėti. “Kruoja“ pradėjo mačą be penkių pagrindinės sudėties žaidėjų ir patyrė trečiąjį pralaimėjimą iš eilės.

Kitose sekmadienio rungtynėse Klaipėdos „Atlantas“ namuose 2:1 įveikė Kauno „Spyrį“. Abu įvarčius nugalėtojams pelnęs Andrejus Paniukovas (22 iš 11 m, 70) vėl tapo rezultatyviausiu A lygoje – 19 įvarčių.

„Trakai“ irgi savo aikštėje 2:1 įveikė Utenos „Utenį“.

„Kruoja“ – „Šiauliai“ 2:3

„Kruoja“ išsiveržė į priekį 14-ą minutę. Valdas Pocevičius puikiu reidu pranėrė pro tris varžovus, perdavė kamuolį link vartų, kur jį į tinklą pasiuntė pirmąjį savo įvartį čempionate pelnęs Vadimas Barba. Šiauliečiai bandė rodyti, kad ukrainietis pasižymėjo būdamas nuošalėje, tačiau teisėjo asistentas vėliavėlės nepakėlė.

Pasinaudojusi svečių pasimetimu, „Kruoja“ padvigubino persvarą jau kitos savo atakos metu. Vartininkui toli išmušus kamuolį, Aivaras Bagočius galva ji numetė prieš vartus atsidūrusiam Ričardui Beniušiui. Komandos kapitonas savo šanso nepraleido.

Prie visų šiauliečių nelaimių prisidėjo ir tai, kad rungtynių tęsti nebegalėjo ir kėlinio viduryje buvo pakeistas Donatas Petrauskas. Į žaidimą nuo suolo įsijungus Deividus Šešplaukiui, šiauliečiams teko perkelti E.Jasaitį iš kairiojo krašto į aikštės vidurį.

Tik greičio trūkumas neleido V.Barbai pasižymėti dar kartą 24-ą minutę. R.Beniušis perėmė kamuolį aikštės viduryje ir puikiu perdavimu išvedė ukrainietį prieš vartus. Tačiau puikiai sužaidė jį spėjęs pasivyti ir smūgį blokavęs Tomas Rapalavičius.

Būtent T.Rapalavičius sugrąžino svečiams viltį po dešimties minučių, tiksliu smūgiu galva užbaigęs po kampinio užsitęsusią „Šiaulių“ ataką, Mindaugui Vorobjovui pakėlus kamuolį link vartų. Prie rezultatyvaus perdavimo M.Vorobjovas į savo teigiamų darbų sąrašą įsirašė ir jau po minutės uždirbtą baudinį. D.Šešplaukis perėmė kamuolį aikštės viduryje ir geru perdavimu surado komandos draugą, kurį baudos aikštelėje nugriovė Alfredas Skroblas. Nuo 11 m. žymos rezultatą išlygino Ramūnas Radavičius.

Sužaidus valandą, dviejų puikių progų neišnaudojo E.Tamulevičius, abusyk nesugebėjęs įveikti fantastiškai sužaidusio Martyno Matuzo. Iš pradžių „Kruojos“ vartininkas puikiu šuoliu viena ranka sugebėjo atremti svečių puolėjo smūgį galva, vėliau jau gulėdamas ant žemės jis sugebėjo pasiekti kamuolį, kai šiaulietis iššoko prieš vartus.

Nesugebėjęs įmušti pats, E.Tamulevičius 66-ą minutę puikiu perdavimu surado E.Jasaitį, kuris pasiuntė kamuolį į vartų kampą, nepalikdamas M.Matuzui jokių šansų.

Po šešių minučių rungtynės buvo trumpam sustabdytos. Mačo inspektorius pasikvietė abiejų komandų trenerius bei „Kruojos“ gynybos liniją ir įspėjo ją dėl sąžiningo žaidimo principų laikymosi.

Pratęsus dvikovą, „Šiaulių“ komandos treneriai reikalavo antrąją geltoną kortelę parodyti A.Skroblui, kai šis aikštės viduryje ledo ritulyje matomu veiksmu nugriovė D.Šešplaukį. Arbitras apsiribojo žodiniu įspėjimu.

Rungtynėms baigiantis, svečiai dėl traumos neteko dar vieno žaidėjo. Žaisti nebegalėjo susižeidęs komandos kapitonas R.Radavičius.

Nors prie pagrindinio laiko arbitras pridėjo net šešias minutes, nieko pavojingo „Kruojai“ prie varžovų vartų sukurti nepavyko. Paskutinės atakos metu pakruojiškiai kėlė kampinį, bet Maksimo Adamenkos smūgis galva buvo netaiklus.

Mačo statistika. Pakruojo „Kruoja“ – Šiaulių „Šiauliai“ 2:3 (2:2)

„Kruoja“: M. Matuzas, V. Pocevičius, A. Mikaitis, A. Skroblas, T. Michailiukas, V. Barba (67 min. M. Adamenko), Tv. Eliošius, S. Olberkis, T. Salamanavičius (79 min. R. Visockas), A. Bagočius (64 min. Td. Eliošius), R. Beniušis.

„Šiauliai“: P. Valinčius, V. Gašpuitis, E. Pilypas, R. Radavičius (86 min. A. Mika), T. Rapalavičius, M. Ivanovas, E. Jasaitis (79 min. E. Jankauskas), D. Medžiaušis, D. Petrauskas (21 min. D. Šešplaukis), M. Vorobjovas, E. Tamulevičius. Įvarčiai: V.Barba (14), R.Beniušis (15); T.Rapalavičius (34), R.Radavičius (36), E.Jasaitis (66).

Geltonos kortelės: D.Petrauskas (19); A.Skroblas (35).

„Atlantas“ – „Spyris“ 2:1

Pirmoje sezono pusėje varžovų vartininkų siaubu tapęs Andrejus Paniukovas vėl priminė apie save ir padovanojo Klaipėdos „Atlantui“ pergalę. Uostamiesčio ekipa namuose po atkaklios kovos 2:1 (1:0) nugalėjo Kauno „Spyrį“.

Atlantiečiai laimėjo trečią sykį iš eilės bei įsitvirtino trečioje turnyro lentelės pozicijoje. „Spyrio“ futbolininkai pralaimėjo dešimtą kartą sezone ir užima penktą vietą, lenkdami artimiausius konkurentus trylikos taškų persvara.    Dvikovos pradžioje kauniečiai nebuvo susitelkę tik savo aikštės pusėje ir ieškojo kelių link varžovų vartų. Savo ruožtu šeimininkų komandoje išsiskyrė po kelerių rungtynių pertraukos starto sudėtyje pasirodęs A. Paniukovas. Puolėjas sykį suklaidino varžovą ir smūgiavo iš gana dėkingos padėties, bet iš 15 metrų spirtas kamuolys skriejo tiesiai į vartininką.

Rusas ir toliau žaidė aktyviai ir 22-ą minutę pasiekė savo. A. Paniukovas išprovokavo gynėjo pražangą ir uždirbo 11 metrų baudinį, kurį užtikrintai realizavo. 

Netrukus atlantiečiai dar du kartus privertė padirbėti Deividą Mikelionį. Vartininkas buvo priverstas nukreipti už galinės linijos Rolando Baravyko smūgiuotą kamuolį bei likviduoti pavojų, kai laisvas po pakelto kampinio mušė Andrius Bartkus.

Kėlinio pabaigoje gerą galimybę padvigubinti rezultatą turėjo Robertas Vėževičius. Po perdavimo iš dešinio krašto saugas nepataikė į kamuolį, nors baudos aikštelėje buvo visiškai nedengiamas.

Visgi iš karto po pertraukos patikimai dvikovos metu besigynusiems atlantiečiams teko netikėtai kapituliuoti. 51-ą minutę po pakelto kampinio Andrius Velička pasinaudojo nesėkmingu vartininko ir oponentų gynėjų žaidimu ir tiksliai smūgiavo galva.

Netrukus klaipėdiečiai trumpomis atkarpomis prispausdavo svečius prie savo vartų ir rengė pavojingas atakas. Vienos jų metu ir buvo pasiektas pergalingas įvartis.

Po perdavimo iš dešinio krašto A. Paniukovas baudos aikštelėje buvo laisvas ir savo proga pasinaudojo. Rusas iš arti tiksliai smūgiavo galva, nepalikdamas D. Mikelioniui jokių vilčių.

Rungtynėms artėjant į pabaigą, „Spyrio“ atstovai iš paskutiniųjų siekė išlyginti rezultatą bei keletą sykių buvo arti tikslo. Itin aktyvus buvo techniškasis Dmitrijus Rekišas.

Kartą baltarusis vos nepasinaudojo Mindaugo Malinausko klaida ir mažai trūko, jog saugas iš gana aštraus kampo būtų pasiuntęs kamuolį ir tuščius vartus. Netrukus legionierius pavojingai smūgiavo iš toli, bet vartininką nuo darbo išgelbėjo tik laiku apsigynęs komandos draugas. 

A. Paniukovas, pelnęs du įvarčius, savo sąskaitoje turi jau devyniolika tikslių smūgių bei tokiu būdu vėl tapo rezultatyviausiu čempionato žaidėju.

Klaipėdos „Atlantas“ – Kauno „Spyris“ 2:1 (1:0)

„Atlantas“: M. Malinauskas, R. Baravykas, A. Jepifanovas, A. Jokšas, E. Žarskis, A. Bartkus, S. Rakauskas (90+2 min. A.Skuratovičius), O. Verbickas, R. Vėževičius (67 min. J. Kasparavičius), M. Maksimovas, A. Paniukovas (72 min. G. Žukauskas).

„Spyris“: D. Mikelionis, P. Daukša, I. Dedura, M. Miškinis, T. Bučma (61 min. B. Olencevičius), K. Gvildys, J. Morozas (77 min. D. Stulga), D. Rekišas, L. Sendžikas, K. Šilkaitis, A. Velička.

Įvarčiai: A. Paniukovas (22 iš 11 m, 70)/A. Velička (51).

Geltonos kortelės: A. Jepifanovas (53) ; K. Gvildys (35).

 “Trakai“ –  “Utenis“ 2:1

Trakiškiai atsirevanšavo Utenos „Uteniui“ už pralaimėjimą antrojo rato dvikovoje. „Trakai“ savo žiūrovų akivaizdoje nugalėjo varžovus 2:1 (1:0).

Išvakarėse prie antrąją vietą užimančios Trakų komandos prisijungęs rezultatyviausias 2013 m. A lygos čempionato žaidėjas Nerijus Valskis rungtynes pradėjo starto vienuolikėje, turėjo galimybių įmušti, bet jų neišnaudojo.

Nuo pirmųjų minučių žaidimą į savo rankas paėmė aikštės šeimininkai, kurių atakos darėsi vis pavojingesnės. Nors „Utenis“ gynėsi didelėmis pajėgomis, riteriai nuolat rasdavo plotų savo atakomis ir tik netikslūs perdavimai baigiamojoje atakos fazėje neleido jiems sukurti pavojingų momentų.

Nepaisant didžiulės „Trakų“ persvaros, pirmasis rimtas gaisras prie svečių vartų kilo tik 17-ą minutę, kai suklydo į kamuolį nepataikęs Julius Aleksandravičius, leisdamas į vartus iš kelių metrų mušti N.Valskiui. Kamuolį Pavelas Leusas sugebėjo atremti, o pakartotinį Davido Aršakiano smūgį nuo vartų linijos atmušė ir komandą nuo įvarčio išgelbėjo Jurijus Fliakas.

Vistik po poros minučių P.Leusui teko išimti kamuolį iš vartų tinklo. Be priežiūros krašte paliktas Deividas Česnauskis sulaukė perdavimo ir surado į baudos aikštelę įkirtusį Aleksandrą Byčianoką. Jo smūgį „Utenio“ vartininkas sugebėjo atremti, bet pirmasis prie kamuolio suskubo Vaidotas Šilėnas ir išvedė savo komandą į priekį. N.Valskis buvo labai arti to, kad savo debiutą pažymėtų įvarčiu 28-ą minutę. Iššokęs prieš vartus po idealaus A.Byčianoko perdavimo, jis smūgiavo pernelyg silpnai, todėl vartininkas kamuolį sugavo be didesnių sunkumų. Ne už ilgo „Trakų“ naujokas darsyk galėjo pasižymėti, tačiau sulaukęs puikaus D.Česnauskio perdavimo iš pakankamai sudėtingos situacijos stipriai smūgiuoti nesugebėjo.

Kėlinio pabaigoje į vartus pavojingai mušė ir D.Česnauskis, iki tol draskęs svečių gynybą aštriais perdavimais. Jo smūgį P.Leusas atrėmė, o vartininkui į pagalbą suskubę gynėjai išmušė kamuolį toliau nuo vartų. Pirmoje rungtynių pusėje „Utenis“ jokio pavojaus aikštės šeimininkų vartams nesukėlė. Iš toli savo laimę pabandė Povilas ir Mykolas Krasnovskiai bei Valentinas Jeriomenka, tačiau tik pirmasis pataikė į vartų stačiakampį, Marius Rapalis kamuolį sugavo.

Iškart po pertraukos aikštės šeimininkai padvigubino persvarą. Vėl daug laisvės krašte gavęs D.Česnauskis pasiuntė kamuolį į baudos aikštelę, kur jį į vartus nukreipė Davidas Aršakianas.

Netrukus efektingai, neleisdamas kamuoliui nusileisti ant žemės, pabandė smūgiuoti V.Šilėnas, sulaukęs tolimo Roko Stanulevičiaus perdavimo. Dar po kelių minučių baudos aikštelėje po slalomo pro kelis varžovus griuvo A.Byčianokas, bet arbitro švilpukas tylėjo.

Atrodė, kad neilgai trukus į svečių vartus kris ir trečiasis įvartis, bet ilgai laukęs varžovų klaidos, „Utenis“ gavo šansą 59-ą minutę ir juo iškart pasinaudojo. Jurijus Mamajevas užlipo ant kamuolio aikštės viduryje. Jį perėmęs Linas Savastas tiksliu perdavimu prieš vartus išvedė Edgarą Mastianicą, kurio smūgis nuo skersinio buvo tikslus. Praleidus įvartį, trečias rungtynes per savaitę žaidusių „Trakų“ mašina išsiderino, klaidų daugėjo, ėmė jaustis nuovargis. Tai pajutę svečiai vis drąsiau artėjo link riterių vartų. 70-ą minutę po Aurimo Tručinsko perdavimo kamuolio į vartus nepavyko nukreipti E.Mastianicai.

Per likusį laiką trakiškiai ėmė žaisti atsargiau ir daugiau dėmesio kreipti savo vartų saugumui, atakuoti mažesnėmis pajėgomis. Aktyviai žaidęs E.Mastianicia uždirbo baudos smūgį pozicijoje prieš vartus 81-ą minutę, bet Tomo Dombrauskio tolimas šūvis buvo per aukštas. Daugiau pavojaus, patikimai žaidžiant gynėjams, prie M. Rapalio vartų nekilo, „Trakai“ iškovojo svarbius tris taškus kovoje dėl medalių.

Trakų „Trakai“ – Utenos „Utenis“ 2:1 (1:0)

„Trakai“: M. Rapalis, D. Česnauskis, J. Januševskis, L. Klimavičius, E. Gaurilovas, J. Mamajevas (90+2 min. N. Apakidze), V. Šilėnas, R.Stanulevičius, A. Byčianokas (87 min. P. Malinauskas), N. Valskis (63 min. D. Šėgžda), D. Aršakianas.

„Utenis“: P.Leusas, J.Aleksandravičius, M.Fridrikas, J. Fliakas, V. Jeriomenka, T.Dombrauskis, P.Krasnovskis, M.Krasnovskis (76 min. D.Kazubovičius), L.Savastas, A.Tručinskas, E.Mastianica. Įvarčiai: V.Šilėnas (19), D.Aršakianas (48); E.Mastianica (59).

Geltonos kortelės: A.Tručinskas (67).

A lygos turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vilniaus „Žalgiris“ 22 19 1 2 67:15 58

2. Trakų „Trakai“ 22 16 2 4 51:20 50

3. Klaipėdos „Atlantas“ 22 12 6 4 37:19 42

5. Marijampolės „Sūduva“ 22 11 4 7 40:21 37

4. Kauno „Spyris“ 23 11 2 10 31:42 35

6. Kauno „Stumbras“ 23 5 7 11 31:51 22

7. Utenos „Utenis“ 23 5 6 12 18:32 21

8. Pakruojo „Kruoja“ 23 4 7 12 22:35 19

9. „Klaipėdos granitas“ 23 4 6 13 23:49 18

10. Šiaulių „Šiauliai“ 23 3 5 15 20:56 14

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: A.Paniukovas („Atlantas“) – 19, T.Radzinevičius („Sūduva“) – 18,  A.Rimkevičius („Stumbras“) – 15, D.Aršakianas („Trakai“) ir L.Pilibaitis („Žalgiris“) – po 12 įvarčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.